Η Άνοιξη έφτασε και ήρθε η ώρα να ετοιμάσεις τον κήπο ή τον λαχανόκηπό σου. Διάβασε παρακάτω και μάθε περισσότερα για την ανοιξιάτικη κηπουρική και τις απαραίτητες εργασίες.

Με τον ερχομό της Άνοιξης και τις όμορφες ηλιόλουστες μέρες πολύ πιο ευχάριστο να περνά κανείς χρόνο στους πράσινους χώρους του, όπως ο κήπος του σπιτιού του ή ένας λαχανόκηπος. Ωστόσο για να απολαύσεις στο έπακρο έναν καλοδιατηρημένο χώρο πρασίνου, είναι καλό να γνωρίζεις τι είδους εργασίες πρέπει να γίνουν με την άφιξη της Άνοιξης.

💡 Αν τώρα σκέφτεσαι να κάνεις την αρχή, δημιουργώντας μια όαση πρασίνου στο μπαλκόνι σου, προσθέτοντας μερικές γλάστρες και τα αγαπημένα σου φυτά, ρίξε μια ματιά στο άρθρο που ετοίμασε ο Spitogatos για σένα: Πως να φτιάξεις ένα μικρό φυτώριο στο μπαλκόνι σου!

Παρακάτω θα δεις όλες τις απαραίτητες εργασίες για την φροντίδα ενός κήπου ή ενός λαχανόκηπου κατά την Ανοιξιάτικη περίοδο. Ας τα δούμε αναλυτικά.

Αν έχεις κήπο: Ποιες εργασίες κρίνονται απαραίτητες την Άνοιξη;

Ένας κήπος απαιτεί μια σειρά εργασιών φροντίδας και προσοχής προκειμένου να διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, είναι φυσικό να παραμελείται λίγο περισσότερο, με τον ερχομό της Άνοιξης όμως, καλό θα ήταν να αφιερώσεις λίγο χρόνο. Τι χρειάζεται να κάνεις;

Εργασία #1

Να απομακρύνεις όλα τα ζιζάνια και τα φυτά που προσβάλλουν τα αγαπημένα σου φυτά, απελευθερώνοντας έτσι χώρο και επιτρέποντας τους να αναπνεύσουν.

Εργασία #2

Να καθαρίσεις ολόκληρο τον κήπο απομακρύνοντας τυχόν ξερά φύλλα, κλαδιά, κλαδιά κ.λπ.

Εργασία #3

Να ξεκινήσεις τη φύτευση και τη διευθέτηση των νέων φυτών.

Αν έχεις λαχανόκηπο: Τι χρειάζεται να κάνεις;

Παρόλο που ο λαχανόκηπος θεωρείται ότι χρησιμοποιείται συνεχώς, σε αντίθεση με έναν κήπο, πρέπει να δοθεί επιπλέον προσοχή την Άνοιξη, ώστε να διασφαλιστεί ότι τα λαχανικά της εποχής θα αναπτυχθούν σωστά και υγιή, και παράλληλα να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από τις καιρικές συνθήκες. Εάν λοιπόν ο λαχανόκηπος χρησιμοποιείται τακτικά, τότε πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι η Άνοιξη είναι η εποχή που απαιτεί περισσότερη προσοχή και φροντίδα για να διατηρηθεί υγιής και παραγωγικός. Ποιες είναι λοιπόν οι απαραίτητες εργασίες που πρέπει να ολοκληρώσεις σε έναν λαχανόκηπο την Άνοιξη;

Εργασία #1

Να απομακρύνεις / μαζέψεις όσα φυτά και λαχανικά έχουν ήδη καρποφορήσει.

Εργασία #2

Να καθαρίσεις και, εάν είναι απαραίτητο, να λιπάνεις τον χώρο από τον οποίο απομακρύνθηκαν τα χειμερινά λαχανικά.

Εργασία #3

Να φυτέψεις νέα εποχιακά λαχανικά, όπως σπαράγγια, καρότα, αρακά, σπανάκι, ραπανάκι κ.λπ.

📌 Εάν δεν διαθέτεις ούτε κήπο, ούτε λαχανόκηπο, αλλά μπαλκόνι, δες μερικές ιδέες διακόσμησης για το μπαλκόνι σου, με ή χωρίς φυτά.

Σε κάθε περίπτωση, θα ήταν μια καλή συνήθεια να διατηρείς πάντα τον προσωπικό σου χώρο πρασίνου (είτε πρόκειται για κήπο, βεράντα ή λαχανόκηπο) καθαρό και τακτοποιημένο, για να αποφύγεις τον περιττό κόπο και την επιβάρυνση στην αρχή της Άνοιξης. Λάβε τα απαραίτητα μέτρα εγκαίρως ώστε να μπορείς να απολαύσεις τον παράδεισό σου την Άνοιξη χωρίς άγχος.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

0diaxwristika featured

Διαχωριστικά εσωτερικού χώρου: 9 τοπ επιλογές για μοντέρνο σπίτι

Aytomato potisma

Αυτόματο πότισμα: Πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και τύποι αυτοματοποιημένων συστημάτων ποτίσματος

Bougainvillea

Μπουκαμβίλια ή βουκαμβίλια: Όσα πρέπει να γνωρίζεις