Θες να εντυπωσιάσεις και με το παραπάνω τους καλεσμένους σου στο φετινό πασχαλινό τραπέζι. Δες πως μπορείς να το πετύχεις εύκολα και γρήγορα!

Το Πάσχα σχεδόν έφτασε και όπως αντιλαμβάνεσαι ο πασχαλινός στολισμός του τραπεζιού σου πρέπει να μπει σε προτεραιότητα. Είναι σημαντικό εξάλλου να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου τόσο με τα εδέσματα που θα ετοιμάσεις, όσο και με την κομψότητα του τραπεζιού σου.

Αναζητήσαμε λοιπόν για λογαρισμό σου μερικές εύκολες, γρήγορες και οικομικές DIY ιδέες για την διακόσμηση ενός πασχαλινού τραπεζιού, ώστε να αποκτήσεις επάξια τον τίτλο του καλύτερου οικοδεσπότη / καλύτερης οικοδέσποινα της πασχαλινής σεζόν. Πάμε να τα δούμε πιο αναλυτικά.

#1 Αυγά που κλέβουν τις εντυπώσεις

Το κύριο στοιχείο κάθε πασχαλινής διακόσμησης είναι τα αυγά. Ωστόσο δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις τις παραδοσιακές πρακτικές. Βάψε τα αυγά στα χρώματα της προτίμησής σου, κόλλησε πάνω τους μικρά στολίδια και voilà! Αν θέλεις μία ακόμα πιο απλή λύση, αφού τα βάψεις, κάνε αφαιρετικές πινελιές και γραμμές με ένα πινέλο και σίγουρα, θα έχεις κάτι το διαφορετικό. Το αποτέλεσμα θα είναι τόσο όμορφο που δε θα θες να τα τσουγκρίσεις!

Αυγά διακοσμημένα

#2 Διακοσμημένα βαζάκια

Χρησιμοποίησε τα άδεια γυάλινα βαζάκια μαρμελάδας που κρατάς για «παν ενδεχόμενο» σαν ανθοδοχεία. Δέσε γύρω τους με ένα σπάγκο τα σεμεδάκια της γιαγιάς που έχεις ξεχασμένα σε κάποιο συρτάρι και μετά πρόσθεσε πολύχρωμα λουλούδια, όπως τριαντάφυλλα ή τουλίπες.

Σεμεδάκια σε βάζα

#3 Πετσέτες - λαγουδάκια

Μην συμβιβάζεσαι με τις αδιάφορες χαρτοπετσέτες και πες «ναι» σε λινές πετσέτες και γέμισε το πασχαλινό σου τραπέζι με αυτοσχέδια λαγουδάκια. Βάλε στις πετσέτες αυγά για να τα βρουν οι καλεσμένοι σου μόλις καθίσουν στο τραπέζι και να αρχίσουν τις αυγομαχίες! Έτσι, το τραπέζι σου θα είναι και πιο γιορτινό αλλά και πιο όμορφο και στιλάτο.

Πετσέτες λαγοί

#4 Μπουκάλια κρασιού με άποψη

Κόλλησε φωτογραφίες με λαγουδάκια (ή άλλα πασχαλινά θέματα) στα μπουκάλια του κρασιού και πρόσθεσε χνουδωτές ουρίτσες για να δώσεις μια παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα στο πασχαλινό τραπέζι.

Διακοσμημένα μπουκάλια κρασιού

#5 Αυγά - κεράκια

Είναι γεγονός πως η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά, για αυτό αντί για απλά κεράκια ή ρεσώ, τοποθέτησε στο πασχαλινό σου τραπέζι κεριά σε σχήμα αυγών. Μπορείς να δημιουργήσεις εύκολα μια σύνθεση όπως της φωτογραφίας με 5-6 κεράκια, ένα καλαθάκι και λίγα λουλούδια.

Αυγά κεράκια

📌 Διάβασε επίσης: Πάσχα: 5+1 DIY ιδέες για τον φετινό στολισμό

#6 Γιρλάντα από λαγουδάκια

Προμηθεύσου χαρτί κοζάν και άρχισε τις χειροτεχνίες! Κόψε το χαρτί σε ό,τι σχήμα θέλεις και κόλλησε όλα τα κομμάτια σε ένα σπάγκο που μπορείς να κρεμάσεις στον τοίχο πάνω από την τραπεζαρία ή σαν γιρλάντα στο τζάκι σου.

Γιρλάντα από λαγουδάκια

#7 Κάρτες σε σχήμα κοτούλας

Αν σου έμεινε χαρτί κοζάν από την DIY γιρλάντα σου, χρησιμοποίησέ το για να δημιουργήσεις κάρτες σε σχήμα κοτούλας που μπορείς να τοποθετήσεις στα πιάτα των καλεσμένων σου. Γράψε στις κάρτες τα ονόματά τους για να βρουν τη θέση τους στο τραπέζι σε χρόνο dt.

Κάρτες κοτούλες

#8 Στεφάνι από λουλούδια

Μπορείς να ομορφύνεις εύκολα έναν άδειο τοίχο στη τραπεζαρία ή την κουζίνα σου, δημιουργώντας εύκολα και γρήγορα ένα στεφάνι από λουλούδια, Μπορείς να προσθέσεις και άλλα πασχαλινά διακοσμητικά, όπως πλαστικά αυγά, για έξτρα γιορτινή διάθεση.

Στεφάνι από λουλούδια

#9 Κρεμαστά αυγά

Αγόρασε διακοσμητικά πασχαλινά αυγά και κρέμασέ τα σε ένα μεγάλο κλαδί, το οποίο στη συνέχεια μπορείς να τοποθετήσεις σε ένα βάζο και να διακοσμήσεις το τραπέζι σου ή μια άδεια γωνιά στην τραπεζαρία όπου θα λάβει χώρα το πασχαλινό του τραπέζι. Και να θυμάσαι πως όσο πιο πολύχρωμα τα αυγά, τόσο πιο εντυπωσιακό θα είναι το τελικό αποτελέσμα!

Κρεμαστά αυγά

📌 Διάβασε επίσης: Πάσχα: Τοπ ιδέες για πασχαλινό στολισμό εμπνευσμένο από την Άνοιξη

Η διακόσμηση του πασχαλινού τραπεζιού είναι μεγάλη υπόθεση και σίγουρα, με λίγη δημιουργικότητα και μπόλικο μεράκι μπορείς να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου φέτος.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Koyrtina mpanioy

Κουρτίνες μπάνιου: Πλαστικές, γωνιακές και άλλες επιλογές

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου

Neroxytis arwmatiko

Νεροχύτης από fragranite: Τι είναι, ποια τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα;