Τα Χριστούγεννα σχεδόν κατέφτασαν και γι' αυτό σου προτείνουμε μερικές DIY κατασκευές που θα σε εμπνεύσουν και θα σε βάλουν στο κλίμα των ημερών.

Η καλύτερη εποχή του χρόνου είναι εδώ και ξέρεις τι μπορεί να την κάνει ακόμα πιο μαγευτική; Το να διακοσμήσεις το σπίτι σου με χριστουγεννιάτικα στολίδια. Και μάλιστα, χειροποίητα! Η ικανοποίηση θα «χτυπήσει» κόκκινο αδιαμφισβήτητα. Για να μπεις, λοιπόν, στο πνεύμα των γιορτών, ξεκίνα από τις παρακάτω δημιουργικές και άκρως εορταστικές ιδέες διακόσμησης. Είναι βέβαιο πως θα βρεις αυτό το «κάτι» που θα σε εμπνεύσει να δημιουργήσεις κάτι ξεχωριστό για τη διακόσμηση του σπιτιού σου τις φετινές γιορτές.

1. Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με κληματόβεργες

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3


Αρχικά, ας πάρουμε λίγη έμπνευση από την σχεδιάστρια μόδας Jenni Kayne, η οποία έχει κρεμάσει αυτό το εκπληκτικό χριστουγεννιάτικο στεφάνι στο σπίτι της στη λίμνη Τάχο. Ειδικότερα, πρόκειται για ένα μεγάλο στεφάνι με βάση τις κληματόβεργες και στολισμένο με κουκουνάρια, λίγα πράσινα κλαδάκια από έλατο ή πεύκο, καθώς και μερικά πολύχρωμα λουλούδια, τα οποία δίνουν ένα μοντέρνο και γιορτινό στυλ.

2. Στολίδια από ζαχαρωτά μπαστουνάκια

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3


Η ιδέα πίσω από αυτό είναι να δημιουργήσεις εύκολα και γρήγορα τα πιο «γλυκά» στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου ή για να διακοσμήσεις οποιοδήποτε άλλο σημείο του σπιτιού σου. Για παράδειγμα, μπορείς να φτιάξεις ένα στεφάνι από ζαχαρωτά. Ειδικότερα, μπορεί να πάρεις ένα στεφάνι από αφρολέξ, να το τυλίξεις με λευκή κορδέλα και στη συνέχεια, με ζεστή κόλλα να στερρώσεις πάνω τα ζαχαρωτά μπαστουνάκια και άλλες μικρότερες καραμέλες - μπορείς να βάλεις ακόμα και μικροσκοπικά άλλα στολίδια για πιο πλούσιο αποτέλεσμα. Αφού στεγνώσει καλά καλά, πρόσθεσε στο πάνω μέρος μια κόκκινη κορδέλα για να μπορείς να κρεμάσεις το νέο σου στεφάνι.

Επιπλέον, με τα ζαχαρωτά αυτά μπαστουνάκια μπορείς να φτιάξεις και ένα ιδιαίτερο μπουκέτο. Μπορείς να συνδυάσεις ζαχαρωτά μπαστουνάκια σε διάφορα μεγέθη μαζί και να τα κολλήσεις με ζεστή κόλλα. Δώσε προσοχή στο που θα «κοιτάει» ο «γάντζος» απ' τα ζαχαρωτά για ένα καλύτερο αισθητικά αποτέλεσμα. Τέλος, διακόσμησε αυτό το μπουκέτο με λίγη πρασινάδα και δέσε με μια κόκκινη κορδέλα σε φιόγκο. Voilà!

3. Χριστουγεννιάτικες κάλτσες

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3


Φτιάξε τις δικές σου κάλτσες για το τζάκι ή χάρισε τις στους ανθρώπους που αγαπάς. Θα χρειαστείς μόνο λίγο ύφασμα της επιλογής σου και κορδέλες που θα χρησιμοποιήσεις για τα τελειώματα. Παίξε με τα σχέδια, τα χρώματα και τις υφές των υφασμάτων και των τελειωμάτων και φτιάξε προσωποποιημένα δώρα με όλη σου την αγάπη και την καλή διάθεση. Για να προσθέσεις την κορδέλα για το κρέμασμα, κάνεις μια θηλιά και την ράβεις στο πίσω πάνω μέρος της κάλτσας.

Κάλτσες από παλιά πουλόβερ

Μία ιδέα για τις δικές σου μοναδικές χριστουγεννιάτικες κάλτσες είναι να χρησιμοποιήσεις παλιά πουλόβερ. Πάρε ένα πουλόβερ που δε χρειάζεσαι πια, σχεδίασε πάνω του μία κάλτσα στις διαστάσεις που επιθυμείς , μετά κόψε το και ράψε το από μέσα προς τα έξω. Βεβαιώσου ότι το δίπλωμα είναι ραμμένο προς τα έξω. Χρησιμοποίησε κορδέλες ή κομμάτια υφάσματος για να ράψεις τη θηλιά και μετά πρόσθεσε ένα μονόγραμμα χρησιμοποιώντας μεταλλικά γράμματα.

4. Στολίδια από αλατισμένη ζύμη

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3


Αυτά τα χειροποίητα στολίδια θα σε ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο, στο σπίτι της γιαγιάς. Για να φτιάξεις τα δικά σου, ανακάτεψε σε ένα μπολ τα ακόλουθα:

  • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι αλάτι
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό

Ζύμωσε μέχρι η ζύμη να γίνει σφιχτή και λεία. Άνοιξε με έναν πλάστη τη ζύμη και κόψε με χριστουγεννιάτικα κουπάτ σε ό,τι σχήμα σου αρέσει. Με ένα καλαμάκι άνοιξε μια τρύπα για να τα κρεμάσεις. Ψήσε τα στους 150ο C στην κάτω σχάρα στις αντιστάσεις για περίπου 25 λεπτά - ανάλογα με το πάχος, μέχρι να στεγνώσουν και μόλις κρυώσουν τελείως μπορείς να τα διακοσμήσεις ή να τα ζωγραφίσεις. Είναι μία πολύ ωραία δραστηριότητα για όλη την οικογένεια. Θα σου προσφέρει και αρκετό ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σου.

5. Φαντασμαγορικό Στεφάνι

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3


Μην πετάξεις τα παλιά ή λίγο σπασμένα στολίδια σου. Χρησιμοποίησε τα εκ νέου και δώστους ζωή προκειμένου να μεταμορφώσεις ένα απλό στεφάνι από φελιζόλ σε έργο τέχνης. Πρώτα τύλιξε τη βάση με κορδέλα και μετά χρησιμοποίησε πράσινες καρφίτσες για να στερεώσεις στολίδια παντού μέχρι να γεμίσει το στεφάνι σου. Εναλλακτικά, βάλε τα πράσινα συρματάκια που υπάρχουν στο εμπόριο για να κρεμάς τα στολίδια στο δέντρο ή χρησιμοποίησε κόλλα σιλικόνης.

Ό,τι και αν αποφασίσεις να φτιάξεις, φρόντισε να το μοιραστείς με ανθρώπους που αγαπάς. Έτσι μόνο έχουν νόημα οι γιορτές! Και για αυτό καλό θα ήταν να το ευχαριστηθείτε όλοι στο έπακρον!

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Round table

Τραπεζαρία στρογγυλή: Top τάσεις διακόσμησης για στρογγυλή τραπεζαρία

Rafia toixoy saloni

7 ιδέες για ράφια τοίχου για σαλόνι

Diakosmisi krevatokamaras rafia

Διακόσμηση τοίχου κρεβατοκάμαρας – 8 ιδέες για διακόσμηση πάνω από το κρεβάτι