Έχεις ήδη κατοικίδιο ή σκέφτεσαι να αποκτήσεις; Το να δημιουργήσεις ένα χώρο φιλικό προς κατοικίδια δεν πρέπει να περιορίζει ούτε εσένα ούτε τους συγκάτοικούς σου. Υπάρχουν τρόποι να το πραγματοποιήσεις, ώστε τόσο εσύ όσο και τα ζωάκια σου να ζείτε ευτυχισμένοι κάτω από την ίδια στέγη.

1. Φτιάξε μία δική του γωνιά. Πρόκειται για έναν δικό του χώρο μέσα στο σπίτι όπου καλό θα ήταν να χαρακτηρίζεται από ησυχία και ηρεμία. Μέσα στον προσωπικό του αυτό χώρο μπορείς να τοποθετήσεις τα αξεσουάρ φαγητού όπως μπολάκια, καθώς και τα αξεσουάρ ύπνου όπως το κρεβατάκι ή το στρωματάκι του. Αυτό σου δίνει τη δυνατότητα τόσο της καλύτερης υγιεινής ενός συγκεκριμένου μέρους, όσο και την ασφάλεια και την ηρεμία στο κατοικίδιο σου να γνωρίζει πως έχει έναν χώρο στον οποίο μπορεί να απομονώνεται όταν το θελήσει. Μάλιστα έτσι προάγεις και την ανεξαρτησία του, που βοηθά στο στρες αποχωρισμού όταν φεύγεις από το σπίτι.

2. Έξυπνη διακόσμηση. Προσπάθησε όλα τα είδη διακόσμησης τα οποία είναι σε μικρό μέγεθος ή μινιατούρες, να μην τα αφήνεις κοντά στο πάτωμα ή σε σημείο το οποίο φτάνει το κατοικίδιο. Μπορεί να φαγωθούν μόνο και μόνο από περιέργεια ή να τα περάσουν για παιχνίδι και να τα χαλάσουν. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο έπιπλο το οποίο θα κλείνει με τζάμι και να τα βάλεις εκεί μέσα. Επίσης, όσον αφορά τα ογκώδη γυάλινα αντικείμενα , μην τα αφήνεις εκτεθειμένα σε μέρη όπου μπορεί να πέσουν και να σπάσουν. Έτσι θα αποφύγεις και τον κίνδυνο να καταπιεί κάποιο κομμάτι γυαλιού.

3. Επίλεξε το σωστό πάτωμα. Το πάτωμα μπορεί να ακούγεται κάπως μηδαμινής σημασίας, αλλά δεν είναι. Ένα πολύ γυαλιστερό πλακάκι ή ένα μάρμαρο, δυστυχώς δυσκολεύει την κίνηση κάποιων κατοικιδίων, όπως για παράδειγμα του σκύλου. Όταν το πάτωμα δεν είναι κάπως τραχύ, ώστε να αποφεύγονται οι ολισθήσεις (γλιστρήματα) ενώ τρέχει ή κατευθύνεται κάπου με φόρα, τότε το βάρος μεταφέρεται στις αρθρώσεις και τις καταπονεί.

4. Φρόντισε τα φυσικά εμπόδια. Όταν μιλάμε για φυσικά εμπόδια εννοούμε τα έπιπλα που μπορεί να χρησιμοποιήσεις ως εμπόδια σε μέρη από τα οποία δε θέλεις να περνάει το κατοικίδιό σου. Για παράδειγμα ένας καναπές σε συγκεκριμένη θέση, σου επιτρέπει να επιβλέπεις τις κινήσεις του κατοικιδίου σου στο καθιστικό. Από την άλλη, μία ενιαία και μεγάλη τζαμαρία για παράδειγμα δεν είναι πάντα καλή ιδέα, ειδικά αν το τζάμι είναι διαφανές. Αυτό συμβαίνει γιατί μπορεί να μην είναι εύκολα ανιχνεύσιμο από κάποια κατοικίδια -όπως τα πτηνά- και να υπάρξει σοβαρό ατύχημα.

5. Φρόντισε τη θερμοκρασία του χώρου. Εκτός και αν έχεις κάποιο τροπικό είδος κατοικιδίου που χρειάζεται αρκετή ζέστη, μην έχεις στο max τη θερμοκρασία του χώρου, γιατί προκαλούνται, εκτός από δυσφορία, και τάσεις για οργανικά προβλήματα. Για παράδειγμα αν ένας σκύλος μένει σε διαμέρισμα με 25 βαθμούς σταθερά, ακόμη και το χειμώνα, τότε η τεχνητή αυτή ζέστη μπερδεύει το μεταβολισμό του και σαν αποτέλεσμα θα παρουσιάσει έντονη τριχόπτωση.

Καλή συγκατοίκηση!

Πηγή: Huffington post

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

0diaxwristika featured

Διαχωριστικά εσωτερικού χώρου: 9 τοπ επιλογές για μοντέρνο σπίτι

Koyrtina mpanioy

Κουρτίνες μπάνιου: Πλαστικές, γωνιακές και άλλες επιλογές

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου