Τι κάνει ένα υπνοδωμάτιο boho chic;

Στον κόσμο της εσωτερικής διακόσμησης, το boho chic στυλ έχει κερδίσει όσους αναζητούν μια φιλόξενη, δημιουργική και εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα. Όταν πρόκειται για την επίπλωση της κρεβατοκάμαρας σε boho chic στυλ, αυτό μεταφράζεται σε ένα μοναδικό περιβάλλον, όπου η ελευθερία έκφρασης και η φινέτσα συνδυάζονται σε μια συμφωνία χρωμάτων, υφασμάτων και φυσικών στοιχείων. Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε τα μυστικά για να δημιουργήσεις το τέλειο boho chic υπνοδωμάτιο.

Τι είναι το boho chic στυλ;

Ο όρος "Boho Chic" προέρχεται από τη συγχώνευση των λέξεων "bohemian" και "chic". Το μποέμικο στυλ γεννήθηκε στο Παρίσι στις αρχές του 20ου αιώνα και ήταν πολύ δημοφιλές μεταξύ διανοουμένων, καλλιτεχνών, φιλοσόφων και ποιητών. Αυτό το στυλ γνώρισε μια επιστροφή στη δημοτικότητα στις αρχές της δεκαετίας του 2000, χάρη στον κόσμο της μόδας και του κινηματογράφου. Ο όρος μποέμ, που αργότερα συντομεύτηκε σε "boho", προστέθηκε από τον όρο "chic", όπου ο τελευταίος όρος υποδηλώνει μια πινελιά νεωτερικότητας. Στα boho chic έπιπλα, τα βασικά περιβάλλοντα φαίνονται μοντέρνα, με καθαρές και λιτές γραμμές, συνοδευόμενα από αξεσουάρ και ζεστά χρώματα, απαλά υλικά που συνδέονται με τη φύση και γεωμετρικά μοτίβα, αλλά χωρίς υπερβολικές αιχμηρές άκρες.

📌 Διάβασε επίσης: Boho Chic Στυλ: Οδηγός για μια μαγική διακόσμηση με Boho πνοή!

Ποια είναι τα τέλεια χρώματα για ένα boho chic υπνοδωμάτιο;

Τα χρώματα που πρέπει να έχεις κατά νου εάν θέλεις να δημιουργήσεις ένα boho chic υπνοδωμάτιο είναι εκείνα που συνδέονται με τη φύση. Υπό αυτή την έννοια, οι αποχρώσεις που θυμίζουν τη γη είναι τέλειες. Συγκεκριμένα, οι τοπ επιλογές είναι:

  • το καφέ,
  • το μπεζ και
  • το εκρού

Σε αυτές τις αποχρώσεις μπορείς να προσθέσεις το πράσινο της ελιάς, αποχρώσεις του πορτοκαλί που θυμίζουν το ηλιοβασίλεμα και τη σκουριά. Για να δώσεις μια πινελιά χρώματος, μπορείς να εντάξεις λεπτομέρειες σε κόκκινο, τιρκουάζ ή μουσταρδί. Για να ισορροπήσεις τα πάντα και να δημιουργήσεις ένα αρμονικό αποτέλεσμα, δεν μπορούν να λείπουν τα πιο ουδέτερα χρώματα όπως το ανοιχτό γκρι, το κρεμ και το λευκό.

📌 Διάβασε επίσης: Παστέλ χρώματα για κρεβατοκάμαρα - Τοπ παστέλ αποχρώσεις για το υπνοδωμάτιό σου

Ποια υλικά να διαλέξεις;

Στο boho chic στυλ, ακόμη και τα υλικά πρέπει να θυμίζουν τη φύση. Σε ένα υπνοδωμάτιο επιπλωμένο με αυτό το στυλ δεν μπορούν να λείπουν τα εξής υλικά:

  • το ξύλο,
  • η λυγαριά,
  • το μπαστούνι,
  • το μπαμπού και
  • το βαμβάκι.

Από χαλιά μέχρι καλύμματα, μέσα από φωτιστικά, πολυθρόνες και έπιπλα, το μυστικό είναι να ξέρεις πώς να εισάγεις τα φυσικά υλικά ανάλογα με τα στοιχεία επίπλωσης που θα επιλέξεις. Σε ένα απλό αλλά κομψό στυλ όπως αυτό, είναι απαραίτητο να μην υπερφορτώνεις τα δωμάτια, καθώς περιλαμβάνει μινιμαλισμό και απαλές γραμμές.

Ποια είναι τα must-have έπιπλα και διακοσμητικές λεπτομέρειες;

Τα έπιπλα με τα οποία θα διακοσμήσεις μια κρεβατοκάμαρα σε στυλ boho chic παίζουν καθοριστικό ρόλο. Αν, αφενός, είναι αλήθεια ότι το στυλ φαίνεται μοντέρνο και συμβαδίζει με την εποχή, το υπομόχλιο παραμένει η φύση και οι γραμμές καθαρές και απλές. Ξεκινώντας από το κρεβάτι, και σε αυτή την περίπτωση προτίμησε φυσικά υλικά, όπως το ακατέργαστο ξύλο. Πρόσθεσε κομοδίνα που θυμίζουν τη δομή του κρεβατιού και, εάν χρειάζεται να βάλε ράφια ή μικρές μονάδες τοίχου, προτίμησε ράφια με ξύλο και σχοινί. Πάνω τους μπορείς να τοποθετήσετε φυτά, κεριά και μικρά φωτιστικά.

📌 Διάβασε επίσης: Επίπλωση σπιτιού με μπαμπού - Μια πράσινη και ντιζάιν επιλογή

Τα υπερμεγέθη χαλιά συμβάλλουν στην κάλυψη των χώρων και δίνουν μια αίσθηση ζεστασιάς και καλωσορίσματος. Τοποθέτησε μερικά ψάθινα καλάθια (αναπόφευκτα σε ένα boho chic δωμάτιο) και ένα πουφ, μια άλλη κεντρική λεπτομέρεια σε αυτό το στυλ επίπλωσης. Θέλεις να διακοσμήσεις τους τοίχους με πίνακες ή διακοσμητικά τοίχου; Επίλεξε αφηρημένες ζωγραφιές ή φυσικά τοπία ή τοποθέτησε μια ανοιχτόχρωμη βαμβακερή ταπετσαρία. Η τελευταία πινελιά; Ένα απαλό και ζεστό φως, ικανό να «αγκαλιάσει» το περιβάλλον συνολικά και να αποκαταστήσει την αίσθηση χαλάρωσης.

📌 Διάβασε επίσης: Στυλ ζούγκλας στο σπίτι: Μια μοντέρνα τάση εσωτερικής διακόσμησης

Το boho chic στυλ διακόσμησης αποτελεί μια σημαντική τάση που θα δώσει ζωντάνια και χαρακτήρα στο υπνοδωμάτιό σου. Τόλμησέ το και δεν θα χάσεις! Ενδιαφέρεσαι να βρεις περισσότερες συμβουλές για το σπίτι; Στο blog του Spitogatos θα βρεις δεκάδες άρθρα που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις το σπίτι που πάντα ονειρευόσουν!

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Koyrtina mpanioy

Κουρτίνες μπάνιου: Πλαστικές, γωνιακές και άλλες επιλογές

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου

Mikro saloni1

Διακόσμηση σαλονιού μικρού: Ιδέες για διακόσμηση μικρού σαλονιού με τραπεζαρία ή χωρίς