Αυτή η φθινοπωρινή διακόσμηση σπιτιού και μάλιστα, με χαμηλό budget, θα κάνει το σπίτι σου πιο cozy. Κάνε το σαλόνι, το μπαλκόνι ή τη βεράντα σου να ξεχωρίζουν.

Φθινόπωρο σημαίνει δροσιά, βροχούλες, μεγαλύτερες νύχτες... ό,τι πρέπει για να χουχουλιάσεις στο σπίτι και να δεις μια ωραία ταινία. Και τι καλύτερο από μια “ζεστή” φθινοπωρινή διακόσμηση σπιτιού, με διακριτικά στοιχεία σε σαλόνι, είσοδο, βεράντα και όπου αλλού περνάς χρόνο, για να σε βάλει στο κλίμα.

Δε χρειάζεται να καταξοδευτείς για να ανανεώσεις τον χώρο σου, αρκούν μερικές πινελιές για να πετύχεις ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα που θα σε ανανεώσει και θα σε βοηθήσει να υποδεχτείς το φθινόπωρο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αν θέλεις ιδέες για φθινοπωρινή διακόσμηση για το σαλόνι, την κουζίνα, ακόμα και την τραπεζαρία σου, εμείς είμαστε εδώ για σένα.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Η χρωματική παλέτα του φθινοπώρου

Η φθινοπωρινή διακόσμηση απαιτεί μια χρωματική παλέτα που αποτελείται από ζεστές και γήινες αποχρώσεις. Κεραμιδί, χακί και ώχρα παραπέμπουν στα υπέροχα φυλλώματα του φθινοπώρου, ενώ το ξύλο και η κεραμική διακόσμηση προσδίδουν μία δόση εξοχής και δημιουργούν στο σπίτι μία φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Τα βαθιά χρώματα, όπως ένα πλούσιο δαμασκηνί και ένα γλυκό μπορντό, είναι βέβαιο ότι θα ζεστάνουν τα φθινοπωρινά σου βράδια. Αν προσθέσεις και μερικές πιο ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις, όπως τα απαλά παστέλ και ένα ανοιχτό γκρι, θα δημιουργήσεις την τέλεια ισορροπία για αυτή τη μεταβατική περίοδο του χρόνου.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Τώρα που ξεκαθαρίσαμε τα βασικά, πάμε να δούμε ορισμένες συγκεκριμένες ιδέες για φθινοπωρινή διακόσμηση που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και να κάνεις το κάθε δωμάτιο του σπιτιού σου αγνώριστο σε χρόνο dt και χωρίς να βάλεις το χέρι βαθιά στην τσέπη! Δες το φθινόπωρο σαν μια ευκαιρία για ανανέωση και ανασυγκρότηση… Σαν μια νέα αρχή!

#1 Ιδέες για την είσοδο

Ένα σπίτι μπορεί να σε βάλει στο mood του φθινοπώρου από το πρώτο κιόλας βήμα σου μέσα σ’ αυτό. Επομένως, η φθινοπωρινή διακόσμηση της εισόδου του σπιτιού σου είναι το «κλειδί». Αρχικά, πριν καν ανοίξεις την κεντρική πόρτα του σπιτιού μπορείς να βάλεις ένα πανέμορφο χειροποίητο στεφάνι με τα αγαπημένα σου λουλούδια, το οποίο αργότερα, μπορείς να στολίσεις με φωτάκια και στολίδια για πιο χριστουγεννιάτικη διάθεση.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

#2 Ιδέες για το σαλόνι

Το φθινόπωρο φέρνει πιο δροσερό καιρό, πράγμα που σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να προσθέσεις ορισμένα πιο ζεστά elements στη φθινοπωρινή διακόσμηση του σαλονιού σου. Τι θα έλεγες για μερικές χνουδωτές ή μάλλινες κουβέρτες και ριχτάρια; Ίσως και κάποιο ελαφρύ χαλάκι, δεν θα ήταν άσχημο.

Συνδύασε αρμονικά τα χρώματά τους με τα μαξιλάρια του καναπέ σου ή αν είσαι πιο τολμηρός/ή κάνε μια αντίθεση, επιλέγοντας πιο έντονα χρώματα. Επιπρόσθετα, μπορείς να δημιουργήσεις μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα στο σαλόνι σου, παίζοντας με τις διάφορες υφές στα υφάσματα.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Για κορυφαία φθινοπωρινή διάθεση βάλε στο σαλόνι σου αρωματικά κεριά σε γήινες χρωματικές αποχρώσεις και μυρωδιές της αρεσκείας σου (π.χ. κανέλα), καθώς και ορισμένα αποξηραμένα -ή μη- φυτά κι λουλούδια μέσα στα αγαπημένα σου βάζα – μια μοναδική επιλογή είναι το pampas grass. Υπάρχουν πολλές DIY ιδέες ντεκόρ σαλονιού για να εντυπωσιάσεις, αρκεί να βρεις εκείνη που ταιριάζει περισσότερο στον χώρο σου.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Μην παραλείψεις να επιλέξεις και τον κατάλληλο φωτισμό για το σαλόνι σου που μπορεί να δημιουργήσει πιο φιλόξενη ατμόσφαιρα. Αν πάλι έχεις τζάκι στο σαλόνι σου, φρόντισε και τη δική του φθινοπωρινή διακόσμηση. Πρόσθεσε μερικά όμορφα ξύλινα κεριά ή φωτάκια με ζεστό φωτισμό ή κάν’το το κέντρο της προσοχής κρεμώντας είτε ένα ξεχωριστό έργο τέχνης σε γήινους τόνους, είτε κάποιο λουλουδάτο στεφάνι.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Μια ακόμα καλή ιδέα για φθινοπωρινή διακόσμηση του σαλονιού σου είναι να επιλέξεις μερικά πέτρινα αντικείμενα, όπως σουβέρ από γρανίτη, στοπ για τα βιβλία στη βιβλιοθήκη και δίσκους σερβιρίσματος με «μαρμάρινη» επιφάνεια.

📌 Διάβασε επίσης: 6 τρόποι για να ανανεώσεις το σαλόνι σου με χαμηλό προϋπολογισμό

#3 Ιδέες για την τραπεζαρία

Η φθινοπωρινή διακόσμηση του τραπεζιού σου μπορεί να αναβαθμίσει στο λεπτό ολόκληρη την τραπεζαρία σου και μάλιστα, χωρίς υπερβολές. Χρησιμοποίησε μερικά μίνιμαλ κηροπήγια και πρόσθεσε τα αγαπημένα σου κεριά, ενώ ενόψει Halloween μπορείς ακόμα να βάλεις και μερικές διακοσμητικές κολοκύθες – όσο αμερικανιά κι αν φαντάζει μια σκαλιστή ή μη κολοκύθα πάνω στην τραπεζαρία του σπιτιού σου είναι μια ιδανική προσθήκη. Μπορείς ακόμα να διακοσμήσεις και τα παράθυρα της τραπεζαρίας σου με μερικές fancy κολοκύθες σε διάφορα μεγέθη.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Επιπλέον, πάνω στο τραπέζι σου επίσης μπορείς να βάλεις μια DIY σύνθεση με κουκουνάρια, φύλλα, κλαδιά και ξύλα κανέλας που θα προσφέρει τη δέουσα κομψότητα, αλλά και ευωδία την ίδια ώρα. Ενώ μια άλλη, εύκολη λύση είναι ένα βάζο με φθινοπωρινά λουλούδια.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

#4 Ιδέες για την κουζίνα

Η κουζίνα είναι ένας χώρος στον οποίο περνάς αρκετές ώρες μέσα στη μέρα, είτε προετοιμάζοντας τα αγαπημένα σου φαγητά, είτε τρώγοντας με τους φίλους ή την οικογένειας σου. Έτσι, πέρα από την καλή οργάνωση της κουζίνας σου, πρέπει να δώσεις τη δέουσα σημασία και στην διακόσμησή της. Ειδικά, αν πρόκειται για τη φθινοπωρινή διακόσμηση της κουζίνας σου που μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω σ’ αυτό το δωμάτιο, κάνοντας το πιο «ζεστό» και φιλόξενο.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Επίλεξε επίσης, κουζινικά αντικείμενα από φυσικό ξύλο κι διακόσμησε την κουζίνα σου με λουλούδια και φωτάκια. Επίσης, μια καλή, αλλά και οικονομική, ιδέα για φθινοπωρινή διακόσμηση της κουζίνας σου είναι η προσθήκη ψάθινων καλαθιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αποθηκευτικοί χώροι – ενδεικτικά ως φρουτιέρα για τα αγαπημένα σου φρούτα και λαχανικά.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

#5 Ιδέες για το υπνοδωμάτιο

Στη φθινοπωρινή διακόσμηση του υπνοδωματίου σου μπορείς να πειραματιστείς με χρώματα, υφές, φωτισμό και διάφορα άλλα διακοσμητικά αντικείμενα, τα οποία μπορούν να κάνουν την κρεβατοκάμαρά σου ξεχωριστή. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις στο υπνοδωμάτιο για να το φέρεις πιο κοντά στο φθινόπωρο είναι να επιλέξεις κλινοσκεπάσματα και μαξιλάρια σε ουδέτερους και πιο γήινους χρωματικούς συνδυασμούς όπως το μπεζ, το καφέ, το πορτοκαλί, λαδί ακόμα και το ζαχαρί.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Παράλληλα, μπορείς να εξετάσεις και το ενδεχόμενο να πάρεις κλινοσκεπάσματα σε πιο φθινοπωρινά μοτίβα όπως το καρό ή κάτι που να παραπέμπει στη διάθεση της εποχής με πηγή έμπνευσης τη μητέρα φύση. Τέλος, για ακόμα πιο φθινοπωρινό αποτέλεσμα, επίλεξε τις σωστές κουρτίνες για το δωμάτιο σου, τόσο από άποψη χρώματος, όσο και όσον αφορά την επιλογή υφάσματος.

📌 Διάβασε επίσης: 7 Οικονομικοί τρόποι για να διακοσμήσεις το υπνοδωμάτιο σου

#6 Ιδέες για το μπάνιο σου

Το μπάνιο είναι το δωμάτιο του σπιτιού που χρειάζεται ίσως τη λιγότερη φθινοπωρινή διακόσμηση, ωστόσο μερικές προσθήκες δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν. Βάλε όμορφα κεριά, αρωματικά στικς, πετσέτες και κουρτίνα του ντουζ σε φθινοπωρινούς τόνους, όπως το λαδί, το μπεζ, το πορτοκαλί κ.ο.κ. Ομοίως και το πατάκι του μπάνιου σου. Μπορείς ακόμα να βάλεις και μερικά φυτά για έξτρα τροπική διάθεση.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

#7 Ιδέες για την βεράντα ή το μπαλκόνι

Το φθινόπωρο, η βεράντα και το μπαλκόνι σου μπορεί να μην αποτελούν πρωτεύοντα δωμάτια στο σπίτι σου, καθώς ο καιρός δεν είναι πάντοτε φίλος μας. Ωστόσο, μερικές απλές διακοσμητικές πινελιές στο μπαλκόνι ή την βεράντα του σπιτιού σου είναι σημαντικές, έστω για αυτές τις λίγες δροσερές φθινοπωρινές νύχτες με φίλους ή μέλη της οικογένειας. Πρόσθεσε λοιπόν στις διάφορες γωνιές της βεράντας ή του μπαλκονιού σου μερικά φαναράκια, διακοσμητικά φωτάκια τύπου γιρλάντα, και πιο «φθινοπωρινά» διακοσμητικά αντικείμενα, όπως λ.χ. μια κολοκύθα (έστω και κεράκι) ή μια σύνθεση με αποξηραμένα λουλούδια. Επίσης, αν διαθέτεις καθίσματα μπορείς να προσθέσεις στη βεράντα σου μερικά μαξιλάρια ή μαξιλάρες σε γήινους τόνους και voilà. Χωρίς καν να προσπαθήσεις αρκετά έχεις μια πιο cozy βεράντα ή ένα πιο «ζεστό» μπαλκόνι.

📌 Διάβασε επίσης: 5+1 ιδέες διακόσμησης για το μπαλκόνι σου

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

💡 Συμβουλή: Αν είσαι φοιτητής/φοιτήτρια, πέρα από τα παραπάνω, που θα δημιουργήσουν μια πιο cozy ατμόσφαιρα στο σπίτι σου, δες και μερικές ιδέες διακόσμησης φοιτητικού σπιτιού και εντυπωσίασε!

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Ακόμα κι αν μένεις σε σπίτι που ενοικιάζεις, όλες αυτές οι αλλαγές επιτρέπονται! Άδραξε λοιπόν την ευκαιρία και μεγαλούργησε, υιοθετώντας μερικές από τις κορυφαίες και πιο οικονομικές ιδέες φθινοπωρινής διακόσμησης σπιτιού.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Koyrtina mpanioy

Κουρτίνες μπάνιου: Πλαστικές, γωνιακές και άλλες επιλογές

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου

Neroxytis arwmatiko

Νεροχύτης από fragranite: Τι είναι, ποια τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα;