Ανακάλυψε 6 DIY ιδέες για τον φετινό πασχαλινό στολισμό του σπιτιού σου!

Το Πάσχα βρίσκεται μια ανάσα μακριά και αν και πρόκειται για μια κατεξοχήν θρησκευτική εορτή, μπορεί να γίνει και πιο ευχάριστη με μερικές DIY κατασκευές που θα στολίσουν το σπίτι. Αν μάλιστα, έχεις και παιδιά στο σπίτι, ένας ευχάριστος και γιορτινός πασχαλινός στολισμός είναι must, καθώς θα φέρει χαμόγελα και ενθουσιασμό. Ας δούμε λοιπόν μερικές πρωτότυπες ιδέες για πασχαλινά χειροποίητα στολίδια.

#1 Ζωγράφισε emojis πάνω στα πασχαλινά αυγά

Τα πολύχρωμα αυγά είναι σίγουρα must-have για τον πασχαλινό στολισμό του σπιτιού σου, αλλά αν θες να προσθέσεις πιο διασκεδαστικά στοιχεία, ειδικά εάν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι, μπορείς να αφιερώσεις λίγο χρόνο ώστε να δημιουργήσετε παρέα αυγά με ζωηρές φατσούλες – δηλαδή emoji – στην επιφάνειά τους. Αυτή η δημιουργική δραστηριότητα μαζί με τα παιδιά θα φέρει γέλια και ενθουσιασμό στο σπίτι, ενώ θα δημιουργήσει και όμορφες αναμνήσεις για ολόκληρη την οικογένεια.

αυγά με emojis

#2 Διακοσμητικά καλάθια για στολισμό του σπιτιού

Προμηθεύσου μερικά πολύχρωμα καλάθια και διακόσμησε τα με φιόγκους, ροδέλες χαρτιού, πασχαλινά αυγά, λουλούδια (αληθινά ή ψεύτικα), σοκολατάκια και ό,τι άλλο μπορεί να σκαρφιστεί το μυαλό σου και τοποθέτησε τα σε διάφορα σημεία μέσα στο σπίτι σου: στον πάγκο της κουζίνας, στο τραπεζάκι του σαλονιού, πάνω στην τραπεζαρία, ακόμα και στη βεράντα ή στο μπαλκόνι. Έτσι, θα δημιουργήσεις ένα παιχνιδιάρικο και γιορτινό περιβάλλον στο λεπτό!

πασχαλινά διακοσμητικά καλάθια

📌 Διάβασε επίσης: Πάσχα: Τοπ ιδέες για πασχαλινό στολισμό εμπνευσμένο από την Άνοιξη

#3 Φτιάξε DIY πασχαλινά λαγουδάκια εύκολα και γρήγορα

Μπορείς να αφήσεις τη δημιουργικότητά σου ελεύθερη, δημιουργώντας μερικά πασχαλινά λαγουδάκια που θα προσθέσουν μια γλυκιά νότα πασχαλινής διακόσμησης στο σπίτι σου. Για να φτιάξεις αυτά τα γλυκά κουνελάκια, ακολούθησε αυτά τα απλά βήματα:

  • Προμηθεύσου μερικές πολύχρωμες κάλτσες από τοπικά καταστήματα ή χρησιμοποίησε αυτές που έχεις ήδη στο σπίτι.
  • Κόψε τις κάλτσες στο κάτω μέρος τους, κοντά στην κορυφή του πέλματος. Αυτό θα δημιουργήσει το σώμα του κουνελιού.
  • Γέμισε τις κάλτσες με βαμβάκι ή με οποιοδήποτε άλλο απαλό υλικό που έχεις στη διάθεσή σου. Προσπάθησε να δώσεις στο σώμα του κουνελιού την επιθυμητή στρογγυλή μορφή.
  • Δέσε την κορυφή της κάλτσας με πολύχρωμες κορδέλες, δημιουργώντας έτσι το κεφάλι του κουνελιού και κρατώντας το γέμισμα στη θέση του.
  • Χρησιμοποίησε βαμβάκι για να φτιάξεις μια χνουδωτή ουρά και πρόσθεσέ την στο πίσω μέρος του κουνελιού.

💡 Για να δώσεις έξτρα ομορφιά και παιχνιδιάρικη διάθεση, επίλεξε πολύχρωμες κάλτσες και κορδέλες που θα αντανακλούν το πνεύμα του Πάσχα.

DIY πασχαλινά λαγουδάκια

#4 Δημιούργησε κάτι απλό αλλά εντυπωσιακό για το πασχαλινό σου τραπέζι

Μπορείς να δώσεις έναν χαρακτήρα στο πασχαλινό σου τραπέζι, κάνοντας μια ιδιαίτερη αλλά απλή χειροτεχνία. Ας δούμε τα βήματα για να το πετύχεις. Συγκεκριμένα:

  • Σιδέρωσε μια τετράγωνη πετσέτα και δίπλωσε τη στη μέση διαγωνίως σε σχήμα τριγώνου.
  • Ξεκίνα από την κορυφή του τριγώνου και τύλιξε ολόκληρη την πετσέτα.
  • Τοποθέτησε στο κέντρο ένα πασχαλινό αυγό και στη συνέχεια, μάζεψε τις άκρες στην κορυφή, ώστε η πετσέτα να τυλίγεται γύρω από το αυγό.
  • Δέσε την πετσέτα με μια κορδέλα για να δημιουργήσεις αυτιά κουνελιού.

Έτοιμη σε χρόνο ρεκόρ η δημιουργία σου για τη διακόσμηση του πασχαλινού τραπεζιού!

📌 Διάβασε επίσης: DIY διακόσμηση για το πασχαλινό τραπέζι

DIY χειροτεχνίες για τον στολισμό του πασχαλινού τραπεζιού

📌 Διάβασε επίσης: DIY διακόσμηση για το πασχαλινό τραπέζι

#5 Στόλισε ένα ανοιξιάτικο δέντρο με αυγά του Πάσχα

Γιατί να μην δημιουργήσεις ένα μοναδικό πασχαλινό διάκοσμο με ένα μίνι δεντράκι ή μερικά ανοιξιάτικα κλαδάκια; Μπορείς να ξεκινήσεις με ένα μικρό δεντράκι, το οποίο θα στολίσεις με πασχαλινά αυγά και άλλα διακοσμητικά, όπως φιογκάκια και κορδέλες. Μπορείς επίσης να δημιουργήσεις μια πασχαλινή πράσινη γωνιά, τοποθετώντας μερικά φρέσκα κλαδάκια σε ένα όμορφο βάζο και στη συνέχεια, να τα διακοσμήσεις με πασχαλινά στοιχεία.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

#6 Φτιάξε ένα στεφάνι από πασχαλινά αυγά

Αυτό το πολύχρωμο στεφάνι είναι τόσο όμορφο που θα θέλεις να το έχεις στο σπίτι σου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Για να το φτιάξεις πάρε ένα έτοιμο ψάθινο ή ό,τι είδους στεφάνι επιθυμείς προκειμένου να το διακοσμήσεις με διάφορα fun υλικά για να μπεις στο πασχαλινό mood. Επιπλέον, προμηθεύσου μερικά αυγά από φελιζόλ σε διαφορετικά χρώματα και μεγέθη, μερικές φιγούρες κοτοπουλάκια ή κουνελάκια, και φυσικά, μερικά λουλουδάκια ή φύλλα, για μεγαλύτερη ποικιλία. Τα παραπάνω μπορείς να τα κολλήσεις πάνω στο στεφάνι σου ομοιόμορφα με λίγη hot glue. Αφού στεγνώσει το στεφάνι σου μπορείς να το τοποθετήσεις στην εξώπορτα του σπιτιού, σε κάποιον τοίχο στο εσωτερικό κτλ.

πασχαλινό στεφάνι με αυγά

Έτοιμος/η να εντυπωσιάσεις φέτος με τα πασχαλινά χειροποίητα στολίδια που θα διακοσμήσουν το σπίτι σου; Λάβε έμπνευση από τις παραπάνω ιδέες και άσε τον καλλιτέχνη μέσα σου να μεγαλουργήσεις.

Τέλος, εάν αναζητάς ιδέες και έμπνευση για τη διακόσμηση και τον σχεδιασμό του σπιτιού σου, τότε τσέκαρε τα διάφορα άρθρα στο blog του Spitogatos και βρες ό,τι ψάχνεις για να δημιουργήσεις το αγαπημένο σου μέρος στον κόσμο: το δικό σου σπιτικό!

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Koyrtina mpanioy

Κουρτίνες μπάνιου: Πλαστικές, γωνιακές και άλλες επιλογές

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου

Neroxytis arwmatiko

Νεροχύτης από fragranite: Τι είναι, ποια τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα;