Διαθέτεις κουζίνας χωρίς πλακάκια; Ανακάλυψε έξυπνες λύσεις για να προστατέψεις τον τοίχο της κουζίνας σου από τη βρωμιά.

Το να λερωθούν οι τοίχοι της κουζίνας κατά την προετοιμασία των γευμάτων είναι κάτι που, αναμφίβολα, μπορεί να συμβεί σε όλους. Σίγουρα δεν είναι μια τόσο δραματική κατάσταση, ωστόσο, οι πιτσιλιές από λίπη και οι λεκέδες βρωμιάς παντού στον τοίχο δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο. Αυτό μπορεί να επηρεάσει ιδιαίτερα τις κουζίνες σε σπίτια και διαμερίσματα που δεν έχουν επένδυση από πλακάκια. Ας δούμε λοιπόν τις πιο αποτελεσματικές λύσεις για την προστασία του τοίχου της κουζίνας από τα λίπη και τους λεκέδες βρωμιάς.

#1 Προστατευτικό πιτσιλίσματος

Στην κουζίνα δεν δημιουργούνται μόνο λεκέδες λίπους, αλλά και ατμοί μαγειρέματος, σταγόνες από το βράσιμο του νερού και κηλίδες σάλτσας. Γι' αυτό είναι σημαντικό να τοποθετήσεις ένα προστατευτικό πιτσιλίσματος πίσω από την κουζίνα για να προστατέψεις τον τοίχο πίσω από αυτήν, ιδίως αν δεν έχει τοποθετηθεί πλακάκι. Τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα υλικά για αυτού του είδους τα εξαρτήματα είναι το γυαλί και το μέταλλο, αλλά μπορούν επίσης να βρεθούν σε ρητίνη ή λαμαρίνα. Λιγότερο διαδεδομένα (αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν στην αγορά) είναι εκείνα που είναι κατασκευασμένα από πλαστικό, τα οποία είναι πιο δύσκολο να καθαριστούν με επίμονες ακαθαρσίες.

📌 Διάβασε επίσης: Backsplash κουζίνας: 5+1 λύσεις για προστατευτικό κουζίνας

#2 Υαλοποιητική βαφή για την προστασία του τοίχου

Για όσους προτιμούν να μην τοποθετήσουν κανένα υλικό πίσω από τις εστίες μαγειρέματος, βρίσκοντας απλώς μια λιγότερο επεμβατική λύση, η καλύτερη επιλογή μπορεί να είναι η εφαρμογή υαλοποιητικού χρώματος στους τοίχους της κουζίνας. Διατίθεται σε δύο παραλλαγές, γυαλιστερή και ματ, και μπορείς να το βρεις στην αγορά σε πολύ προσιτή τιμή. Το αποτέλεσμα είναι αισθητικά ευχάριστο, αλλά πάνω απ' όλα αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση του πιτσιλίσματος και των κηλίδων λίπους.

#3 Ακρυλική πέτρα

Μια πολύ λιγότερο δημοφιλής εναλλακτική λύση - που όμως δεν πρέπει να αποκλειστεί εκ των προτέρων - είναι η ακρυλική πέτρα. Είναι μη πορώδης, δεν εκτίθεται σε αναθυμιάσεις και υγρασία, καθαρίζεται σε δευτερόλεπτα και μπορεί να τοποθετηθεί είτε απευθείας στον τοίχο είτε σε προστατευτικό πιτσιλίσματος. Ωστόσο, κοστίζει κατά μέσο όρο περισσότερο από τις άλλες λύσεις που αναφέρθηκαν.

💡 Σκέφτεσαι να κάνεις μια ανακαίνιση της κουζίνας σου για να την φέρεις πιο κοντά στα γούστα και τις ανάγκες σου αλλά δεν ξέρεις πως να ξεκινήσεις; Μην αγχώνεσαι! Ο Spitogatos σου δίνει τη δυνατότητα να βρεις τον ιδανικό επαγγελματία για ανακαίνιση σπιτιού (ή λοιπές τεχνικές εργασίες), προκειμένου να αποκτήσεις τον χώρο ή το σπίτι των ονείρων σου.

Αξιολόγησε τις παραπάνω επιλογές και διάλεξε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες της δικής σου κουζίνας. Αναζητάς περισσότερα χρήσιμα tips και ιδέες για το σπίτι; Βρες ό,τι χρειάζεσαι στα άρθρα του blog του Spitogatos και δημιούργησε έναν καθαρό και λειτουργικό χώρο, όπως ακριβώς τον ονειρεύεσαι.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου

Klimatismos

Το 2035 ξεκινάει μια νέα εποχή για τον κλιματισμό: «Αντίο» στα φθοριούχα αέρια 

Fyta tyxi

4+1 φυτά που φέρνουν τύχη στο σπίτι