Μάθε πως μπορείς να διαχωρίσεις τα δωμάτια στο σπίτι σου χρησιμοποιώντας διαφορετικά πατώματα. Συμβουλές για διακοσμητικές επιλογές που θα ανανεώσουν τον χώρο σας.

Η επιλογή του ιδανικού πατώματος για το σπίτι σου είναι σίγουρα μια σημαντική απόφαση. Τι γίνεται όμως όταν θέλεις το δάπεδο να συμβάλλει και ως φυσικό διαχωριστικό για τα διάφορα δωμάτια του σπιτιού σου; Τότε έρχεται στην επιφάνεια η ανάγκη για δάπεδα σε διαφορετικά στυλ, χρώματα και υλικά.

Διαχωρισμός χωρίς φυσικά εμπόδια

Η οριοθέτηση χώρων με διαφορετικό δάπεδο είναι σαν να δημιουργείς ένα διαχωρισμό χωρίς φυσικά εμπόδια ή να αναδεικνύεις έναν χώρο απλά με τη χρήση ενός διαφορετικού υλικού. Για να το κατανοήσεις καλύτερα, ας πάρουμε ως παράδειγμα ένα καθιστικό με ξύλινο δάπεδο και μια ανοιχτή κουζίνα με κεραμικό πάτωμα. Αυτός ο συνδυασμός έχει ισχυρό αισθητικό αντίκτυπο με την αντίθεση στο δάπεδο να είναι χρήσιμη και να καταφέρνει να αναδείξει ακόμα καλύτερα την κουζίνα.

📌 Διάβασε επίσης: Εύκολη & γρήγορη αλλαγή πατώματος – Πώς θα το πετύχεις χωρίς κόπο

διαφορετικά δάπεδα

Πώς να αποκτήσεις έναν εξαιρετικό συνδυασμό ξύλινου/κεραμικού δαπέδου

Αν θέλεις να διαχωρίσεις την κουζίνα από το καθιστικό χρησιμοποιώντας μόνο το δάπεδο που θα δημιουργεί μια αντίθεση κι ως εκ τούτου εξετάσεις μια ενδεχόμενη μίνι ανακαίνιση, πρέπει να ακολουθήσεις ορισμένους απλούς κανόνες.

Συγκεκριμένα:

  • Προτίμησε κεραμικά που έρχονται σε αντίθεση με το χρώμα του ξύλινου παρκέ.
  • Επίλεξε ένα διακοσμημένο κεραμικό για το χώρο της κουζίνας που λειτουργεί ως διακοσμητικό στοιχείο σαν να ήταν χαλί.
  • Τοποθέτησε ένα διαχωριστικό προφίλ μεταξύ των δύο δαπέδων που να υπογραμμίζει τον διαχωρισμό, όπως για παράδειγμα ένα ωραίο ορειχάλκινο προφίλ.
  • Εναλλακτικά, επίλεξε έναν χρωματιστό ή φαρδύ αρμό που μπορεί να σκιαγραφήσει το διαχωρισμό μεταξύ δωματιών.

📌 Διάβασε επίσης: Διαχωρισμός χώρων – Ποιες είναι οι δημοφιλέστερες επιλογές;

διαφορετικά δάπεδα για διαχωρισμό δωματίων

Διαφορετικά δάπεδα στο υπνοδωμάτιο

Τα διαφορετικά δάπεδα δεν αποτελούν ένα φυσικό διαχωριστικό μόνο μεταξύ του σαλονιού και της κουζίνας, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στην περιοχή του ύπνο. Για παράδειγμα, ένα ξύλινο δάπεδο μπορεί να φιλοξενήσει τα υπνοδωμάτια αλλά να αφήσει χώρο για κεραμικά στο μπάνιο.

📌 Αν αναζητάς μια πιο οικολογική επιλογή πατώματος μπορείς να αξιολογήσεις το ενδεχόμενο για δάπεδο από οικολογικό σκυρόδεμα. Δες περισσότερα στο κείμενο του Spitogatos: Δάπεδο από οικολογικό σκυρόδεμα: Τα οφέλη μιας «πράσινης» επιλογής

Εξέτασε προσεκτικά όλα τα παραπάνω και πάρε τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις για το αγαπημένο σου μέρος στον κόσμο. Ενδιαφέρεσαι να βρεις περισσότερες συμβουλές για την ανακαίνιση και τον σχεδιασμό του σπιτιού σου; Στο blog του Spitogatos θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι ώστε να δημιουργήσεις το σπίτι που ονειρεύεσαι.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

0diaxwristika featured

Διαχωριστικά εσωτερικού χώρου: 9 τοπ επιλογές για μοντέρνο σπίτι

Aytomato potisma

Αυτόματο πότισμα: Πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και τύποι αυτοματοποιημένων συστημάτων ποτίσματος

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου