Ανακάλυψε τη μοντέρνα διακόσμηση με γυάλινους διαχωριστικούς τοίχους και δημιούργησε έναν χώρο που αντανακλά τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Ο τρόπος που διαμορφώνουμε τα σπίτια μας αλλάζει συνεχώς, ανταποκρινόμενος στις νέες ανάγκες. Στο παρελθόν, τα δωμάτια ήταν αυτόνομα, αλλά σήμερα οι ανοικτοί χώροι και οι γυάλινοι διαχωριστικοί τοίχοι κυριαρχούν, προσφέροντας μια μοντέρνα εμπειρία διαβίωσης.

Hot ιδέες για γυάλινους διαχωριστικούς τοίχους

Ευέλικτοι, Βιώσιμοι, Κομψοί. Μπορείς να επιλέξεις από μια μεγάλη ποικιλία σχημάτων και τύπων γυάλινων διαχωριστικών τοίχων, οι οποίοι μπορεί να είναι σατιναρισμένοι ή με μεταξοτυπία, κατασκευασμένοι από υαλοτσιμέντο ή χρωματιστοί. Ας δούμε πιο αναλυτικά.

#1 Σατινέ & εκτυπωμένα με μεταξοτυπία πάνελ

Το πιο δημοφιλές σύστημα είναι αυτό του πλαισίου «πλέγματος», το οποίο γίνεται σταθερό από τρεις πλευρές (δάπεδο, τοίχος, οροφή). Η κάπως βιομηχανική γοητεία του χρησιμοποιείται ιδιαίτερα για να διαχωρίσει την είσοδο από τον χώρο διαβίωσης. Το μεταλλικό πλέγμα σου επιτρέπει να επιλέξεις κατά παραγγελία γυαλί όλων των τύπων: σατινέ, διαφανές, με καθρέφτη. Αγαπάς τα χρώματα; Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν όλα τα είδη χρωμάτων στην αγορά, και μερικές φορές εναλλάσσονται με αδιαφανή πάνελ, δημιουργώντας ένα κάθετο καρό εφέ.

#2 Συρόμενες γυάλινες πόρτες

Μπορείς να επιλέξεις γυάλινες συρόμενες πόρτες, οι οποίες είναι ιδανικές όταν το μέγεθος του δωματίου είναι μικρό, για να δώσουν την αίσθηση περισσότερου χώρου και φωτεινότητας. Αδύναμο σημείο; Η ανάγκη να διατηρείται η περιοχή αυτή τακτοποιημένη, με σαφή ορατότητα.

#3 Γυάλινοι τοίχοι για τη δημιουργία ενός μπάνιου στην κρεβατοκάμαρα

Η ιδιωτικότητα είναι σημαντική στο μπάνιο, αλλά αν έχεις λίγο χώρο στο δωμάτιο, μπορείς να σκεφτείς να τοποθετήσεις ένα μικρό, χωρίζοντας τα δύο δωμάτια με έναν τοίχο από παγωμένο γυαλί, ώστε να εξασφαλίσετε την ιδιωτικότητα και, ταυτόχρονα, να αφήσεις το φως να περάσει.

#4 Τσιμεντένιο Γυαλί

Μια εναλλακτική λύση, η οποία είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες, είναι οι τοίχοι από γυαλί-τσιμέντο, δηλαδή κατασκευασμένοι από γυάλινους κυβόλιθους. Εξαιρετικοί για απομονωμένες περιοχές σε ανοιχτούς χώρους, μπορείς να διασκεδάσεις σχεδιάζοντας καμπύλους τοίχους ή τοίχους διαφορετικού ύψους.

📌 Διάβασε επίσης: Διαχωρισμός χώρων – Ποιες είναι οι δημοφιλέστερες επιλογές;

Επίλεξε τον τύπο γυάλινου διαχωριστικού τοίχου που ταιριάζει: σατινέ, διαφανές, ή με μεταξοτυπία. Κι εξέτασε το ενδεχόμενο για συρόμενες γυάλινες πόρτες για περισσότερη ευελιξία. Και για μια εναλλακτική εμπειρία, εξερεύνησε τους γυαλινο-τσιμεντένιους τοίχους για ένα πρωτότυπο αποτέλεσμα.

Στο blog του Spitogatos θα βρεις δεκάδες άρθρα που θα σε βοηθήσουν να ανανεώσεις τον χώρο σου και να αποκτήσεις το σπίτι που πάντα ονειρευόσουν: με λίγα λόγια, το αγαπημένο σου μέρος στον κόσμο!

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

0diaxwristika featured

Διαχωριστικά εσωτερικού χώρου: 9 τοπ επιλογές για μοντέρνο σπίτι

Koyrtina mpanioy

Κουρτίνες μπάνιου: Πλαστικές, γωνιακές και άλλες επιλογές

Kremasta diakosmitika1

Κρεμαστά διακοσμητικά: Αυτές είναι οι τοπ λύσεις για ένα όμορφο σπίτι