Μήπως ήρθε η ώρα να αποφασίσεις το πως θα διακοσμήσεις του σπίτι σου το Πάσχα. Συνέχισε την ανάγνωση και δες χρήσιμες ιδέες για πασχαλινό στολισμό.

Καθώς πλησιάζει το Πάσχα, η εποχή αυτή σου δίνει την ευκαιρία να ανανεώσεις το σπίτι σου με χαρούμενα και φρέσκα χρώματα, που δημιουργούν την αίσθηση της νέας ανοιξιάτικης αρχής. Οι πασχαλινές διακοσμήσεις μπορούν, δε, να σε βοηθήσουν να φτιάξεις μια φιλόξενη ατμόσφαιρα στο σπίτι σου, ενώ παράλληλα προσθέτουν χρώματα και ζωντάνια σε κάθε γωνιά. Από λουλούδια και πασχαλινά αυγά, μέχρι φωτιστικά και άλλα διακοσμητικά αντικείμενα, οι επιλογές είναι αμέτρητες και μπορούν να προσαρμοστούν στο δικό σου γούστο.

Στην πραγματικότητα, ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να αρχίσεις να διακοσμείς το σπίτι σου για το Πάσχα. Από την μία, υπάρχουν εκείνοι που θέλουν να στολίσουν τους οικιακούς χώρους αρκετά νωρίτερα και από την άλλοι εκείνοι που κάνουν διάφορα από τα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας και μετά. Η τελική απόφαση είναι δική σου, ωστόσο σε κάθε περίπτωση, δες τι διακοσμήσεις θέλεις να κάνεις και τι όχι, τσέκαρε τι χρειάζεσαι από υλικά κ.λπ., κάνε ένα πλάνο δράσης και υπολόγισε τους χρόνους σου. Παρακάτω θα βρεις μερικές ιδέες για πασχαλινή διακόσμηση σπιτιού αλλά και τραπεζιού για να πάρεις την απαραίτητα έμπνευση που χρειάζεσαι.

Ορισμένες ιδέες για πασχαλινές διακοσμήσεις

Τα πασχαλινά στολίδια μπορείς να τα βάλεις απευθείας πάνω στο τραπέζι σου ή να τα τοποθετήσεις στην είσοδο, το σαλόνι ή την κουζίνα για μια έξτρα πινελιά χρώματος. Ας δούμε ορισμένες ιδέες πασχαλινού στολισμού. Συγκεκριμένα:

  • Το πασχαλινό δέντρο με τα πολύχρωμα διακοσμητικά αυγά είναι από τα πιο κλασικά διακοσμητικά το Πάσχα και εκτιμάται ιδιαίτερα για την ευελιξία και την κομψότητά του. Υπάρχουν διάφορα θέματα που μπορούν να σχεδιαστούν στην επιφάνεια, όπως κουνέλια, πουλιά, λουλούδια ή φράσεις. Σίγουρα, είναι μια όμορφη λύση για τη μέση του πασχαλινού σου τραπεζιού και σίγουρα, θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου.
  • Φτιάξε ένα πλούσιο πασχαλινό καλάθι με λουλούδια, στολίδια, αυγά, κουλούρια, χρώματα κι αρώματα και τοποθέτησε το είτε σε κάποια όμορφη γωνιά, όπως ο πάγκος της κουζίνας σου, είτε στο μέσο του πασχαλινού τραπεζιού.
  • Η υφασμάτινη πασχαλινή γιρλάντα αγαπιέται διαχρονικά από μικρούς και μεγάλους και σίγουρα, είναι η τέλεια λύση για τη διακόσμηση του κεφαλάριου, των παραθύρων, της εξώπορτας, ή της κρεβατοκάμαρας. Μπορείς, δε, αντί γιρλάντας, να κρεμάσεις μερικά κλαδιά με πασχαλινά στολίδια όπως πλαστικά αυγά.
  • Ένα πλούσιο στεφάνι με πολύχρωμα λουλούδια και πασχαλινά στολίδια για την είσοδο του σπιτιού σου είναι must - have. Μετά το Πάσχα, αφαιρώντας τα περιττά στολίδια θα έχεις μια εντυπωσιακή είσοδο που προϊδεάζει θετικά τους καλεσμένους σου.
  • Η κατασκευή πασχαλινών στολιδιών από χαρτί είναι σίγουρα μια ευχάριστη δραστηριότητα για τα μικρά παιδιά και σίγουρα είναι ένας τρόπος για να εκφράσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους. Επιπλέον, τα χάρτινα πασχαλινά στολίδια είναι εύκολα στην κατασκευή και φιλικά προς το περιβάλλον. Για να φτιάξεις ένα τέτοιο στολίδι, τότε το μόνο που χρειάζεσαι είναι μερικά άδεια ρολά χαρτιού υγείας (ή κουζίνας), στυλό με τσόχα και λίγο χαρτόνι για να κολλήσεις.
  • Πειραματίσου με τα χρώματα και τα σχέδια στα πασχαλινά αυγά και μην περιοριστείς μόνο στα κλασικά και μονόχρωμα αυγά. Μπορείς να κάνεις «νερά» που να θυμίζουν μάρμαρο, να βάλεις γκλίτερ σε διάφορα χρώματα για πιο glam αποτέλεσμα ή να προσθέσεις φύλλα χρυσού για περισσότερη πολυτέλεια. Ακόμα και να τα ζωγραφίσεις με ακρυλικά χρώματα ή μαρκαδόρους.

💡 Να θυμάσαι: Τα πιο πασχαλινά χρώματα είναι το ροζ, το κίτρινο, το πράσινο, το μπλε. Αν προτιμάς τις πιο ουδέτερες αποχρώσεις, τότε μπορείς να «παίζεις» με το λευκό, το κρεμ και το μπεζ.

📌 Δες μερικές ακόμα ιδέες για DIY πασχαλινό στολισμό στο άρθρο που ετοίμασε ο Spitogatos : Πάσχα: 5+1 DIY ιδέες για τον φετινό στολισμό

Ό,τι και αν επιλέξεις να κάνεις από τα παραπάνω, το σημαντικότερο όλων είναι να κάνεις έναν όμορφο χώρο που σε βάζει στο κλίμα και σου φτιάχνει τη διάθεση.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Koyrtina mpanioy

Κουρτίνες μπάνιου: Πλαστικές, γωνιακές και άλλες επιλογές

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου

Neroxytis arwmatiko

Νεροχύτης από fragranite: Τι είναι, ποια τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα;