Σπίτια που εντυπωσιάζουν με την χλιδή τους, τους υπέροχους εξωτερικούς τους χώρους, την μοναδική τους τοποθεσία, την θαυμάσια αρχιτεκτονική τους αλλά και τις αστρονομικές τιμές τους.

Σπίτια που εντυπωσιάζουν με την χλιδή τους, τους υπέροχους εξωτερικούς τους χώρους, την μοναδική τους τοποθεσία, την θαυμάσια αρχιτεκτονική τους αλλά και τις αστρονομικές τιμές τους. Σπίτια που πολλοί θα ζήλευαν και θα ήθελαν να τα αποκτήσουν. Αυτά είναι τα ακριβότερα σπίτια που πωλήθηκαν το 2020 ή που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην αγορά προς πώληση. Από το Χονγκ-Κονγκ μέχρι την Αμερική και την Ευρώπη, σου έχουμε μια λίστα από πραγματικά ονειρεμένα σπίτια που θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό, τόσο με την υπέρκομψη εμφάνισή τους όσο και με την τιμή πώλησής τους.

1. Stonewall Farm (Νέα Υόρκη) – €83 εκ.

“Απλωμένο” σε περίπου 3000 στρέμματα, αυτό το πανέμορφο σπίτι είναι ιδιοκτησία του συν-ιδιοκτήτη της εταιρείας Calvin Klein και έχει τρεις τεράτιους στάβλους, χώρο για 88 άλογα, ένα ιπποδρόμιο και περιφραγμένους περίβολους βοσκής. Όσο για τα 2.230τ.μ του οικήματος, είναι διακοσμημένα σε Αποικιακό στυλ και φιλοξενούν μια από τις εντυπωσιακότερες βιβλιοθήκες με δυο ορόφους όπου μπορεί κάποιος να βρει σπάνιες εκδόσεις. Επίσης, μέσα στο σπίτι υπάρχουν κήποι, ένα σπίτι για πεταλούδες και μια 18-μετρη πισίνα. Ίσως όμως το πιο υπέροχο στην συγκεκριμένη ιδιοκτησία είναι τα πανέμορφα μονοπάτια και το μοναδικό φυσικό τοπίο που μπορείς να απολαύσεις ιππεύοντας ένα από τα άλογα που φιλοξενούνται στους στάβλους της.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Aπό: https://www.christiesrealestate.com/westchester/sales/detail/600-l-83848-2003051354212117/stonewall-farm-a-magnificent-740-acre-estate-in-westchester-county-ny

2. Orchid House (Καλιφόρνια) - 83 εκ.

Ένα σπίτι που οι περισσότεροι το γνωρίζουν σαν το σπίτι του Πιρς Μπρόσναν, το Orchid House είναι μια καλλονή 1160 τ.μ. στην οποία πολλοί αρχιτέκτονες θα ήθελαν να είχαν βάλει την υπογραφή τους. Αγορασμένο το 2000, το Orchid House ήταν αρχικά ένα αγροτόσπιτο που στη συνέχεια μετατράπηκε σε ένα αρχοντικό 5 υπνοδωματίων και 14 μπάνιων, “λουσμένο” με πολυτέλεια και λάμψη. Ίσως το καλύτερο όλων είναι η φανταστική θέα στον ωκεανό και την παραλία του Μάλιμπου.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

https://robbreport.com/shelter/celebrity-homes/pierce-brosnan-house-malibu-1234571987/

3. Warner Estate (Καλιφόρνια) - €137 εκ.

Εννοείται ότι ο Τζεφ Μπέζος, κοινώς, ιδιοκτήτης της Άμαζον και πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο θα βρισκόταν σε μια τέτοια λίστα. Με περιουσία που κοστολογείται πάνω από €1.6 δις ο δισεκατομμυριούχος αποφάσισε να επενδύσει μέρος αυτής στην αγορά μια κατοικίας 1.260 τ.μ. που ανήκε στον πρόεδρο της Warner Bros, Τζακ Γουόρνερ. Πρόκειται για μια έκταση περίπου 36 στρεμμάτων που περιλαμβάνει γήπεδο τένις, αρκετούς ξενώνες και ένα γήπεδο γκολφ μεταξύ άλλων.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Από: KTLA

4. Βίλα Theole Sur Mer (Γαλλία) - €87 εκ.

Η βίλα Theole Sur Mer βρίσκεται στις κοσμοπολίτικες Κάννες και μόνο η πισίνα της είναι κοντά στα 50 μέτρα! Γύρω από αυτή βρίσκονται τέσσερις ξενώνες, περίπου 280 τ.μ. έκαστος και δύο μικρότερα διαμερίσματα των 70 τ.μ., το καθένα διακοσμημένο με διαφορετικό ύφος και στυλ. Μέσα σε μια έκταση 12 στρεμμάτων, μπορείς να απολαύσεις μία πανοραμική θέα στη θάλασσα καθώς κι ένα ξεχωριστό χώρο με εσωτερικές πισίνες και σπα.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Από: https://www.cotedazur-sothebysrealty.com/en/luxury-properties/ref-ca6-657/rental-property-30-rooms-17-bedrooms-theoule-sur-mer-06590/

5. Vatuvara Private Islands (Νησιά Φίτζι) - €129 εκ.

Στις ακτές του νησιού Kaibu, είναι προς πώληση περίπου 12 στρέμματα γης που εμπεριέχουν τρεις υπερπολυτελείς βίλες που λειτουργούν σαν ξενώνες για τους επισκέπτες του νησιού. Με την αγορά, ο ιδιοκτήτης ουσιαστικά γίνεται κάτοχος 4 νησιών (των Vatuvara), τρία εκ των οποίων είναι ανεκμετάλευτα προς το παρόν. Ο νέος ιδιοκτήτης μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί τις βίλες σαν ενοικιαζόμενες κατοικίες ή να τις μετατρέψει στον προσωπικό του παραθαλάσσιο παράδεισο. Ξεχάσαμε να αναφέρουμε ότι το θέρετρο είναι εξοπλισμένο με ιδιωτικό τζετ (το Twit Otter), που κάνει τις μετακινήσεις πανεύκολες.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Από: https://www.vatuvara.com

6. Middle Gap Road (Χονγκ- Κονγκ) - €371 εκ.

Αν και το ποσό πώλησης αγγίζει τη στρατόσφαιρα, δεν ξέρουμε αν είναι αντιπροσωπευτικό της πραγματικής του αξίας. Το σπίτι από μόνο του είναι μεγάλο (580 τ.μ.), αλλά δεν έχει κάτι τόσο εντυπωσιακό και αρχιτεκτονικά είναι λιγάκι “αδιάφορο”. Αυτό που δικαιολογεί την τιμή του είναι η τοποθεσία του αφού πράγματι, ένα αντίστοιχο σπίτι στην ίδια περιοχή πουλήθηκε για 545 εκατομμύρια ευρώ το 2015 και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ!

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Από: https://www.landscope.com/property-detail/the-peak-middle-gap-road-24/474f88

Παρέα, λοιπόν, με τα σπίτια διασήμων που “δεν υπάρχουν”, σπίτια που σπάνε τη μονοτονία και “έξυπνα” σπίτια, τώρα ξέρεις και τα πιο ακριβοπληρωμένα σπίτια στον κόσμο!

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Loft diamerisma 3

Τι είναι το loft διαμέρισμα; 3+1 διαφορές μεταξύ loft και διαμερίσματος

Trisdiastata spitia printer

Τα σπίτια του μέλλοντος θα είναι τρισδιάστατα εκτυπωμένα; Όσα γνωρίζουμε

Kouzina mellontos

Θα υπάρχει κουζίνα στα σπίτια του μέλλοντος;