Είσαι υπέρμαχος της καθαρότητας και της ηρεμίας που μπορεί να προσφέρει το λευκό χρώμα σε έναν χώρο; Αν ναι, ανακάλυψε έξυπνες λύσεις για να το εντάξεις αρμονικά και στο δικό σου σπίτι.

Όταν αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν το λευκό χρώμα στο σπίτι, οι άνθρωποι συχνά υποτιμούν το γεγονός ότι υπάρχουν διαφορετικοί τύποι αυτής της απόχρωσης. Το βάψιμο των τοίχων σε λευκό χρώμα συμβάλλει στη δημιουργία ενός πιο φωτεινού και ευρύχωρου περιβάλλοντος, γι' αυτό και αποτελεί ιδανικό χρώμα αν έχεις λίγο χώρο ή κακό φυσικό φωτισμό. Ας δούμε, λοιπόν, πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις το λευκό στο σπίτι και να το αξιοποιήσεις στο έπακρο.

Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το λευκό

Το λευκό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στοιχείο αντίθεσης. Για παράδειγμα, μπορείς να βάψεις έναν τοίχο λευκό και τους άλλους τοίχους σε ένα πιο σκούρο ή φωτεινό χρώμα. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να τονίσει τα αρχιτεκτονικά στοιχεία ενός δωματίου, όπως τα εκτεθειμένα δοκάρια, οι κολώνες ή τα παράθυρα. Σε ένα μικρό δωμάτιο, το λευκό μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία της ψευδαίσθησης του χώρου. Οι τοίχοι μπορούν να βαφτούν λευκοί και να προστεθούν χρωματικές πινελιές με έπιπλα και αξεσουάρ.

Σε ένα δωμάτιο με λίγο φυσικό φως, το total white μπορεί να βοηθήσει και να κάνει το δωμάτιο πιο φωτεινό. Φυτά ή άλλα φυσικά στοιχεία μπορούν να προστεθούν για να φέρουν χρώμα και ζωντάνια στο δωμάτιο. Σε ένα δωμάτιο με χαοτική ατμόσφαιρα, το λευκό μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία μιας αίσθησης τάξης και ηρεμίας. Η προσθήκη επίπλων και αξεσουάρ σε ουδέτερα χρώματα ή μια απαλή παλέτα βοηθά στη δημιουργία αρμονίας, κάνοντας την ατμόσφαιρα πιο ζεστή. Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή της χρήσης λευκού χρώματος στο σπίτι μπορεί να αφορά όχι μόνο τους τοίχους αλλά και τις πόρτες, τα παράθυρα, τα έπιπλα και τα αξεσουάρ επίπλωσης.

📌 Διάβασε επίσης: Total White Σπίτι: Πώς να δημιουργήσεις ποικιλία και διαφορετικά περιβάλλοντα με αποχρώσεις του άσπρου

#1 Λευκά έπιπλα στο σπίτι

Τα λευκά έπιπλα με λάκα, με απλές γραμμές και εμπλουτισμένα με μικρές ατσάλινες λεπτομέρειες, όπως λαβές και πλαίσια, βοηθούν στη δημιουργία μιας μοντέρνας, σχεδιαστικής εμφάνισης στα δωμάτια χωρίς την ανάγκη προσθήκης επιπλέον χρώματος.

#2 Λευκές πόρτες και δάπεδα

Αν θέλεις να βάλεις λευκό και στο πάτωμα, είναι προτιμότερο να μην επιλέξεις ένα καθαρό λευκό, αλλά να επιλέξεις ένα γκρι του γάλακτος ή ένα ανοιχτό γκρι του περιστεριού, το φωτεινό αποτέλεσμα θα υπάρχει, αλλά χωρίς να εκτυφλώνει. Αυτός ο τύπος δαπέδου από ρητίνη, πλακάκι ή χρωματιστό παρκέ θα κάνει το σπίτι σας πραγματικά μοναδικό. Για ένα εντελώς λευκό περιβάλλον, λοιπόν, οι λευκές πόρτες είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Προσοχή, τα σοβατεπί πρέπει οπωσδήποτε να είναι το ίδιο λευκό.

📌 Διάβασε επίσης: Πώς να συνδυάσεις διαφορετικά πατώματα για καλύτερο διαχωρισμό δωματίων

#3 Λευκά υφάσματα επίπλωσης για ένα εντελώς λευκό αποτέλεσμα

Χρησιμοποίησε λευκά υφάσματα για κουρτίνες, μαξιλάρια, χαλιά και κουβέρτες για να δώσεις μια πινελιά κομψότητας και ελαφρότητας στα δωμάτια. Λευκό για ταπετσαρίες, ψυχρό εφέ σε λινό ή θερμό εφέ σε μαλλί μπουκλέ. Μπορείς επίσης να προσθέσεις λευκά χαλιά ή χαλάκια σε λευκές αποχρώσεις για να δώσεις μια κομψή πινελιά.

#4 Λευκά αξεσουάρ στο σπίτι

Πρόσθεσε λευκές λεπτομέρειες στη διακόσμηση του σπιτιού σου με αξεσουάρ όπως φωτιστικά, κορνίζες, βάζα και λοιπά διακοσμητικά αντικείμενα. Αυτές οι μικρές λευκές πινελιές μπορούν να δημιουργήσουν μια ενδιαφέρουσα αντίθεση με τα άλλα χρώματα του δωματίου και να το κάνουν χαρούμενο και φωτεινό.

#5 Λευκό φως

Χρησιμοποίησε λευκό φωτισμό για να δημιουργήσεις μια πιο φωτεινή και χαλαρωτική ατμόσφαιρα, επιλέγοντας κρεμαστά φωτιστικά, προβολείς ή επιτραπέζιες λάμπες με λευκό φως.

Πώς να συνδυάεις διαφορετικές αποχρώσεις του λευκού στο σπίτι

Είναι δυνατόν να συνδυάσεις διαφορετικά λευκά, ωστόσο είναι προτιμότερο να συνδυάζεις τα ζεστά λευκά και να μην τα αναμειγνύεις με ψυχρά λευκά, όπως το χρώμα του πάγου. Έτσι, μπορείς να συνδυάσεις ζεστά λευκά μαζί ή ψυχρά αντίθετα χρώματα μαζί.

Ακολούθησε τις παραπάνω συμβουλές και εκμεταλλεύσου έξυπνα το λευκό χρώμα στην επίπλωση και τη διακόσμηση του σπιτιού σου. Αναζητάς περισσότερα χρήσιμα tips και ιδέες για το σπίτι; Βρες ό,τι χρειάζεσαι στα άρθρα του blog του Spitogatos και δημιούργησε έναν καθαρό και λειτουργικό χώρο, όπως ακριβώς τον ονειρεύεσαι.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου

Klimatismos

Το 2035 ξεκινάει μια νέα εποχή για τον κλιματισμό: «Αντίο» στα φθοριούχα αέρια 

Fyta tyxi

4+1 φυτά που φέρνουν τύχη στο σπίτι