Ποιες είναι οι κορυφαίες τάσεις διακόσμησης τα φετινά Χριστούγεννα;

Τα φετινά Χριστούγεννα ας επικεντρωθούμε στις μικρές στιγμές που κάνουν τη συγκεκριμένη περίοδο πραγματικά μαγική. Ήρθε, λοιπόν και πάλι η ώρα να δημιουργήσεις έναν χαρούμενο, αναζωογονητικό χώρο που θα τονώσει τη σπιτική θαλπωρή, θα χαρίσει απλές ανέσεις και θα συντροφεύσει τις ζεστές οικογενειακές συγκεντρώσεις. Ποιες είναι, όμως οι κορυφαίες τάσεις διακόσμησης για τα Χριστούγεννα του 2022;

Ποιες είναι οι πιο σύγχρονες τάσεις χριστουγεννιάτικης διακόσμησης για το 20221;

Δες παρακάτω τις πιο σύγχρονες εορταστικές προτάσεις για τη διακόσμηση του δέντρου και του σπιτιού και στη συνέχεια δώσε τη δική σου πινελιά στις χριστουγεννιάτικες γιορτές.

#1 «Ναι» στον κλασικό εορταστικό στολισμό

Κάθε χρόνο, το χρυσό και το κόκκινο μονοπωλούν ως τα κορυφαία trending χρώματα των Χριστουγέννων. Το κόκκινο δημιουργεί μία τόσο ωραία αντίθεση με το πράσινο του χριστουγεννιάτικου δέντρου, ενώ ταυτόχρονα το χρυσό προσθέτει κομψότητα και μια αίσθηση πολυτέλειας. Πρόκειται για έναν διαχρονικό συνδυασμό που παραπέμπει σίγουρα σε γιορτινή περίοδο.  

κόκκινα χριστουγεννιάτικα στολίδια

#2 «Παγωμένα» στολίδια 

Τι κι αν έξω δεν χιονίζει; Φέρε τη χιονισμένη μαγεία των Χριστουγέννων μέσα στο σπίτι σου και δημιούργησε την τέλεια εορταστική αίσθηση με στολίδια από «παγωμένο γυαλί». Τα συγκεκριμένα στολίδια ταιριάζουν τέλεια με το γαλάζιο του πάγου και κάνουν ξεχωριστή αντίθεση με το έλατο. Επιπλέον, για να ενισχύσεις το αποτέλεσμα, συνδύασέ τα με χρυσές ή ασημί μπάλες, με κρυστάλλινες νιφάδες χιονιού κaι μικρά λευκά λαμπιόνια.

#3 Αποχρώσεις του Μωβ 

Σύμφωνα με την Pantone, το Χρώμα της Χρονιάς  2022 ήταν το "Very Peri", μια σκούρα απόχρωση του μωβ που συνδυάζει τη σταθερή ηρεμία του μπλε με μια ενεργητική δόση κόκκινου. Με απλά λόγια, πρόκειται για ένα μελιτζανί σε μπλε-γκρι τόνους. Αφού, λοιπόν, το χορτάσαμε όλη τη χρονιά σε ρούχα και αξεσουάρ, στην καθημερινότητά μας μέχρι και στο κόκκινο χαλί, ας ξεπροβοδίσουμε τον χρόνο και με μωβ χριστουγεννιάτικα στολίδια. Μπορείς να παίξεις με όλες τις αποχρώσεις του, από τη ρομαντική λεβάντα έως το παιχνιδιάρικο δαμασκηνί και το βαθύ μωβ του αμέθυστου. Αν το αποτέλεσμα πάνω στο πράσινο δέντρο σου φαίνεται λίγο μουντό, συνδύασέ το με χρυσό ή ασημί. Για έναν πιο πρωτοποριακό στολισμό, αντί για το κλασικό πράσινο δέντρο, διάλεξε ένα λευκό, που θα κάνει τρελή αντίθεση με τις μωβ μπάλες σου.  

#4 Κλασικό χειμωνιάτικο λευκό

Για σένα που προτιμάς την πιο μίνιμαλ διακόσμηση ή ο χώρος σου είναι περιορισμένος, τότε η επιλογή του λευκού είναι η ιδανική, καθώς προσφέρει μία διακριτική κομψότητα. Έτσι, εκτός από το να επιλέξεις ένα λευκό δέντρο, μέσα από το layering πρόσθεσε βάθος και διαφοροποίησε τον καθημερινό σου χώρο με όμορφα λευκά λινά τραπεζομάντηλα, μαξιλάρια από άσπρη και κρεμ ψεύτικη γούνα και απαλά ριχτάρια με λάμψεις από ασήμι ή χρυσό. Απόλαυσε την αίσθηση χαλάρωσης και καθαριότητας που προσφέρει το λευκό, με βασική προϋπόθεση να μην υπάρχουν μικρά παιδιά στον χώρο, για ευνόητους λόγους.  

📌 Διάβασε επίσης: Στολισμός Μικρού Σπιτιού: 10 τρόποι για να στολίσεις έξυπνα ένα μικρό ακίνητο

λευκός χριστουγεννιάτικος στολισμός

#5 Έμπνευση από τη φύση

Τα φετινά Χριστούγεννα πάρε έμπνευση από την φύση για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σου. Με το πράσινο του έλατου να κυριαρχεί, τόνισε το φυσικό στοιχείο με υλικά, όπως κουκουνάρια, λουλούδια και αποξηραμένα φρούτα για μια ρουστίκ εμφάνιση. Είναι επίσης ευκαιρία σου για πιο Οικολογικά Χριστούγεννα. Έτσι, εκτός από το δέντρο, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να δημιουργήσεις μία πιο φυσική διακόσμηση. Φέρε την ύπαιθρο στο σαλόνι σου με στεφάνια και γιρλάντες κατασκευασμένα από αληθινά κλαδιά, που μπορείς να φτιάξεις και μόνη σου. Τέλος, πρόσθεσε κάποιες δόσεις χρώματος τοποθετώντας μερικές γλάστρες με λουλούδια και χριστουγεννιάτικα φυτά, όπως τα χρυσάνθεμα και το αλεξανδρινό.

📌 Διάβασε επίσης: Χριστούγεννα και Διακόσμηση: Ποια λουλούδια είναι must;

#6 Vintage glamour

Αυτά τα Χριστούγεννα κάνε το σπίτι σου να λάμπει με μία vintage νότα. Η συγκεκριμένη τάση απευθύνεται στους πιο ρομαντικούς, αφού ξυπνά τις καλύτερες αναμνήσεις του παρελθόντος, δημιουργώντας παράλληλα, μία γλυκιά νοσταλγία. Χρησιμοποίησε τα vintage στολίδια της γιαγιάς, που βρήκες ξεχασμένα στην αποθήκη, παλιά καλά πορσελάνινα σερβίτσια και κρυστάλλινα ποτήρια στρωμένα πάνω σε λευκά δαντελωτά τραπεζομάντηλα και νιώσε την νοσταλγική έλξη που αποπνέουν.

βίντατζ στολισμός

#7 Περισσότερη Λάμψη

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση χωρίς λάμψη, γίνεται; Δεν γίνεται! Επομένως, μια δόση glam είναι απαραίτητη. Είτε θες να διατηρήσεις την μοντέρνα και μίνιμαλ διακόσμηση του σπιτιού σου, είτε σκέφτεσαι να εφαρμόσεις κάτι πιο τολμηρό, πρόσθεσε λάμψη και δώσε μια αίσθηση πολυτελείας. Χρησιμοποίησε χρώματα, όπως το βαθύ μπλε, το σμαράγδι, το μωβ και το ρουμπίνι. Ρίξε την ένταση με χάλκινους τόνους, κρυστάλλινα και γυάλινα στολίδια στοιχεία και διακοσμητικά που αντανακλούν το φως σαν καθρέφτες.

#8 Στολισμός τζακιού 

Αν έχεις τζάκι, κάντο το κεντρικό σημείο της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης του σαλονιού σου. Η διακόσμηση του τζακιού με διάφορα μικροαντικείμενα είναι η τελευταία τάση στην εσωτερική διακόσμηση. Αν το τζάκι σου είναι ψηλό, κρέμασε γιρλάντες σε διάφορα ύψη και πρόσθεσε μικρά στολίδια. Σε περίπτωση που το τζάκι σου έχει βάθος τοποθέτησε πάνω σ’ αυτό μία γιρλάντα και βάλε φωτάκια, στολίδια, κεριά ή ό,τι άλλο σου αρέσει και παίξε με τα χρώματα και τις υφές.

#9 Εκλεπτυσμένο ροζ

Πράγματι, μέχρι σήμερα ξέραμε τα λευκά Χριστούγεννα, μήπως, όμως, φέτος κυριαρχήσουν τα… ροζ; Πρόκειται για μία διαφορετική Χριστουγεννιάτικη αισθητική, που χαρίζει έναν ιδιαίτερο ρομαντισμό στον χώρο. Πειραματίσου με τις διάφορες αποχρώσεις του απαλού ροζ, του σομόν, του dusty pink και του ροδακινί. Συνδύασε αυτή την σύγχρονη χριστουγεννιάτικη τάση με τη vintage glamour αισθητική, προσθέτοντας ψεύτικα λουλούδια από ροζ σιφόν, παλιά στολίδια με χάντρες, φτερά και πέρλες για μια διαχρονική εμφάνιση.

ροζ χριστουγεννιάτικο δέντρο

#10 Ζαχαρωτά μπαστούνια ως στολίδια

Τα ζαχαρωτά μπαστούνια (candy canes) έχουν πάντα την τιμητική τους τα Χριστούγεννα, εφόσον συνδυάζουν την αγαπημένη γλύκα του ζαχαρωτού με τον εορταστικό συνδυασμό του κόκκινου με το λευκό. Αποτελούν σίγουρα μία πιο παιχνιδιάρικη νότα για να στολίσεις το δέντρο και τις γιρλάντες ή να τα χρησιμοποιήσεις σαν διακοσμητικά. 

💡Αν μάλιστα, υπάρχουν παιδιά στο σπίτι, είναι βέβαιο πως θα ξετρελαθούν όταν δουν τα αγαπημένα τους χριστουγεννιάτικα ζαχαρωτά ως στολίδια στο δέντρο ή ως διακοσμητικά σ’ άλλα σημεία του σπιτιού. Γι’ αυτό επίλεξε candy canes σε διαφορετικά μεγέθη και διακόσμησε μ’ αυτά το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου, μια σύνθεση στη μέση του τραπεζιού κ.λπ.

#11 Στολίδια από Gingerbread

Τα διακοσμητικά σπιτάκια από gingerbread είναι σύμβολο της οικογένειας και του σπιτιού. Κατά την παράδοση, τα Χριστούγεννα, όλα τα μέλη της οικογένειας κάθονται και φτιάχνουν ένα σπιτάκι από gingerbread και το διακοσμούν με κόκκινο, λευκό και πράσινο χρώμα. Ουσιαστικά, δεν πρόκειται για θρησκευτική παράδοση, αλλά συνδέθηκε με τα Χριστούγεννα μετά το παραμύθι του Χάνσελ και της Γκρέτελ. Το νόημα της, όμως, είναι πολύ αληθινό: Θα πρέπει να είμαστε πάντα ευγνώμονες που έχουμε μία δεμένη οικογένεια.

gingerbread σπίτι

Ό,τι και αν αποφασίσεις να υιοθετήσεις αυτές τις γιορτές, από τα πιο παραδοσιακά ως τα πιο τολμηρά, άφησε τη διασκεδαστική και παιχνιδιάρικη νότα των Χριστουγέννων να γεμίσει το σπίτι σου.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Koyrtina mpanioy

Κουρτίνες μπάνιου: Πλαστικές, γωνιακές και άλλες επιλογές

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου

Mikro saloni1

Διακόσμηση σαλονιού μικρού: Ιδέες για διακόσμηση μικρού σαλονιού με τραπεζαρία ή χωρίς