Ανακάλυψε τις τοπ εναλλακτικές λύσεις για χριστουγεννιάτικα δέντρα εάν διαθέτεις περιορισμένο χώρο στο σπίτι σου.

Άπαξ και μπει ο Δεκέμβριος, τα Χριστούγεννα αποτελούν τη νέα καθημερινότητα και η αντίστοιχη διακόσμηση του σπιτιού είναι must. Ωστόσο εάν μένεις σε ένα μικρό σπίτι, με περιορισμένους χώρους, ο χριστουγεννιάτικος στολισμός και συγκεκριμένα το χριστουγεννιάτικο δέντρο, είναι πιθανό να σου προκαλούν πονοκέφαλο.

Πού θα το τοποθετήσεις, θα «κλείσει» τελείως το δωμάτιο, θα χωράς να περάσεις και άλλα εύλογα ερωτήματα σαν κι αυτά αρχίζουν και τριβελίζουν το μυαλό σου. Ψυχραιμία όμως! Λύσεις πάντα υπάρχουν!

Και αυτό σημαίνει ότι μπορείς να ξεφύγεις λίγο από το κόνσεπτ του παραδοσιακού χριστουγεννιάτικου δέντρο, εξετάζοντας άλλες επιλογές. Παρακάτω θα βρεις μερικές εναλλακτικές λύσεις, τόσο καλές που θα ξεχάσεις – ακόμα και απαρνηθείς για τα καλά, το κλασικό χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Μη χάνουμε όμως χρόνο, ο χρόνος κυλά. Ας δούμε τις τοπ εναλλακτικές για χριστουγεννιάτικο δέντρο, εάν διαθέτεις περιορισμένο χώρο.

Τοπ εναλλακτικές για χριστουγεννιάτικο δέντρο εάν έχεις λίγο χώρο

Ένα μικρό διαμέρισμα δεν σημαίνει προφανώς ότι θα πρέπει να εγκαταλείψεις την ιδέα για στολισμό ενός glamorous κι εντυπωσιακού χριστουγεννιάτικου δέντρου. Αντιθέτως μάλιστα, σου δίνεται η επιλογή να σκεφτείς out of the box και να βρεις ακόμα πιο δημιουργικές λύσεις για να αποκτήσεις το πολυπόθητο χριστουγεννιάτικο δέντρο στο στούντιο – γκαρσονιέρα, ή το μικρό σου διαμέρισμα. Τσέκαρε τις προτεινόμενες λύσεις και βρες το ιδανικό εναλλακτικό δέντρο για τον χώρο σου, ανεξάρτητα από τα διαθέσιμα τετραγωνικά.

#1 Μισό χριστουγεννιάτικο δέντρο

μισό χριστουγεννιάτικο δέντρο

© www.playpennies.com

Η συγκεκριμένη ιδέα κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος τον τελευταίο καιρό και για αυτό έχει επάξια μια θέση στις λύσεις για στολισμό μικρού σπιτιού. Και αυτό συμβαίνει τόσο για την εξοικονόμηση χώρου που προσφέρει, αλλά και για την ιδιαίτερη αισθητική του. Μπορεί ένα μισό δέντρο να φαντάζει μίζερο, ωστόσο δεν είναι εάν το διαχειριστείς – δηλαδή, το στολίσεις, πλουσιοπάροχα, όπως ακριβώς θα έκανες και με ένα ολόκληρο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ένα τέτοιο δέντρο, μπορεί να τοποθετηθεί σχεδόν παντού – βλ. τοίχο ή γωνία, καθώς καταλαμβάνει λιγότερο χώρο, αφήνοντας τον θεατή ελεύθερο να φανταστεί το μέρος που λείπει και δίνοντας τη δυνατότητα διακόσμησης του δωματίου.

#2 Μικροσκοπικό χριστουγεννιάτικο δέντρο

μικροσκοπικό χριστουγεννιάτικο δέντρο

Μια άλλη δυνατότητα είναι να επιλέξεις ένα δέντρο μικρότερης κλίμακας – αρκετά μικρότερης κλίμακας! Μπορεί να είναι πραγματικό ή συνθετικό και, τοποθετημένο μέσα σε ένα βάζο ή γλαστράκι, μπορεί να έχει διαφορετικές διαστάσεις, που κυμαίνονται από 45 έως 90 εκατοστά σε ύψος. Αυτό το χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί πάνω σε ένα τραπέζι, σε ένα ράφι, στο γραφείο σου κ.λπ., καταλαμβάνοντας ελάχιστο χώρο στο δωμάτιο.

#3 Χριστουγεννιάτικο δέντρο LED

led χριστουγεννιάτικο δέντρο

© www.echoneon.com

Αυτή η επιλογή μειώνει περαιτέρω το μέγεθος του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια σειρά από φωτάκια που τοποθετούνται σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου, δίνοντας μια εορταστική διάθεση στο δωμάτιο. Το συγκεκριμένο μοντέλο διατίθεται σε διάφορα μεγέθη και μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί σε κάθε περιβάλλον χωρίς να καταλαμβάνει πολύ χώρο.

#4 Διαφορετικό χριστουγεννιάτικο δέντρο στον τοίχο

διαφορετικό δέντρο στον τοίχο με ξύλα

Πέρα από τα led φωτάκια σε σχήμα δέντρου, μπορείς να γίνεις ακόμα πιο δημιουργικός/η! Πως; Στήνοντας για παράδειγμα, ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στον τοίχο με τη βοήθεια μερικών ξύλων – πάντα σε συνδυασμό με μερικά χριστουγεννιάτικα φωτάκια. Πρόκειται για μια ξεχωριστή DIY κατασκευή, που καταλαμβάνει απειροελάχιστο χώρο, αλλά θα σου προσφέρει το εορταστικό κλίμα που τόσο επιθυμείς.

📌 Διάβασε επίσης: Σύγχρονες ιδέες γιορτινής διακόσμησης για να αναβαθμίσεις το σπίτι σου

Εάν μένεις σε ένα μικρό σπίτι, οι παραπάνω ιδέες, σίγουρα, θα σου λύσουν τα χέρια και θα σου επιτρέψουν να μπεις σε εορταστικό mood, χωρίς να περιορίσεις ακόμα περισσότερο το σπίτι σου. Αναζητάς περισσότερες ιδέες για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση ή το σπίτι στο σύνολό του; Μπες στο blog του Spitogatos, περιηγήσου στα δεκάδες διαθέσιμα άρθρα και βρες ό,τι χρειάζεσαι!

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Koyrtina mpanioy

Κουρτίνες μπάνιου: Πλαστικές, γωνιακές και άλλες επιλογές

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου

Mikro saloni1

Διακόσμηση σαλονιού μικρού: Ιδέες για διακόσμηση μικρού σαλονιού με τραπεζαρία ή χωρίς