Προτάσεις για δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις για δημιουργικό και ευχάριστο χρόνο στο σπίτι.

Μαθημένοι να ζούμε ζωές γεμάτες από δραστηριότητες εκτός σπιτιού και αρκετές ώρες εργασίας για να προσφέρουμε στον εαυτό μας και όσους αγαπάμε τα προς το ζην, η αναγκαιότητα παραμονής στο σπίτι μάλλον φαντάζει δύσκολη. Είναι όμως; Όχι απαραίτητα. Δες μερικές ιδέες που μπορεί να σε κάνουν να πεις “Χμμ...σαν καλό μου ακούγεται αυτό!” και δεν περιλαμβάνουν μαγείρεμα, καθαριότητα ή άθληση, που ούτως ή άλλως είναι από τις πρώτες επιλογές των περισσοτέρων όταν μένουν σπίτι!

1. Μείνε σε επαφή με φίλους και οικογένεια – Είναι πολύ σημαντικό να επικεντρωθείς στα θετικά της ζωής σου τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ένα από αυτά είναι και η πρόσβαση σε τεχνολογικές εφαρμογές που μπορούν να σε φέρουν κοντά με αγαπημένα πρόσωπα. Αν και δεν συγκρίνεται με την επαφή, οι βιντεοκλήσεις είναι αρκετά “παρήγορες” όταν η επαφή με φυσική παρουσία δεν είναι εφικτή. Μπορείς, για παράδειγμα, να κανονίσεις μια ομαδική με τους παπούδες ή με τα ανιψάκια και να παίξετε παιχνίδια (π.χ. τύπου trivial pursuit), να πείτε ιστορίες και γενικά να μάθετε ο ένας τα νέα του άλλου. Αν υπάρχουν παιδιά στην εξίσωση, πάρε μερικές ιδέες για τη δημιουργική απασχόλησή τους.

2. Πήγαινε σε μέρη του κόσμου που πάντα ήθελες να επισκεφθείς – Τα ταξίδια μπορεί να είναι απαγορευτικά προς το παρόν, όμως κανείς δε μπορεί να βάλει φρένο στις διαδικτιακές επισκέψεις! Το Πανεπιστήμιο του Reading, σου δίνει την ευκαιρία να κάνεις μια εικονική ξενάγηση στην αρχαία Ρώμη! Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στην υπέροχη γκαλερί Uffizi sτην Φλορεντία αν σου αρέσει η Αναγεννησιακή τέχνη, ή την καταπληκτική συλλογή έργων του Van Gogh και άλλων σπουδαίων καλλιτεχνών στο Musee d’Orsay της Γαλλίας, το Βρετανικό Μουσείο, το Tate Britain, ή 500 άλλα διάσημα μουσεία και αξιοθέατα του κόσμου.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

3. Ζωγράφισε με τον Bob Ross – Έχεις πινέλα και μπογιές να κάθονται στο σπίτι; Καιρός να εξερευνήσεις τις καλλιτεχνικές σου πλευρές με τη βοήθεια του πασίγνωστου ζωγράφου. Θα βρεις πάνω από 400 επεισόδια του Bob Ross στο YouTube, που, εκτός από το να απολαμβάνεις την ομορφιά της ατέλειας, θα σε ηρεμήσουν με τους χαλαρωτικούς ήχους της φύσης που έχουν!

4. Οργάνωσε μια βραδιά καραόκε – Κάποτε πήγαινες στα μπουζούκια και στα κέντρα διασκέδασης, τραγουδούσες, χόρευες και περνούσες όμορφα με φίλους ή συγγενείς. Μέχρι να ξαναμπορέσεις να τα ζήσεις όλα αυτά, μπορείς να κάνεις την καθημερινότητα πιο απολαυστική και με περισσότερο γέλιο με μια βραδιά καραόκε. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές εφαρμογές, όπως το AirConsole, που σου επιτρέπουν να μετατρέψεις το κινητό σου σε μικρόφωνο και να τραγουδήσεις τα αγαπημένα σου hits με την παλιοπαρέα!

5. Μείνε μακριά από οθόνες και πέρνα καλά με επιτραπέζια παιχνίδια – Η τεχνολογία, όπως είπαμε, μπορεί να σε εξυπηρετήσει για να ζήσεις μοναδικές στιγμές με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Το ίδιο μπορούν να κάνουν παλιές και δοκιμασμένες συνταγές. Θυμάσαι πώς διασκέδαζες όταν ήσουν παιδί; Όταν ζωγράφιζες ή έπαιζες επιτραπέζια; Πόσο γέλιο έριχνες με παιχνίδια όπως η Μονόπολη, το Φιδάκι και τόσα άλλα; Μπορείς να τα ξεθάψεις από το ντουλάπι ή και να προσθέσεις καινούριες εκδόσεις και τίτλους που εκτός από το ότι διασκεδάζουν, μορφώνουν κιόλας (π.χ., παιχνίδια που σου μαθαίνουν για τη οικολογία ή την επιστήμη).

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου

Klimatismos

Το 2035 ξεκινάει μια νέα εποχή για τον κλιματισμό: «Αντίο» στα φθοριούχα αέρια 

Fyta tyxi

4+1 φυτά που φέρνουν τύχη στο σπίτι