H μετακόμιση μπορεί να ακούγεται πολύπολοκη και κουραστική διαδικασία αλλά αν ακολουθήσετε κάποια συγκεκρίμενα βήματα θα δείτε ότι η μέρα της μετακόμισης σας μπορεί να είναι μια ευχάριστη μέρα που απλά θα σηματοδοτεί το νέο σας ξεκίνημα.

Η επιτυχημένη μετακόμιση βασίζεται σε τρεις βασικούς παράγοντες: το σωστό προγραμματισμό, την υπομονή αλλά και τις σωστές διαπραγματεύσεις με τις μεταφορικές εταιρείες.

Οι διαδικασίες θα πρέπει να ξεκινήσουν αμέσως όταν μάθετε την οριστική ημερομηνία παράδοσης του διαμερίσματος, είτε πρόκειται για αγορά είτε για ενοικίαση. Στη συνεχεία, θα πρέπει να αναζητήσετε κάποια αξιόπιστη μεταφορική εταιρεία, με βάση όχι μόνο το κόστος της μετακόμισης, αλλά και τις επιπλέον παροχές. Ενδεικτικά, μεγάλες μεταφορικές εταιρείες προσφέρουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη για την οικοσκευή, καθώς και τα απαραίτητα μεταφορικά μέσα (φορτηγά, αναβατόρια, υλικά συσκευασίας, κτλ).

Το κόστος της μετακόμισης εξαρτάται από την ποιότητα των υπηρεσιών της μεταφορικής εταιρείας, το διάστημα ανάμεσα στην έναρξη των διαπραγματεύσεων και την ημερομηνία της μετακόμισης καθώς και τη διαπραγματευτική ικανότητα, η οποία μπορεί να επηρεάσει την τελική τιμή. Βέβαια τους σημαντικότερους παράγοντες για το κόστος της μεταφοράς αποτελούν ο όγκος των αντικειμένων που θα μεταφερθούν και η απόσταση ανάμεσα στα δύο σπίτια.

Οι διαδικασίες για την μετακόμιση θα πρέπει να ξεκινήσουν τουλάχιστον ένα μήνα πριν. Αρχικά, θα πρέπει να αναζητήσετε την μεταφορική εταρεία που θα καλύπτει τις απαιτήσεις σας και να συμφωνήσετε στην τελική τιμή αλλά και στην ακριβή ημερομηνία. Κατόπιν, καλό θα είναι να μαζέψετε τις συσκευασίες που απαιτούνται για την μεταφορά όπως χαρτοκιβώτια και εφημερίδες. Η τοποθέτηση των αντικειμένων θα πρέπει να γίνει με κατηγοριοποίηση (π.χ. εύθραυστα, ηλεκτρονικά κτλ.) ώστε η αναζήτηση τους στο νέο σπίτι να είναι απλή υπόθεση. Έχοντας προετοιμάσει όλα τα παραπάνω, θα δείτε ότι η ήμερα της μετακόμισης σας θα είναι πραγματικά εύκολη.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Spitia xamilo enoikio athina thessaloniki

Μπορείς να βρεις σπίτια με 150-200 ευρώ ενοίκιο σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη το 2024;

Tipoi spition

Τύποι σπιτιών: Τι είδη σπιτιών υπάρχουν;

Dyari spiti ti einai

Τι είναι το δυάρι σπίτι; - Διαφορά δυάρι με γκαρσονιέρα