Με την έναρξη της φοιτητικής ζωής κάνουν την εμφάνισή τους και ορισμένες αλλαγές. Ποιες είναι αυτές;

Η φοιτητική σου ζωή σύντομα θα ξεκινήσει και επίσημα, αφού βρεις το σπίτι των ονείρων σου και άπαξ ξεκινήσουν και τα μαθήματα στη σχολή, ποιος σε πιάνει!

Είναι γεγονός πως αυτή η περίοδος είναι πολύ μεταβατική για εσένα, και σιγά σιγά θα αρχίσουν να αλλάζουν ακόμα περισσότερα. Και αυτή είναι απλά η αλήθεια. Ειδικά αν η σχολή σου βρίσκεται σε διαφορετική πόλη από όπου βρίσκεται η τωρινή σου κατοικία, τότε σε περιμένουν σίγουρα ακόμα περισσότερα νέα πράγματα. Έτσι, μεταξύ όλων, θα κληθείς να αντιμετωπίσεις ακόμα περισσότερες αλλαγές ήδη από την πρώιμη έναρξη της φοιτητικής σου ζωής.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3


Παρακάτω θα βρεις μερικές αλλαγές που θα γίνουν κατά τη μετάβασή σου από μαθητή/μαθήτρια σε φοιτητή/φοιτήτρια. Ειδικότερα:

1. Θα πρέπει να μάθεις να μένεις μόνος/η σε ένα καινούργιο-άγνωστο σπίτι: Όσο ιδανικό και αν φαντάζει πως σύντομα θα μένεις στο δικό σου σπίτι, και θα είσαι ελεύθερος/η και ανεξάρτητος/η, δεν παύει να πρόκειται για μια σπουδαία αλλαγή, που θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές στη ζωή σου. Το νέο σου σπίτι θα αλλάξει την καθημερινότητά σου και θα σου δωθεί η ευκαιρία να ανακαλύψεις το προσωπικό σου γούστο και τις προτιμήσεις σου. Επιπλέον, μην ξεχνάς πως στα θετικά αυτής της καινούργιας αρχή είναι και το γεγονός πως πλέον μπορείς να διακοσμήσεις και να διαμορφώσεις το καινούργιο σου σπίτι σύμφωνα με τις δικές σου προτιμήσεις δίχως περιορισμούς.

2. Θα αποχωριστείς τους δικούς σου: Μπορεί να αναφέρθηκε ήδη ότι θα μένεις μόνος/η, ωστόσο ο αποχωρισμός από την οικογένεια διαφέρει κάπως, διότι αφορά ένα πιο συναισθηματικό επίπεδο. Για πρώτη φορά θα μείνεις μακριά από τους γονείς σου, για μεγαλύτερο διάστημα από αυτό της πενθήμερης. Μπορεί αυτή η συνθήκη να σε ενθουσιάζει, ωστόσο, κατά βάθος, κρύβει και έναν φόβο για το άγνωστο και πρέπει να το αντιμετωπίσεις με ψυχραιμία. Βάλε μπροστά την χαρά και την αισιοδοξία σου και όλα θα γίνουν όπως πρέπει.

3. Θα ζεις πλέον σε νέα πόλη και θα πρέπει να προσαρμοστείς σε νέες συνθήκες: Η αλλαγή πόλης σίγουρα θα σου αλλάξει τη ζωή, και όχι μόνο το σπίτι που θα μένεις. Θα μπεις στην διαδικασία, με περίσσιο ενθουσιασμό, να ανακαλύψεις από την αρχή μια νέα πόλη και να βρεις αγαπημένα hidden spots, και φυσικά τα νέα σου στέκια. Κάθε πόλη έχεις τις ομορφιές της, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να ανακαλύψεις όλα τα κρυφά «διαμαντάκια» που βρίσκονται στις διάφορες γειτονιές στη νέα πόλη διαμονής σου.

4. Θα χρειαστεί να βρεις νέες παρέες και να δημιουργήσεις νέο κύκλο απ' το μηδέν: Η μετάβασή σου στην πόλη των σπουδών σου, θα σε αναγκάσει να αφήσεις πίσω σου, απ’ την καθημερινότητά σου έστω, τους φίλους που είχες όλα αυτά τα χρόνια. Και πλέον καλείσαι να κάνεις νέες παρέες και να δημιουργήσεις έναν νέο κύκλο. Η αρχή μπορεί να φαντάζει λίγο δύσκολη, αλλά άπαξ και μπουν τα πράγματα σε μια σειρά, οι πρώτες γνωριμίες θα γίνουν σε χρόνο ντε τε.

5. Θα αλλάξει η καθημερινότητά σου και ίσως σου δημιουργηθούν νέες ανησυχίες και ενδιαφέροντα: Από τη στιγμή που αλλάζει η ρουτίνα σου είναι λογικό να αλλάζουν οι ρυθμοί της ζωής σου, οι συνήθειες και τα ενδιαφέροντά σου. Επομένως, ίσως σου δημιουργηθεί η ανάγκη να αναζητήσεις κάποιο νέο χόμπι κτλ., όπως το να ενταχθείς στη θεατρική ομάδα του πανεπιστημίου, στη λέσχη φωτογραφίας ή κεραμικής ή ακόμα και να οργανώσεις με τη νέα σου παρέα ορισμένες εξορμήσεις που τόσο καιρό ανέβαλες λόγω του διαβάσματος.

6. Θα έχεις διαφορετική διάθεση και θα βλέπεις τα πράγματα με «νέα μάτια»: Η έναρξη της φοιτητικής σου ζωής σηματοδοτεί την έναρξη μιας ολοκληρωτικά νέας ζωής για σένα, επομένως, μαζί με όλα όσα αλλάζουν, είναι λογικό να αλλάξει η διάθεση και η ψυχολογία σου. Η ενέργεια σου θα είναι διαφορετική και γι' αυτό μη διστάσεις να το εκμεταλλευτείς προς όφελος σου.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Πάρε τον απαιτούμενο χρόνο για να προσαρμοστείς στις νέες συνθήκες. Και μην ξεχνάς, το σημαντικότερο, να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή της φοιτητικής σου ζωής!

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Aleksandroypoli

Φοιτητική ζωή στην Αλεξανδρούπολη: Η πόλη της Δύσης & της Ανατολής

Foititiki zoi kriti

Φοιτητική ζωή στην Κρήτη: Ένα πολυδιάστατο μέρος που τα έχει όλα

Foititiki zoi athina patra

Φοιτητική ζωή στην Αθήνα ή φοιτητική ζωή στην Πάτρα;