Οι λεκέδες λαδιού αποτελούν πραγματικό πονοκέφαλο, πόσο μάλλον όταν πρέπει να αντιμετωπιστούν πάνω σε έναν υφασμάτινο καναπέ. Ωστόσο λύσεις υπάρχουν! Ανακάλυψε χρήσιμα tips για να απαλλαγεί ο καναπές σου από λεκέδες λαδιού.

Από τους πιο δύσκολα αφαιρούμενους λεκέδες είναι σίγουρα αυτοί που δημιουργούνται από σταγόνες λαδιού. Μόλις συναντήσει κανείς το κλασικό φωτοστέφανο που αφήνει αυτό το υγρό, αναζητά αμέσως τις πιο αποτελεσματικές λύσεις για την αφαίρεσή του. Στην πραγματικότητα, αν δεν λάβει κανείς άμεσα μέτρα, αρκετά γρήγορα, οι λεκέδες από λάδι κινδυνεύουν να εναποτεθούν μόνιμα, χωρίς δυνατότητα αφαίρεσής τους.

Πως μπορείς να επέμβεις στην περίπτωση ενός υφασμάτινου καναπέ; Ακολουθεί μια λίστα με τις πιο αποτελεσματικές λύσεις αντιμετώπισης για λεκέδες λαδιού πάνω σε έναν υφασμάτινο καναπέ.

Βήμα-βήμα η διαδικασία για να αφαιρέσεις λεκέδες λαδιού από υφασμάτινο καναπέ;

Πρώτα απ' όλα, αν συνειδητοποιήσεις ότι έχεις λεκιάσει τον υφασμάτινο καναπέ με σταγόνες λαδιού, πρέπει να τις πασπαλίσεις με ένα απορροφητικό υλικό που λειτουργεί ως «μαξιλάρι» για να εμποτιστεί. Συγκεκριμένα, μπορείς να αναλογιστείς απλά προϊόντα που βρίσκονται εύκολα στο σπίτι, όπως το αλεύρι κουζίνας, αλλά και το ταλκ (πολύτιμος σύμμαχος ενάντια σε κάθε είδους λεκέδες ή κηλίδες).

Όταν πασπαλίζεις τον λεκέ με τα προαναφερθέντα υλικά (αλλά και με άμυλο καλαμποκιού ή, εναλλακτικά, σκόνη κιμωλίας), θα πρέπει να τοποθετήσεις από πάνω ένα φύλλο χαρτί κάτω από τον λεκέ, για να μην εξαπλωθεί το λίπος. Αμέσως μετά, πρέπει να το τρίψεις επανειλημμένα. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να περιμένεις για τουλάχιστον 20 με 30 λεπτά, προκειμένου να δράσει η σκόνη.

Μόλις ο λεκές από λάδι στον υφασμάτινο καναπέ σου στερεοποιηθεί, ήρθε η ώρα να απομακρύνεις τον πολτό που δημιουργήθηκε με τη βοήθεια των ειδικών υγρών. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ζεστό νερό (ακόμα καλύτερα αν αραιωθεί με κλασικό απορρυπαντικό πιάτων), αλλά μπορείς επίσης να καταφύγεις στον χυμό λεμονιού, ο οποίος είναι πάντα πολύ αποτελεσματικός σε περιπτώσεις ιδιαίτερα επίμονων λιπαρών ουσιών.

Αν, από την άλλη πλευρά, θέλεις να επέμβεις άμεσα για να αραιώσεις τον λεκέ από λάδι με κάτι αποτελεσματικό, θα πρέπει να προτιμήσεις το ανθρακούχο νερό. Ειδικότερα, το διοξείδιο του άνθρακα εμποδίζει το λάδι να εγκατασταθεί μόνιμα -όπως και το ξύδι από λευκό κρασί, το οποίο μπορείς να ρίξεις απευθείας πάνω στον λεκέ.

Για να ολοκληρώσεις τη δουλειά και να σώσεις τον καναπέ σου, το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να εκμεταλλευτείς τον ζεστό αέρα του σεσουάρ για να εξατμιστεί η βρωμιά.

📌 Διάβασε επίσης: Tips καθαρισμού για μη αποσπώμενο καναπέ

Ενδιαφέρεσαι να βρεις περισσότερα tips καθαρισμού αλλά και ιδέες διακόσμησης για το σπίτι; Στο blog του Spitogatos θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι ώστε να δημιουργήσεις το αγαπημένο σου μέρος στον κόσμο!

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Aytomato potisma

Αυτόματο πότισμα: Πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και τύποι αυτοματοποιημένων συστημάτων ποτίσματος

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου

Neroxytis arwmatiko

Νεροχύτης από fragranite: Τι είναι, ποια τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα;