Ψάχνεις να αγοράσεις σπίτι σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη με προϋπολογισμό μέχρι 20.000- 30.000€; Δες τις διαθέσιμες επιλογές και τις περιοχές που μπορείς να εξερευνήσεις με αυτό το budget.

Η αγορά ακινήτων έχει αλλάξει άρδην τα τελευταία χρόνια, με τις τιμές να «εκτοξεύονται» διαρκώς και τις άλλοτε οικονομικές περιοχές να γίνονται απλησίαστες. Ως εκ τούτου, ουκ ολίγοι είναι εκείνοι που πασχίζουν να βρουν ακίνητα σε προσιτές τιμές αλλά παράλληλα, με καλές προδιαγραφές τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη περιοχές που αποτελούν ακόμα και σήμερα οικονομικές επιλογές για όσους που ψάχνουν κατοικία με προϋπολογισμό μέχρι και 30.000€. Παρόλο που η αγορά είναι ανταγωνιστική, η ορθή έρευνα μπορεί να οδηγήσει σε προσιτές λύσεις και να βρεις σπίτι με 20.000€ στη Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα, ενώ μπορείς να βρεις επιλογές και για να προχωρήσεις σε αγορά σπιτιού μέχρι 30.000€.

Σε ποιες περιοχές της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης όμως πρέπει να στρέψεις την προσοχή σου εάν ψάχνεις φθηνό σπίτι για αγορά; Πάμε να δούμε αναλυτικά το πού μπορείς να βρεις φθηνά ακίνητα.

Φθηνά σπίτια για αγορά σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη: Σε ποιες περιοχές είναι πιο πιθανό να βρεις;

Αναζητώντας ακίνητα στην Αττική, μπορεί να προκύψουν ενδιαφέρουσες επιλογές σε οικονομικά προσιτές περιοχές. Ενδεικτικά, περιοχές όπως η Αγία Βαρβάρα (1.269€/τ.μ.) και το Πέραμα (1.349€/τ.μ.) προσφέρουν πιο φθηνές λύσεις, δίνοντας σου την ευκαιρία να αποκτήσεις το δικό σου σπίτι ακόμα και αν έχεις περιορισμένο budget. Βέβαια, εάν προτιμάς να είσαι πιο κοντά στο κέντρο της Αθήνας, με πιο άμεση πρόσβαση σε μαγαζιά, νοσοκομεία, υπηρεσίες κ.λπ., τότε μπορείς να αναζητήσεις σπίτια προς πώληση σε περιοχές όπως η Αττική (Κέντρο Αθήνας), η Πατησίων - Αχαρνών και τα Πατήσια. Σε αυτά τα σημεία της πόλης η μέση ζητούμενη τιμή πώλησης ακινήτου είναι 1.368€/τ.μ., 1.380€/τ.μ. και 1.400€/τ.μ. αντίστοιχα. Μπορείς επίσης να εξετάσεις και περιοχές στα Δυτικά Προάστια, όπως το Ίλιον ή η Πετρούπολη, ή ακόμα και στο υπόλοιπο Αττικής (βλ. Μέγαρα, Νέα Πέραμος κ.ά.).

💡 Ψάχνεις φθηνά σπίτια για αγορά στην Αθήνα; Ρίξε μια ματιά στις διαθέσιμες αγγελίες ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας και βρες το επόμενο σου σπίτι!

Στη Θεσσαλονίκη τώρα, ομολογουμένως, οι πιο οικονομικές περιοχές για αγορά κατοικίας βρίσκονται στα προάστια. Οι πιο οικονομικές περιοχές στη Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχει η πιθανότητα να βρεις φθηνά σπίτια μέχρι 30.000€ για αγορά, είναι η Καλλιθέα (824€/τ.μ.) και η Μιγδονία (927€/τ.μ.). Αμέσως μετά, μπορείς να στρέψεις την αναζήτησή σου προς τον Δήμο Εχεδώρου στη Θεσσαλονίκη, όπου η μέση ζητούμενη τιμή πώλησης κατοικίας είναι στα 1.000€/τ.μ. Τέλος, τα Βασιλικά (1.053€/τ.μ.) και οι Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης (1.054€/τ.μ.), συμπληρώνουν τη λίστα του Spitogatos με τις πιο οικονομικές περιοχές της συμπρωτεύουσας για αγορά σπιτιού, με σχεδόν ίδιες τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο.

💡 Εάν αγαπάς τη Θεσσαλονίκη και θέλεις να μείνεις εκεί για πάντα, με τη βοήθεια του Spitogatos, μπορείς να βρεις φθηνά σπίτια μέχρι 20.000€ - 30.000€ και να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα!

Ποια είναι τα σημαντικότερα κριτήρια αναζήτησης για αγορά σπιτιού μέχρι 30.000€;

Για να αναζητήσεις και κατ’ επέκταση να βρεις ένα σπίτι για να αγοράσεις, είναι σημαντικό, πέρα από την τιμή, να λάβεις υπόψη σου και ορισμένους ακόμα παράγοντες. Συγκεκριμένα, πρέπει να αναλογιστείς τα εξής:

  • Τετραγωνικά μέτρα (τ.μ.) ακινήτου και διαρρύθμιση δωματίων
  • Έτος κατασκευής και γενική κατάσταση σπιτιού — χρήζει ανακαίνισης; πόσο θα κοστίσουν οι εργασίες;
  • Ενεργειακή κλάση ακινήτου — γιατί πιθανότατα θα επηρεάσει τα κόστη και την άνεσή σου αργότερα
  • Τοποθεσία και δυνατότητα πρόσβασης σε μαγαζιά, ΜΜΜ, υπηρεσίες, νοσοκομεία, εργασία, σχολεία, κ.λπ.
  • Ασφάλεια περιοχής συνολικά — συμπεριλαμβανομένης και της γειτονιάς όπου βρίσκεται το ακίνητο

📌 Διάβασε επίσης: Αυτές είναι οι πιο ασφαλείς και οι πιο επικίνδυνες περιοχές στην Αθήνα

Αναζητώντας φθηνά σπίτια για αγορά σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη είναι σχεδόν βέβαιο πως θα βρεις είτε πολύ μικρά ακίνητα, είτε παλιά σπίτια. Και για αυτό πριν προχωρήσεις στην όποια αγορά σπιτιού μέχρι 30.000€ είναι σημαντικό να αξιολογήσεις καλά το σπίτι, τα διαθέσιμα τετραγωνικά και φυσικά τη συνολική κατάστασή του, λαμβάνοντας υπόψη και το έτος κατασκευής.

Αυτή τη στιγμή στην αγορά υπάρχουν χιλιάδες ακίνητα προς πώληση για όλα τα γούστα. Ωστόσο πολλά εξ’ αυτών είναι αρκετά μικρά. Ανά περιπτώσεις, ένα μικρό σπίτι, 10, 20 ή 40 τετραγωνικά, μπορεί να είναι πολύ βολικό τη δεδομένη στιγμή. Ωστόσο πρέπει να αξιολογήσεις, εκ των προτέρων, τις ανάγκες σου μελλοντικά και να δεις εάν ένα μικρό σπίτι θα είναι αυτό που θα χρειάζεσαι σε 5, 10, 20 χρόνια. Αναλογίσου π.χ. τα ενδεχόμενα να δημιουργήσεις οικογένεια ή την ανάγκη να συγκατοικήσεις. Μην ξεχνάς πως πρόκειται για αγορά που είναι πιο μόνιμη, ή έστω δεσμευτική, σε σχέση με την ενοικίαση ενός σπιτιού.

💡 Pro tip: για να διευκολύνεις την αναζήτησή σου και να μπορέσεις να προχωρήσεις σε αγορά σπιτιού μέχρι 30.000 ευρώ, χρησιμοποίησε το φίλτρο τιμής του Spitogatos για να βρεις σπίτια που ταιριάζουν στον budget σου, καθώς και τα υπόλοιπα διαθέσιμα φίλτρα ώστε να βρεις σπίτι όσο το δυνατόν πιο κοντά σ’ αυτό που θέλεις!

Εν συνεχεία, κανείς δε θα ήθελε να αγοράσει ένα πανάρχαιο σπίτι που θα χρειαστεί άπειρες τεχνικές εργασίες οι οποίες μάλιστα, θα είναι ενδεχομένως κι αρκετά κοστοβόρες. Πριν αποφασίσεις λοιπόν, ζύγισε καλά τα υπέρ και τα κατά για να δεις τι είναι το ιδανικό για σένα! Εάν όμως πάρεις την απόφαση να αγοράσεις ένα φθηνό σπίτι που χρήζει ανακαίνισης, ο Spitogatos είναι εδώ για να σε βοηθήσει να βρεις τον κατάλληλο επαγγελματία για ανακαίνιση ή τεχνικές εργασίες στο καινούργιο σου σπίτι.

💡 Εξερεύνησε τις διάφορες μέσες ζητούμενες τιμές ακινήτων, σε όλη την Ελλάδα, τσεκάροντας τον Δείκτη Τιμών του Spitogatos – SPI, που δείχνει τις όποιες μεταβολές στις τιμές ακινήτων στην πάροδο του χρόνου.

Το να βρει κανείς ένα οικονομικό ακίνητο για αγορά στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη είναι σίγουρα μια σπουδαία πρόκληση που απαιτεί μπόλικη έρευνα και ίσως και λίγη τύχη. Ωστόσο τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και μπορείς κι εσύ να βρεις φθηνά σπίτια για αγορά σε περιοχές της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης. Ξεκίνα τώρα κιόλας την αναζήτησή σου και βρες το αγαπημένο σου μέρος στον κόσμο!

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Tipoi spition

Τύποι σπιτιών: Τι είδη σπιτιών υπάρχουν;

Dyari spiti ti einai

Τι είναι το δυάρι σπίτι; - Διαφορά δυάρι με γκαρσονιέρα

Agora 2is katoikias zevgari kleidia

Αγορά 2ης κατοικίας: Διαμέρισμα στην πόλη ή μονοκατοικία στην εξοχή;