Θες να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι; Δες 4 πρωτότυπους τρόπους για να να διπλώσεις τις πετσέτες σου και σίγουρα, θα το πετύχεις.

Και ποιος δεν θα ήθελε να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους του σε ένα πρωτοχρονιάτικο τραπέζι; Πέρα από τις γεύσεις όμως, σημαντικό ρόλο παίζει και το στήσιμο του τραπεζιού. Ωστόσο δεν χρειάζεται ούτε να το πολυσκεφτείς, ούτε να κάνεις κάτι πολύ ιδιαίτερο. Και για αυτό, ερχόμαστε για να σου προτείνουμε πρωτότυπους τρόπους για να διπλώσεις τις πετσέτες σου και να εντυπωσιάσεις εύκολα τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Ακολουθούν 4 εύκολοι και γρήγοροι τρόποι διπλώματος πετσέτας που μπορείς να εκμεταλλευτείς για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σου.

#1 Φιόγκος

Ένας απλός αλλά κλασικός φιόγκος είναι πάντα εντυπωσιακός αλλά κι αρκετά εύκολο στο να φτιαχτεί. Δίπλωσε την πετσέτα σε τρίγωνο και, στη συνέχεια, δίπλωσε την άκρη της προς τα μέσα. Αμέσως μετά, πρέπει να τυλίξεις το ξεδιπλωμένο ύφασμα προς το κέντρο, δημιουργώντας έναν φιόγκο Για να τον κλείσεις, τοποθέτησε στο κέντρο ένα δαχτυλίδι πετσέτας ή, αν δεν διαθέτεις, μια όμορφη μεταξωτή κορδέλα αρκεί.

πετσέτα φιόγκος

#2 Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Ιδιαίτερα θεματικό, το χριστουγεννιάτικο δέντρο φτιάχνεται διπλώνοντας την πετσέτα στα δύο, ώστε να δημιουργηθεί ένα τετράγωνο. Στη συνέχεια, τοποθετείς την πετσέτα με τέτοιο τρόπο ώστε να θυμίζει το σχήμα ενός ρόμβου και, αμέσως μετά, γυρνάς τα πτερύγια ένα-ένα, φροντίζοντας να αφήνεις ένα περιθώριο 1-2 εκατοστά. Μετά γύρισε το και δίπλωσε τις 2 άκρες προς τα μέσα. Τέλος, γύρνα τις άκρες και θα έχεις το πιο όμορφο δέντρο.

πετσέτα χριστουγεννιάτικο δέντρο

📌 Διάβασε επίσης: Σύγχρονες ιδέες γιορτινής διακόσμησης για να αναβαθμίσεις το σπίτι σου

#3 Χριστουγεννιάτικο αστέρι

Μια άλλη ιδιαίτερα εντυπωσιακή ιδέα είναι το χριστουγεννιάτικο αστέρι. Για να το φτιάξεις, άνοιξε την πετσέτα και δίπλωσε πρώτα τη μία κοντή πλευρά και μετά την άλλη, μέχρι να συναντηθούν στη γραμμή αναδίπλωσής της. Στη συνέχεια, δίπλωσε το ύφασμα σαν να φτιάχνεις ακορντεόν, ξεκινώντας με μία από τις κοντές πλευρές. Αμέσως μετά, δημιούργησε ένα τρίγωνο σε κάθε άκρη, το οποίο πρέπει να σπρώξεις προς τα μέσα αφού φτιάκεις ένα τραπεζοειδές σχήμα. Σε αυτό το σημείο, το σχήμα που προκύπτει πρέπει να διπλωθεί στη μέση και, τέλος, κάθε πέταλο πρέπει να ανοίξει για να σχηματίσει ένα οκτακοντούμενο αστέρι.

κόκκινη πετσέτα αστέρι

#4 Φύλλο

Το φύλλο είναι σίγουρα η κατάλληλη λύση για όσους έχουν λιγότερη επιδεξιότητα στις χειροτεχνίες, αλλά εξακολουθούν να αναζητούν μια χαριτωμένη λύση. Για να το φτιάξεις, απλά δίπλωσε την πετσέτα σου σε σχήμα ακορντεόν και δέσε την με μια όμορφη κορδέλα και έτοιμη!

πετσέτα φύλλο

📌 Διάβασε επίσης: Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι: Τα πιο δημοφιλή στιλ διακόσμησής του

Πειραματίσου και κέρδισε τις εντυπώσεις ακόμα και με το δίπλωμα των πετσετών στα εορταστικά σου τραπέζια. Για επιπλέον tips και ιδέες για τα Χριστούγεννα, αλλά και το σπίτι συνολικά, ρίξε μια ματιά στα διάφορα άρθρα που θα βρεις στο blog του Spitogatos!

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου

Eswteriki porta

Πώς να αλλάξεις το χρώμα μιας εσωτερικής πόρτας χωρίς τρίψιμο

Klimatismos

Το 2035 ξεκινάει μια νέα εποχή για τον κλιματισμό: «Αντίο» στα φθοριούχα αέρια