Βάλε όλες τις αισθήσεις σου σε λειτουργία και μεταμορφώσου σε πραγματικός ντετέκτιβ για να ανακαλύψεις αν είναι το ιδανικό σπίτι για σένα.

Από τη δοκιμή των υδραυλικών έως την αναζήτηση πάρκινγκ, δες πώς μπορείς να διερευνήσεις σημαντικά χαρακτηριστικά ενός σπιτιού που δεν φαίνονται από μία αγγελία. Αυτό το ντους καταρράκτη είναι όμορφο, αλλά πώς είναι η πίεση του νερού; Εάν ο χώρος πλυντηρίου είναι κοντά στο σαλόνι, μπορείτε να ακούσετε την τηλεόραση όταν πηγαίνει το στεγνωτήριο;

Θα είναι δύσκολο να τσεκάρεις εξονυχιστικά όλα τα παρακάτω, αλλά προσπάθησε όσα μπορείς!

1. Περπάτησε στα πέριξ

Πριν επιλέξεις τη νέα σου γειτονιά πρέπει να τη γνωρίσεις. Κάνε βόλτα στα γύρω στενά, παρατήρησε τους ανθρώπους και εντόπισε τις πλησιέστερες αγορές και υπηρεσίες. Έλεγξε πόσο μακριά είναι τα μέσα, αν υπάρχει κοντά χώρος με πράσινο και αν τα πεζοδρόμια περιποιημένα.

2. Οδήγησε στην περιοχή

Αν έχεις αυτοκίνητο ή μηχανή, πέρνα διαφορετικές ώρες από το δρόμο και ρίξε μια ματιά στις άδειες θέσεις. Αν υπάρχει θέμα με το παρκάρισμα, ρώτα τις τιμές στα κοντινά γκαράζ. Επίσης, δοκίμασε να χρονομετρήσεις τη διαδρομή για τη δουλειά σου ή προς συχνούς προορισμούς σου, τις ώρες αιχμής.

3. Δοκίμασε τα υδραυλικά

Δοκίμασε να ανοίξεις τις βρύσες, αλλά και να δεις πόσο γρήγορα ζεσταίνεται το νερό. Πέρα από το αν λειτουργεί ο θερμοσίφωνας και αν στάζει κάποιος σωλήνας, η χαμηλή πίεση του νερού μπορεί να υποδηλώνει πιθανή ζημιογόνο διαρροή.

4. Έλεγξε τα παράθυρα

Ακόμα κι αν κάνει κρύο, άνοιξε τα παράθυρα, ειδικά στο δωμάτιο που μπορεί θα είναι το μελλοντικό σου υπνοδωμάτιο και δες αν ακούγεται πολύς θόρυβος. Πρόσεξε εάν κυκλοφορεί αέρας στο σπίτι με ανοιχτά παράθυρα και όταν είναι κλειστά, αν νιώθεις ρεύμα αέρα γύρω από τα κουφώματα.

5. Πήγαινε στο φως

Προσπάθησε να προγραμματίσεις μια επίσκεψη κατά τις ώρες που έχει ήλιο και δες πώς ρέει το φυσικό φως σε κάθε δωμάτιο, ειδικά σε περιοχές υψηλής κυκλοφορίας. Εάν κάποιο δωμάτιο φαίνεται ιδιαίτερα σκοτεινό, εξέτασε αν ευθύνεται και το χρώμα των τοίχων. Επίσης δες αν μπαίνει φως αφού κλείσεις τα παντζούρια, αφού μπορεί να σε ενοχλεί όταν κοιμάσαι.

6. Κάνε ακρόαση

Ακόμα και το ιδανικό σπίτι, μπορεί να το χαλάσουν οι «έντονοι» γείτονες. Αν μπορείς ζήτα πληροφορίες για αυτούς (πόσοι μένουν, αν εργάζονται πρωί) ή επισκέψου πολλές φορές το σπίτι για να παρατηρήσεις τυχόν ήχους. Αν θες να προσδιορίσεις το πάχος των τοίχων, ενεργοποίησε κάποια δυνατή συσκευή και έλεγξε πώς ταξιδεύει ο ήχος κλείνοντας τις ενδιάμεσες πόρτες. Εάν πρέπει να επενδύσεις σε ηχομόνωση και να ρίξεις χαλιά, είναι καλύτερα να το γνωρίζεις εξαρχής.

7. Αποθηκευτικοί χώροι

Οι ντουλάπες είναι ζωτικής σημασίας. Αφού τις ανοίξεις για να δεις του χώρους αλλά και να εντοπίσεις τυχόν μυρωδιές και σημάδια υγρασίας, πάρε μεζούρα και μέτρα το εσωτερικό για να έχεις εικόνα του πραγματικού όγκου περιεχομένου που μπορεί να χωρέσει.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Spitia xamilo enoikio athina thessaloniki

Μπορείς να βρεις σπίτια με 150-200 ευρώ ενοίκιο σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη το 2024;

Tipoi spition

Τύποι σπιτιών: Τι είδη σπιτιών υπάρχουν;

Dyari spiti ti einai

Τι είναι το δυάρι σπίτι; - Διαφορά δυάρι με γκαρσονιέρα