Θες τον τέλειο ξενώνα; Δες μερικά χρήσιμα tips για να δημιουργήσεις το τέλειο δωμάτιο καλεσμένων.

Με την υποδοχή φίλων, συγγενών ή ακόμη και απλών γνωστών, το σπίτι γίνεται, για λίγο, δημόσιος χώρος. Αλλά πώς να επιπλώσεις τον ξενώνα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο; Ας ανακαλύψουμε μαζί μερικές χρήσιμες συμβουλές και τι μπορεί να χρειαστείς.

Αξιολόγηση του χώρου

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχεις κατά νου είναι η διαθεσιμότητα του χώρου: μπορεί να έχεις την τύχη να διαθέσεις ένα επιπλέον δωμάτιο που θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τους επισκέπτες ή μπορεί να έχεις την ανάγκη να δημιουργήσεις ένα δωμάτιο που να μπορεί να προσαρμοστεί σε διαφορετικές ανάγκες.

Στη δεύτερη περίπτωση, είναι προτιμότερο να επιλέξεις έπιπλα και αντικείμενα που μπορούν να επιτελέσουν διπλή λειτουργία: ένας καναπές-κρεβάτι ή ένα κρεβάτι-πολυθρόνα θα αλλάζει εμφάνιση όταν χρειάζεται. Σε συνδυασμό με έπιπλα όπως ένα γραφείο ή μια βιβλιοθήκη, θα επιτρέψουν σε ένα δωμάτιο να χρησιμοποιηθεί ως γραφείο στις περισσότερες περιπτώσεις ή ως υπνοδωμάτιο επισκεπτών όταν χρειάζεται.

📌 Διάβασε επίσης: Πολυθρόνα ή Καναπές; Οδηγός για αναποφάσιστους

Εάν δεν διαθέτεις ένα επιπλέον δωμάτιο, μπορείς να επιλέξεις έναν καναπέ-κρεβάτι στο σαλόνι, ο οποίος, σε συνδυασμό με τη χρήση κουρτινών ή χωρισμάτων, μπορεί να δημιουργήσει ακόμα μια αποκλειστική γωνιά του σπιτιού, εάν είναι απαραίτητο.

Τι δεν πρέπει να λείπει από έναν ξενώνα;

Αν δεν μπορείς να διαθέσεις ένα δωμάτιο αποκλειστικά για τους επισκέπτες σου, μεταξύ των στοιχείων που δεν πρέπει ποτέ να λείπουν είναι τα κάτωθι:

  • ένα άνετο κρεβάτι: ίσως εξοπλισμένο με ένα κουτί αποθήκευσης για τα κλινοσκεπάσματα και τα σεντόνια μπάνιου των επισκεπτών,
  • διαφορετικοί τύποι μαξιλαριών: για να καλύπτεις τις διαφορετικές ανάγκες των επισκεπτών σου,
  • ένα κομοδίνο: για να έχεις κοντά σου ανά πάσα ώρα και στιγμή κατά τη διάρκεια της νύχτας κάποια προσωπικά αντικείμενα.

Είναι επίσης μια καλή ιδέα να παρέχεις μια ντουλάπα με κρεμάστρες, ώστε ο επισκέπτης να μην χρειάζεται να κρατάει τα πάντα σε μια βαλίτσα, ή μια συρταριέρα. Ένας καθρέφτης και ένα φως ανάγνωσης για να υπάρχουν κοντά στο κρεβάτι είναι πάντα ευπρόσδεκτα.

Ποιες λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά;

Για να κάνεις τον επισκέπτη σου να αισθάνεται ευπρόσδεκτος και να ανταποκρίνεται εκ των προτέρων στις ανάγκες του, είναι δυνατόν να έχεις:

  • ένα σετ με προϊόντα μπάνιου,
  • φρέσκα, αρωματισμένα σεντόνια,
  • ένα μπουκάλι νερό,
  • τον κωδικό πρόσβασης στο wi-fi και
  • ένα σημειωματάριο και ένα στυλό.

Μια επιπλέον κουβέρτα είναι ένα άλλο απαραίτητο στοιχείο. Για την ψυχαγωγία του επισκέπτη, θα εκτιμηθούν βιβλία, περιοδικά και μια τηλεόραση. Τέλος, για μια πινελιά «πεντάστερης» φιλοξενίας, μπορείς να βάλεις φρέσκα λουλούδια, ένα αρωματικό κερί και ωτοασπίδες.

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές θα μπορέσεις να δημιουργήσεις έναν ξεχωριστό δωμάτιο επισκεπτών στο σπίτι σου. Ψάχνεις χρήσιμα tips και ιδέες για το σπίτι; Βρες ό,τι χρειάζεσαι στα δεκάδες άρθρα του blog του Spitogatos και δημιούργησε έναν κομψό και λειτουργικό χώρο, όπως ακριβώς τον ονειρεύεσαι.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Koyrtina mpanioy

Κουρτίνες μπάνιου: Πλαστικές, γωνιακές και άλλες επιλογές

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου

Mikro saloni1

Διακόσμηση σαλονιού μικρού: Ιδέες για διακόσμηση μικρού σαλονιού με τραπεζαρία ή χωρίς