Στη μετακόμιση, τα πράγματα χάνονται... σαν να έχουν πόδια! Ετοιμάσου να ανακαλύψεις τα 10 πιο συνηθισμένα αντικείμενα που εξαφανίζονται μυστηριωδώς κατά τη διάρκεια μιας μετακόμισης.

Ένα νέο σπίτι και μια νέα ζωή ... ναι, αλλά πρώτα πρέπει να αντιμετωπίσεις την αγχωτική στιγμή της μετακόμισης. Αλλά πάνω απ’ όλα χρειάζεται ψυχραιμία. Είναι σημαντικό να αντιμετωπίσεις αυτή τη σπουδαία στιγμή με ηρεμία, τάξη και κυρίως... χωρίς να χάσεις τίποτα! Ωστόσο υπάρχουν ορισμένα πράγματα που όσοι μετακομίζουν φαίνεται να ξεχνούν ή να χάνουν και μάλιστα, έχει καταρτιστεί και μια σχετική κατάταξη.

Ποια αντικείμενα χάνονται πιο συχνά κατά τη διάρκεια μιας μετακόμισης;

Κατά τη διάρκεια μιας μετακόμισης, είναι πιθανό να χαθούν ορισμένα πράγματα. Ωστόσο ποια είναι αυτά; Ακολουθούν τα δέκα αντικείμενα που χάνονται πιο συχνά κατά τη διάρκεια μιας μετακόμισης, καθώς και οι αντίστοιχες συμβουλές για προλάβεις την όποια απώλεια. Συγκεκριμένα, στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται τα ακόλουθα:

  1. Κλειδιά: Ιδίως αυτά των επίπλων, των συρταριών ή των πορτών των ντουλαπιών. Η συμβουλή είναι να ετοιμάσεις ένα μικρό κουτί για κάθε έπιπλο και να τοποθετήσεις όλα τα κλειδιά μέσα σε αυτό. Επίσης, μην παραλείψεις να συγκεντρώσεις σε ένα κουτί και τα κλειδιά για το εξοχικό, το πατρικό, την κλειδαριά μιας αποθήκης κ.λπ. ώστε να μην χαθεί τίποτα.
  2. Έγγραφα: Τα έγγραφα συχνά δεν είναι όσο οργανωμένα θα έπρεπε και σίγουρα, κατά τη διάρκεια μιας μετακόμισης, μπορεί να επικρατήσει χάος. Ως εκ τούτου, μπορείς να τοποθετήσεις όλα τα σημαντικά έγγραφα σε χρωματιστούς κι εύκολα αναγνωρίσιμους φακέλους, Και σίγουρα, είναι σημαντικό να σημειωθούν και στη λίστα μετακόμισης, ώστε να μην παραπέσουν στο παλιό σου σπίτι.
  3. Εργαλεία: Τα εργαλεία εργασίας, όπως τα τρυπάνια ή τα κατσαβίδια, συχνά μπερδεύονται με τα εργαλεία των εργατών που βοηθούν και χάνονται ανεπιστρεπτί. Συγκέντρωσε τα σε ένα ξεχωριστό κουτί ώστε να μην χαθεί τίποτα κατά τη διάρκεια της μετακόμισης.
  4. Φορτιστές και λοιπά καλώδια: Οι φορτιστές και τα διάφορα καλώδια είναι ήδη πρωταγωνιστές απελπισμένων αναζητήσεων κατά τη διάρκεια της καθημερινής ζωής. Συνεπώς, δεν είναι διόλου απίθανο που βρίσκονται στη λίστα με τα πράγματα που χάνονται πολύ συχνά κατά τη διάρκεια μιας μετακόμισης.
  5. Τηλεχειριστήρια: Σε αυτή την περίπτωση, η συμβουλή είναι να κολλήσεις με ταινία το κάθε χειριστήριο στην αντίστοιχη συσκευή, ώστε να μεταφερθούν με ασφάλεια στο νέο σου σπίτι.
  6. Φορητές ηλεκτρονικές συσκευές: Τα ασύρματα ακουστικά, η κάμερα, το ποντίκι ή το πληκτρολόγιο μπορεί να φαίνεται απίθανο να χάνονται, ωστόσο συμβαίνει και μάλιστα, πολύ συχνά. Για αυτό φρόντισε να αποθηκεύσεις μαζί όλα τα αντικείμενα που σχετίζονται με ηλεκτρονικές συσκευές, ώστε να μην σου λείψει τίποτα.
  7. Αξεσουάρ για κατοικίδια ζώα: Η ομαδοποίηση όλων των «αγαθών» που αφορούν τα κατοικίδια μπορεί να σε βοηθήσει ώστε να μην τα χάσεις, διασφαλίζοντας, δε, ότι θα είναι έτοιμα για χρήση στο νέο σπίτι.
  8. Μικροαντικείμενα: Κοσμηματοθήκες, μικρά βάζα, γούρια και αναμνηστικά, όπως σουβενίρ ή μπομπονιέρες, συχνά αμελούνται κατά τη διάρκεια μιας μετακόμισης. Αν όμως θέλεις να τα κρατήσεις, είναι καλή ιδέα να τους αφιερώσεις ένα μόνο κουτί ή να τα μοιράσεις σωστά, εάν οργανώνεις τα πράγματα σου ανά δωμάτιο.
  9. Προϊόντα προσωπικής φροντίδας και υγιεινής: Παρόλο που μια μετακόμιση πρέπει να είναι μια ευκαιρία για αποσυμφόρηση, δηλαδή για να καθαρίσεις, είναι προτιμότερο να μην πετάξεις προϊόντα που δεν έχουν ανοιχτεί και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στο νέο σου σπίτι. Γι' αυτό αξίζει να αφιερώσεις και σε αυτά ένα ειδικό κουτί,
  10. Μικρά σκεύη κουζίνας: Για να μην χάσεις μικρά σκεύη κουζίνας, μπορείς απλά να συμπεριλάβεις στα κουτιά που είναι αφιερωμένα στα πιάτα και τα ποτήρια που σίγουρα δεν θέλεις να χάσεις.

📌 Διάβασε επίσης: Μετακόμιση με ανυψωτικό: Πότε χρειάζεσαι ανυψωτικό/γερανό;

💡 Ετοιμάζεσαι για μια αλλαγή στη ζωή σου και η μετακόμιση είναι το επόμενο βήμα; Τότε μη χάνεις χρόνο! Βρες τον ιδανικό επαγγελματία ή εταιρεία για μετακομίσεις, ώστε να κάνεις αυτή τη μετάβαση όσο το δυνατόν πιο εύκολη και... ανώδυνη!

Προγραμμάτισε προσεκτικά την μετακόμισή σου και ξεκίνα το νέο κεφάλαιο της ζωής σου με αυτοπεποίθηση και χωρίς να χάσεις απολύτως τίποτα! Στο blog του Spitogatos θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι ώστε να δημιουργήσεις το σπίτι που ονειρεύεσαι και να αποκτήσεις το αγαπημένο σου μέρος στον κόσμο.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου

Klimatismos

Το 2035 ξεκινάει μια νέα εποχή για τον κλιματισμό: «Αντίο» στα φθοριούχα αέρια 

Fyta tyxi

4+1 φυτά που φέρνουν τύχη στο σπίτι