Γιατί να επιλέξεις ένα king-size κρεβάτι και ποιες είναι οι διαστάσεις ενός τέτοιου;

Το διπλό κρεβάτι king-size θεωρείται συχνά σύμβολο πολυτέλειας και άνεσης. Αυτός ο τύπος κρεβατιού, που αγαπήθηκε από όσους θέλουν άπλετο χώρο κατά τον ύπνο, έχει γίνει ένα εικονικό στοιχείο στα σύγχρονα έπιπλα. Ας ρίξουμε μια ματιά στα χαρακτηριστικά αυτού του κρεβατιού, στα πλεονεκτήματά του και στις τυπικές μετρήσεις που πρέπει να λάβεις υπόψη σου, προκειμένου να δημιουργήσεις ένα περιβάλλον ύπνου που συνδυάζει άνεση και σχεδιασμό.

Τι σημαίνει κρεβάτι king size;

Ο όρος "κρεβάτι king size" αναφέρεται σε ένα μέγεθος κρεβατιού που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μεγαλύτερη άνεση από τα κλασικά διπλά κρεβάτια. Αυτή η κατηγορία κρεβατιών χαρακτηρίζεται από σημαντικά μεγαλύτερο μέγεθος, επιτρέποντας σε όποιον κοιμάται πάνω σε αυτό να απολαμβάνει γενναιόδωρο χώρο κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Οι διαστάσεις ενός king-size κρεβατιού μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς ανάλογα με την περιοχή, αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα, το τυπικό μέγεθος είναι περίπου 76 ίντσες (193 εκατοστά) πλάτος και 80 ίντσες (203 εκατοστά) μήκος. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι υπάρχουν παραλλαγές, όπως το κρεβάτι California King Size, που διαφέρουν ελαφρώς στο μήκος. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτών των κρεβατιών είναι το σημαντικό πλάτος τους, που προσφέρει άφθονο χώρο για να κοιμηθούν άνετα δύο άτομα χωρίς να αισθάνονται στριμωγμένοι.

Πόσο μεγάλο είναι ένα king-size κρεβάτι;

Όπως είδαμε, ένα κρεβάτι king-size έχει διαφορετικές διαστάσεις, ωστόσο, τυπικά, ένα king-size κρεβάτι έχει διαστάσεις 180/200 x 190/200 εκατοστά, σε αντίθεση με:

  • το γαλλικό διπλό κρεβάτι, του οποίου οι διαστάσεις είναι 140 x 200 εκατοστά,
  • το διπλό κρεβάτι Queen Size, το οποίο έχει διαστάσεις 150 x 190/200 εκατοστά,
  • το standard διπλό κρεβάτι, το οποίο έχει διαστάσεις 160 x 190/200 εκατοστά.

Ωστόσο, οι διαστάσεις μπορεί να διαφέρουν, καθώς τα king size κρεβάτια μπορεί επίσης να είναι διαφορετικών τύπων:

  • το τυπικό κρεβάτι King Size έχει διαστάσεις 180 x 200 εκατοστά,
  • το κρεβάτι California King Size έχει διαστάσεις 180 x 210 εκατοστά,
  • το αμερικανικό κρεβάτι King Size έχει διαστάσεις 190 x 200 εκατοστά,
  • το κρεβάτι Super King Size έχει διαστάσεις 195 x 200 cm ή 200 x 200 εκατοστά.

Υπάρχει επίσης, αν και πολύ πιο σπάνιο, το κρεβάτι Alaskan King Size, το οποίο έχει διαστάσεις περίπου 273 x 273 εκατοστά.

Γιατί να επιλέξεις ένα κρεβάτι king-size;

Το king-size κρεβάτι, όπως είδαμε, είναι ιδανικό για όσους αναζητούν μεγαλύτερη άνεση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ωστόσο, ο άπλετος χώρος δεν είναι το μόνο πλεονέκτημα. Συγκεκριμένα:

  • Ένα κρεβάτι king-size μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου, καθώς χάρη στον διαθέσιμο χώρο, μειώνεται ο κίνδυνος διαταραχών του ύπνου που προκαλούνται από τις κινήσεις του συντρόφου.
  • Η δυνατότητα να ξαπλώνεις και να κινείσαι ελεύθερα σε ένα king-size κρεβάτι μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου, επιτρέποντας μια βαθύτερη και πιο άνετη ανάπαυση.
  • Ένα κρεβάτι king-size αποτελεί επίσης ιδανική επιλογή για οικογένειες με παιδιά ή κατοικίδια, καθώς προσφέρει αρκετό χώρο για όλους.
  • Τα κρεβάτια σε king-size μέγεθος έχουν συχνά κομψό σχεδιασμό, καθιστώντας τα κεντρικό σημείο στο εσωτερικό σχεδιασμό μιας μοντέρνας κρεβατοκάμαρας.

📌 Διάβασε επίσης: Υπνοδωμάτιο: Επιλέγοντας το σωστό μέγεθος κρεβατιού

Ανάλογα με τις ανάγκες και τα θέλω σου, μπορείς να επιλέξεις τις διαστάσεις για ένα κρεβάτι που θα σου προσφέρει ονειρεμένους ύπνους. Ενδιαφέρεσαι να βρεις περισσότερες συμβουλές για υπνοδωμάτιο ή το σπίτι σου συνολικά; Στο blog του Spitogatos θα βρεις δεκάδες άρθρα που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις το σπίτι που πάντα ονειρευόσουν!

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου

Klimatismos

Το 2035 ξεκινάει μια νέα εποχή για τον κλιματισμό: «Αντίο» στα φθοριούχα αέρια 

Fyta tyxi

4+1 φυτά που φέρνουν τύχη στο σπίτι