Βρες τρόπους να επιπλώσεις και να μεταμορφώσεις μια ανοιχτή βεράντα.

Η ανοιχτή βεράντα, ένας χώρος σύνδεσης μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού περιβάλλοντος του σπιτιού, είναι μια συχνά παραμελημένη γωνιά που περιμένει να μεταμορφωθεί σε μια όαση άνεσης και στυλ. Με αφορμή την Άνοιξη, η βεράντα σου μπορεί να γίνει ένα φιλόξενο και ευέλικτο καταφύγιο, ένα μέρος για να χαλαρώσεις, να διασκεδάσεις και να απολαύσεις όμορφες στιγμές με τους επισκέπτες σου. Παρακάτω θα εξερευνήσουμε καινοτόμες ιδέες και πρακτικές συμβουλές για το πώς να επιπλώσεις και να μεταμορφώσεις μια ανοιχτή βεράντα σε έναν κομψό και λειτουργικό χώρο.

Πώς να μετατρέψεις τη βεράντα σου σε ένα μικρό σαλόνι

Τι καλύτερο από το να χαλαρώνεις με ένα καλό βιβλίο, να απολαμβάνεις τις ακτίνες του απογευματινού ήλιου; Εάν διαθέτεις μια ανοιχτή βεράντα, μπορείς να σκεφτείς να δημιουργήσεις ένα φιλόξενο σαλόνι. Με κομψούς ψάθινους καναπέδες και πολυθρόνες, θα δώσεις μια νότα αριστοκρατίας στη βεράντα του σπιτιού σου. Εναλλακτικά, για πιο ρουστίκ στυλ, προτίμησε να δημιουργήσεις μια γωνιά χαλάρωσης με μερικές παλέτες. Και στις δύο περιπτώσεις, συμπλήρωσε τα έπιπλα με απαλά ελαφριά μαξιλάρια και δημιούργησε μικρές συνθέσεις με κεριά, φυτά και ό,τι άλλο επιθυμείς, πάνω στα τραπέζια ή σε άλλα σημεία στήριξης.

📌 Διάβασε επίσης: 4 ιδέες επίπλωσης και διακόσμησης για ρουστίκ βεράντα

Πώς να μεταμορφώσεις τη βεράντα σου στην απόλυτη πράσινη γωνιά

Έχεις ανοιχτή βεράντα, δεν ξέρεις πώς να την επιπλώσεις και είσαι λάτρης της φύσης; Δημιούργησε μια πράσινη γωνιά γεμάτη αρωματικά και καλλωπιστικά φυτά. Η επιλογή των καταλληλότερων φυτών, προφανώς, θα εξαρτηθεί από τις κλιματικές συνθήκες και την έκθεση της βεράντας σου. Μια κατάλληλη λύση για πολλές τοποθεσίες είναι τα αναρριχώμενα φυτά όπως η βουκαμβίλια, ο κισσός και η γουστέρα. Για να έχεις μια καταπράσινη βεράντα όλο το χρόνο, εστίασε σε αειθαλή φυτά όπως η μυρτιά και το γεράνι. Εμπλούτισε τον χώρο με μεγάλα βάζα ή ράφια στα οποία μπορούν να ευδοκιμήσουν τα αρωματικά φυτά.

📌 Διάβασε επίσης: Τα απαραίτητα για μια βεράντα ή ένα μπαλκόνι

Πώς να μετατρέψεις τη βεράντα σου σε τραπεζαρία για να υποδέχεσαι τους καλεσμένους σου

Η οργάνωση γευμάτων μπορεί να είναι περίπλοκη εάν δεν έχεις αρκετό χώρο διαθέσιμο για να φιλοξενήσεις επισκέπτες. Γιατί να μην κάνεις λοιπόν τη βεράντα σου έναν χώρο ειδικά σχεδιασμένο για να φιλοξενεί ευχάριστες στιγμές; Το στυλ επίπλωσης μιας βεράντας μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τα γούστα σου αλλά και το στυλ ολόκληρου του σπιτιού. Προτίμησε ένα γυάλινο τραπέζι με απαραίτητες γραμμές αν θες να δώσεις μια πιο minimal πινελιά στο χώρο. Μπορείς επίσης να εξοπλίσεις τη βεράντα σου με μερικές μεταλλικές και μοντέρνες καρέκλες. Αν προτιμάς ένα πιο shabby chic στυλ, επίλεξε απαλά, ανοιχτά χρώματα, βάζα με αρωματικά όπως η λεβάντα και ψάθινα έπιπλα. Μια ρουστίκ τραπεζαρία ταιριάζει πολύ με τοπία της εξοχής και μια βεράντα που περιβάλλεται από τη φύση. Μπορείς επίσης να τοποθετήσεις ένα άνετο μπάρμπεκιου (BBQ) στη βεράντα, ώστε να οργανώνεις νόστιμα κυριακάτικα -και όχι μόνο- μπάρμπεκιου για τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

📌 Διάβασε επίσης: Ονειρεμένος Κήπος: Επίπλωση σε Προβηγκιανό Στυλ

Μερικές συμβουλές επίπλωσης για την τέλεια ανοιχτή βεράντα

Υπάρχουν λεπτομέρειες που δεν μπορούν ποτέ να λείπουν από μια ανοιχτή βεράντα. Αν δεν έχεις πολύ χώρο, αλλά θέλεις να δώσεις μια πράσινη πινελιά στο περιβάλλον, επίλεξε ζαρντινιέρες και τοποθέτησε τες περιμετρικά στο χώρο. Τα λουλούδια και τα φυτά, εξάλλου, είναι απαραίτητα για κάθε βεράντα. Εάν το πρόβλημά σου είναι το πολύ φως και ο άμεσος ήλιος, μπορείς να σκεφτείς να τοποθετήσεις μια πέργκολα ή να καλύψεις με κουρτίνες. Έτσι, με μια μόνο λεπτομέρεια μπορείς να απολαύσεις προστασία από τον ήλιο και να επιπλώσεις κομψά τον χώρο που έχεις στη διάθεσή σου. Και όσον αφορά τον φωτισμό, επίλεξε κομψά φωτιστικά δαπέδου και εκμεταλλεύσου τον ηλιακό φωτισμό. Να θυμάσαι επίσης πως το ζεστό φως θα δώσει μια αίσθηση ζεστασιάς και ατμόσφαιρας στο περιβάλλον.

📌 Διάβασε επίσης: Οικονομική περίφραξη κήπου: Τα ιδανικά υλικά για να περιφράξεις τον κήπο σου

Ακολούθησε τις παραπάνω ιδέες και δημιούργησε την πιο όμορφη και πρακτική ανοιχτή βεράντα, όπου θα περνάς όμορφες στιγμές με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Εάν αναζητάς περισσότερες συμβουλές και ιδέες για το σπίτι, ρίξε μια ματιά στα άρθρα του blog του Spitogatos και βρες ό,τι χρειάζεσαι!

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Koyrtina mpanioy

Κουρτίνες μπάνιου: Πλαστικές, γωνιακές και άλλες επιλογές

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου

Neroxytis arwmatiko

Νεροχύτης από fragranite: Τι είναι, ποια τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα;