Η αδυναμία της Pasal να πουλήσει το 50% του Athens Heart μαρτυρεί την κρίση στην αγορά

Ακαρπη αποδείχθηκε τελικά η προσπάθεια της Pasal Develo-pment να πωλήσει σε επενδυτές το 50% του εμπορικού της κέντρου Athens Heart στη Λ. Πειραιώς, σε ένα ξεκάθαρο δείγμα του περιβάλλοντος, στο οποίο καλούνται πλέον να λειτουργήσουν οι εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων. Η εισηγμένη είχε αναθέσει πριν από λίγους μήνες στην εταιρεία συμβούλων και παροχής υπηρεσιών ακινήτων Savills, τη διαδικασία εύρεσης επενδυτών για το κέντρο, ωστόσο εν τέλει υποχρεώθηκε να αναστείλει την προσπάθειά της. Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, η διοίκηση έκανε λόγο για τις δυσμενείς οικονομικές εξελίξεις στη χώρα και το γεγονός ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι ενδιαφερόμενοι ήταν ξένοι, γεγονός που δυσχέρανε την πώληση λόγω μη ικανοποιητικού τιμήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η αξία του Athens Heart εκτιμήθηκε πρόσφατα σε 90 εκατ. ευρώ, με την Pasal να μην κρύβει ακόμα και κατά την πορεία των κατασκευαστικών εργασιών, ότι απώτερος στόχος της ήταν η πώληση του κέντρου. Ωστόσο, από την έναρξη της λειτουργίας του Athens Heart στα τέλη του 2008 και μέχρι σήμερα, οι οικονομικές εξελίξεις ήταν ραγδαίες, δυσχεραίνοντας το έργο της εταιρείας. Πλέον, στόχος είναι η βελτίωση της απόδοσης του κέντρου, με την ενίσχυση της επισκεψιμότητας και των πωλήσεων, κάτι διόλου εύκολο υπό την παρούσα συγκυρία.

Πάντως, η Pasal έχει πλέον αναλάβει εξ ολοκλήρου τη διαχείριση του κέντρου με δικό της δυναμικό, κατορθώνοντας να βελτιώσει την επισκεψιμότητα κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Οσον αφορά τη σχεδιαζόμενη επέκταση του κέντρου με κινηματογραφικές αίθουσες και θέσεις στάθμευσης σε όμορο, ιδιόκτητο οικόπεδο, αυτή φαίνεται δύσκολο να ξεκινήσει φέτος.

Του ΝΙΚΟΥ Χ. ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟΥ

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Akinita programma stegasis

Πρόγραμμα στέγασης «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις – Όσα πρέπει να γνωρίζεις

Exoikonomw

Β’ κύκλος προγράμματος Εξοικονομώ 2023/2024: Δικαιούχοι, προϋποθέσεις και δικαιολογητικά για αίτηση «Εξοικονομώ»

Koinwniki stegasi1

Πρόγραμμα «Σπίτι μου» 2024: Τι προβλέπεται για τη στέγαση νέων και ευάλωτων ομάδων