Ρίξε μια ματιά και βρες μερικά χρήσιμα tips για να καθαρίσεις εις βάθος το σπίτι σου μετά από μια ανακαίνιση.

Η ανακαίνιση ενός σπιτιού είναι πάντα μια πολύπλοκη διαδικασία, η οποία εκτός από μεγάλη ικανοποίηση μπορεί να προκαλέσει άγχος και δυσφορία. Αφού ολοκληρωθούν οι οικοδομικές εργασίες, υπάρχει ακόμη ένα σημαντικό έργο που πρέπει να εκτελεστεί, το οποίο δεν πρέπει να υποτιμάται: να γίνει ο μεγάλος τελικός καθαρισμός πριν εγκατασταθείς στο καινούργιο σου σπίτι. Πώς όμως να καθαρίσεις το σπίτι μετά από μια ανακαίνιση; Απαιτεί προσοχή, υπομονή, οργάνωση και τα κατάλληλα εργαλεία. Ας μάθουμε μαζί, βήμα προς βήμα, πώς πρέπει να προχωρήσεις.

#1 Δώσε βάση στον αρχικό καθαρισμό

Όσοι έχουν εκτελέσει εργασίες στο εσωτερικό του σπιτιού είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιήσουν έναν αρχικό καθαρισμό. Πρόκειται για έναν εις βάθος καθαρισμό, που αποσκοπεί στην απομάκρυνση τυχόν υπολειμμάτων που δημιουργήθηκαν από τις εργασίες ανακαίνισης και δεν έχει καμία σχέση με τον πιο λεπτομερή καθαρισμό που θα ακολουθήσει.

#2 Επίλεξε τα κατάλληλα προϊόντα

Πριν ξεκινήσεις, διάλεξε τα κατάλληλα προϊόντα και εργαλεία για τα υλικά και τις επενδύσεις του σπιτιού σου. Όταν έχεις αμφιβολίες, μη διστάσεις να λάβεις τις πληροφορίες απευθείας από τον κατασκευαστή.

#3 Καθάρισε από πάνω προς τα κάτω

Ο βασικός κανόνας για τον καθαρισμό του σπιτιού σου μετά από μια ανακαίνιση είναι να ξεκινάς από πάνω και να εργάζεσαι προς τα κάτω. Αυτός ο απλός κανόνας καθιστά δυνατή την αποτελεσματική απομάκρυνση της βρωμιάς: είναι αντιπαραγωγικό να καθαρίζεις το πάτωμα και μετά τα κουφώματα, καθώς η σκόνη που εναποτίθεται σε αυτά μπορεί να καταλήξει στο πάτωμα.

📌 Διάβασε επίσης: Ανακαίνιση σπιτιού: 4 πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη σου πριν ξεκινήσεις

#4 Σκούπισε με ηλεκτρική σκούπα και στη συνέχεια σφουγγάρισε καλά τα δάπεδα

Πριν σκουπίσεις το δάπεδο με ηλεκτρική σκούπα, χρησιμοποίησε τη σκούπα για να απομακρύνεις τυχόν μεγαλύτερα υπολείμματα και, στη συνέχεια, προχώρησε στο σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα. Αφού καθαρίσεις το δάπεδο, θα μπορέσεις να παρατηρήσεις ευκολότερα την παρουσία λεκέδων χρώματος ή αρμολογήματος και να προχωρήσεις στην αφαίρεσή τους με την ξύστρα ή το τερεβινθέλαιο. Μετά από αυτή την εργασία μπορείς να πλύνεις τα δάπεδα.

📌 Διάβασε επίσης: Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τα δάπεδα;

#5 Απομάκρυνε τη σκόνη από όλες τις επιφάνειες

Η αφαίρεση της σκόνης μπορεί να είναι μια δύσκολη εργασία μετά από μια ανακαίνιση, καθώς η λεπτή σκόνη που παράγεται κατά τη διάρκεια των εργασιών υπάρχει παντού και η αφαίρεσή της απαιτεί χρόνο και υπομονή. Άνοιξε τα παράθυρα για να αερίσεις και να αφήσεις τη σκόνη να βγει έξω. Στη συνέχεια, πάρε μια ηλεκτρική σκούπα εξοπλισμένη με εξαρτήματα για να φτάσεις και σε άλλα σημεία εκτός από το δάπεδο. Με την ηλεκτρική σκούπα μπορείς να καθαρίσεις επιφάνειες και έπιπλα, εάν υπάρχουν. Αμέσως μετά, με υγρά πανιά, σκούπισε τις επιφάνειες για να απομακρύνεις περαιτέρω υπολείμματα σκόνης και, τέλος, σκούπισε ξανά με ηλεκτρική σκούπα.

#6 Βασίσου σε εταιρεία καθαρισμού

Τέλος, αν δεν διαθέτεις τον απαραίτητο χρόνο για να καθαρίσεις μόνος/η το σπίτι σου μετά από μια ανακαίνιση και δεν έχεις προβλήματα προϋπολογισμού, μπορείς να επιλέξεις να απευθυνθείς σε μια εταιρεία καθαρισμού. Η εταιρεία καθαρισμού θα αναλάβει τον καθαρισμό για λογαριασμό σου και θα αφήσει τα πάντα σε άριστη κατάσταση.

💡 Εξετάζεις το ενδεχόμενο μιας ανακαίνισης, αλλά δεν ξέρεις σε ποιον να απευθυνθείς για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα; Στο Spitogatos, μπορείς να βρεις τον ιδανικό επαγγελματία που θα αναλάβει την ανακαίνιση του σπιτιού σου (ή λοιπές τεχνικές εργασίες).

Λάβε υπόψη σου τα παραπάνω tips και κάνε τον καθαρισμό του σπιτιού μετά από την ανακαίνιση παιχνιδάκι. Αναζητάς περισσότερες ιδέες για την επίπλωση και τη διακόσμηση του σπιτιού σου; Βρες ό,τι χρειάζεσαι στα άρθρα του blog του Spitogatos και δημιούργησε έναν καθαρό και λειτουργικό χώρο, όπως ακριβώς τον ονειρεύεσαι.

HR Team

HR Team

Σχετικά άρθρα

0diaxwristika featured

Διαχωριστικά εσωτερικού χώρου: 9 τοπ επιλογές για μοντέρνο σπίτι

Aytomato potisma

Αυτόματο πότισμα: Πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και τύποι αυτοματοποιημένων συστημάτων ποτίσματος

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου