Βρισκόμαστε ήδη μετά τα μέσα του Νοέμβρη, οπότε ήρθε η κατάλληλη στιγμή να αναδιοργανωθούμε εν όψει της αγαπημένης μας εποχής. Μπορεί οι καταστάσεις να παραμένουν δύσκολες αλλά τίποτα δεν μπορεί να μας στερήσει τη χαρά των Χριστουγέννων. Αν και εσύ ανυπομονείς σαν μικρό παιδί για να έρθουν οι γιορτές, εδώ θα βρεις τις νέες διακοσμητικές τάσεις για τα Χριστούγεννα του 2021. Εμπνεύσου και ξεκίνα τη δημιουργία!

1. Διακόσμηση εμπνευσμένη από τη φύση

Σύμφωνα με διακοσμητές εσωτερικών χώρων το θέμα για τα Χριστούγεννα φέτος είναι η φύση. Το πράσινο είναι το κεντρικό χρώμα στη διακόσμηση του σπιτιού για την εορταστική περίοδο και το φυσικό φύλλωμα θα αποτελέσει τεράστιο κομμάτι της χριστουγεννιάτικης αισθητικής, οπότε όσο περισσότερο πράσινο τόσο το καλύτερο! Μπορείς να μαζέψεις τα δικά σου κλαδιά και κουκουνάρια για να φτιάξεις συνθέσεις και στεφάνια, είτε να αγοράσεις μία έτοιμη σύνθεση για να κάνεις το σπίτι σου πιο εορταστικό. Επίσης, η διακόσμηση με φύλλα ευκαλύπτου εξακολουθεί να βρίσκεται ψηλά ως τάση των Χριστουγέννων του 2021.

Θυμήσου, ένα ωραίο, πυκνό χριστουγεννιάτικο δέντρο στολισμένο με αποξηραμένα λουλούδια, ξύλινα αξεσουάρ και αστραφτερές χρυσές γιρλάντες προσδίδει πολυτέλεια.

Για το γιορτινό τραπέζι, συνδύασε μεταλλικές πινελιές με πιάτα με κλασικά μοτίβα για το χειμώνα και επίλεξε ένα κόκκινο runner και χαρτοπετσέτες.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

2. Βάλε σκούρες αποχρώσεις

Όπως πάντα το χρυσό εξακολουθεί να κυριαρχεί στη διακόσμηση, αλλά φέτος συνδυάζεται με πιο σκούρες αποχρώσεις. Ειδικά στο στρώσιμο του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού μια κομψή επιλογή είναι σκούρα μπλε και μωβ κηροπήγια σε συνδυασμό με ανοιχτό χρυσό στο τραπεζομάντηλο και στις πετσέτες . Επίσης, αυτός ο συνδυασμός χρωμάτων λειτουργεί τέλεια για συνθέσεις σε πιο σκούρους τοίχους.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

3. Φωτάκια παντού

Καθώς τα κλασικά φωτάκια LED δείχνουν μικρότερα κάθε χρόνο, φέτος μπορείς να βρεις κάτι διαφορετικό. Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές που λειτουργούν από μόνες τους σαν στολίδια – ελαφάκια, νεράιδες, μπάλες, κουτί για δώρα, δέντρα. Επίσης, μπορείς να τα προσαρμόσεις στα στεφάνια, στους καθρέφτες και στις γιρλάντες σου. Αν θες να πετύχεις ένα πιο «παγωμένο» εφέ, συνδύασε φωτάκια με ψυχρό φωτισμό με ασημί και λευκά διακοσμητικά ή φωτάκια με θερμό φωτισμό με διακοσμητικά σε ζεστούς χάλκινους και χρυσούς τόνους για κάτι πιο πολυτελές.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

4. Vintage διακόσμηση

Και επειδή από τη μία πλευρά θέλεις να προσέχεις το περιβάλλον, αλλά και από την άλλη κρατάς παλιά αντικείμενα και ενθύμια, τώρα είναι η ευκαιρία να το εκμεταλλευτείς. Αντί να αγοράσεις νέα διακοσμητικά, τροποποίησε ή επιδιόρθωσε τα παλιά για μία πιο νοσταλγική αίσθηση. Χρησιμοποίησε τα vintage στολίδια της γιαγιάς που φυλάς στο πατάρι, παλιά πορσελάνινα, χρυσοποίκιλτα σερβίτσια και δαντελωτά τραπεζομάντιλα για να σου ξυπνήσουν τις καλύτερες αναμνήσεις του παρελθόντος.

5. Κλασσικά DIY διακοσμητικά

Η προσωπική πινελιά στη διακόσμηση προσθέτει περισσότερη συναισθηματική αξία στο αποτέλεσμα. Αυτά λοιπόν τα Χριστούγεννα μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου εορταστικά στολίδια. Δημιούργησε γιρλάντες, στεφάνια και συνθέσεις για το τραπέζι ή τον μπουφέ με απλά υλικά και κλαδιά. Επίσης, είναι μια εξαιρετική περίοδος να ασχοληθείς με μια χειροτεχνία που πάντα σου άρεσε, από το βελονάκι μέχρι την πυρογραφία, τη ζωγραφική ως το μακραμέ. Ειδικά το μακραμέ είναι πολύ δημοφιλές και δε χρειάζεται πολλά εργαλεία ή υλικά.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

6. Διακόσμηση με κέικ, σοκολατάκια και μπισκότα

Αυτήν την εποχή, η κουζίνα έχει την τιμητική της. Αν σε ενδιαφέρει η ζαχαροπλαστική, όχι μόνο σαν γεύση, αλλά και σαν εμφάνιση, μπορείς να διακοσμήσεις με τα καλούδια που θα φτιάξεις. Δημιούργησε κέικ και μπισκότα και δώσε τους μία εντυπωσιακή εμφάνιση για να στολίσεις το τραπέζι σου. Κρέμασε ένα ημερολόγιο με σοκολατάκια για κάθε μέρα μέχρι τα Χριστούγεννα. Βρες στο διαδίκτυο σχέδια για μπισκότα και κέικ, ακόμα και μπισκοτόσπιτο και δοκίμασε τις δυνάμεις σου.

7. Καλάθια δώρων

Πραγματικά τα ψάθινα καλάθια δώρων είναι ό,τι πιο όμορφο για να το έχεις στην τραπεζαρία ή κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μπορείς να το γεμίσεις με τοπικά προϊόντα και προϊόντα ντελικατέσεν, όπως κρασιά, ξηρούς καρπούς, σοκολάτες ή ό,τι τραβάει η όρεξή σου και το πορτοφόλι σου.

Οι δυσκολίες των περασμένων χρόνων μας έδειξαν έντονα τη σημασία της υγείας, της οικογένειας και της φιλίας, οπότε βάλε τα δυνατά σου και δώσε μια ιδιαίτερη διάσταση και νόημα στα φετινά Χριστούγεννα.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου

Mikro saloni1

Διακόσμηση σαλονιού μικρού: Ιδέες για διακόσμηση μικρού σαλονιού με τραπεζαρία ή χωρίς

Mint living room

Χρώμα μέντα: Ένα αναζωογονητικό χρώμα στη σύγχρονη διακόσμηση του σπιτιού