3+3 προτάσεις για να διακοσμήσεις τα τζάμια και τα παράθυρά σου για προστασία από περίεργα βλέμματα

Το δίχως άλλο, οι κουρτίνες είναι από τα πιο επιβλητικά στοιχεία σε ένα δωμάτιο. Μπορούν να δώσουν σε ένα παράθυρο ή μια μπαλκονόπορτα στυλ ενώ παράλληλα προσδίδουν τον επιθυμητό βαθμό ιδιωτικότητας. Αν όμως δεν είσαι φαν, υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι για να τροποποιήσεις τη τζαμαρία ή να διακοσμήσεις ένα παράθυρο, χωρίς απαραίτητα να υπάρχουν κουρτίνες στο πλάνο. Ας δούμε μερικές προτάσεις για να πάρεις ιδέες!

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

1. Αμμοβολισμένο γυαλί/τζάμι

Είναι απλά τέλειο για να κρατήσεις τα ενοχλητικά βλέμματα μακριά από το εσωτερικό του σπιτιού σου. Και δε συζητάμε για την στυλιστική προσθήκη που κάνεις στο χώρο, αφού το αμμοβολισμένο τζάμι είναι από μόνο του ένα επιβλητικό διακοσμητικό στοιχείο.

Το γεγονός ότι σου κόβει εντελώς την θέα προς τα έξω μπορείς να το χρησιμοποιήσεις υπερ σου, τοποθετώντας, για παράδειγμα, αμμοβολισμένο τζάμι σε δωμάτια που είναι σε απόσταση αναπνοής από την απεναντι πολυκατοικία ή στο μπάνιο.

Επίσης, χρησιμοποιώντας κολλητική ταινία και ειδικό σπρέι που θα δώσει την όψη αμμοβολισμένου γυαλιού στο τζάμι του παραθύρου, μπορείς να δημιουργήσεις τα δικά σου σχέδια στο παράθυρο. Έτσι, και την ησυχία σου θα έχεις και μερική θέα (και περισσότερο φως μέσα στο σπίτι).

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

2. Απομίμηση βιτρό

Τα βιτρό παράθυρα είναι από τα πιο ακριβά πράγματα που μπορείς να βάλεις σε ένα σπίτι. Η απομίμηση βιτρό, όμως, είναι μια πολύ καλή εναλλακτική που δεν κοστίζει μια περιουσία και δίνει ένα εξίσου καλαίσθητο αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει ότι θα έχεις μια πανέμορφη είσοδο φυσικού φωτός που θα διαχέεται στο χώρο σου σαν σε παραμύθι. Το καλύτερο όλων; Δεν είναι τόσο δύσκολο να το καταφέρεις μόνος σου, αν λίγο το έχεις με DIY projects. Στο YouTube θα βρείς πολλά tutorial για να δημιουργήσεις τα δικά σου βιτρό τζάμια με λίγη κολλητική ταινία και σπρέι για τζάμια.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

3. Αντιηλιακή μεμβράνη κτηρίων (καθρέφτης ή όχι)

Αν θέλεις να έχεις απεριόριστη θέα χωρίς να έχουν και οι περαστικοί θέα στο εσωτερικό του σπιτιού σου, μια καλή ιδέα είναι η τοποθέτηση αντιηλιακής μεμβράνης κτηρίων. Αν επιλέξεις τον τύπο “καθρέφτη”, θα μπορείς να βλέπεις τα πάντα ενώ κανείς δεν θα έχει οπτική εικόνα του χώρου σου από έξω. Οι σύγχρονες μεμβράνες φέρουν συνήθως επιπρόσθετα στοιχεία, όπως θερμομόνωση, ανακλαστική τεχνολογία, και αντιηλιακή προστασία. Αν πάλι επιλέξεις μεμβράνη που δεν είναι καθρέφτης (ή δεν χρειάζεται – π.χ. είσαι στο ρετιρέ και δεν έχεις κανένα να σου κόβει τη θέα), υπάρχουν πολλές αποχρώσεις χρώματος και προστασίας για να επιλέξεις, έτσι ώστε να επιτύχεις το βαθμό ιδιωτικότητας που επιθυμείς.

Άλλες προτάσεις για να διακοσμήσεις τα παράθυρά σου:

  • Με φυτά εσωτερικού χώρου – Τοποθετώντας μικρές γλάστρες στο περβάζι σου, θα δώσεις χρώμα και ζωντάνια στο παράθυρό σου αβίαστα και εύκολα! Παχύφυτα, κακτάκια, μυρωδικά και ανθοσυνθέσεις είναι ιδανικές επιλογές.
  • Ράφια – Πολλοί σχεδιαστές εσωτερικού χώρου και διακοσμητές επιλέγουν να ντύνουν παράθυρα με ράφια, τοποθετώντας από βαζάκια με λουλούδια μέχρι διακοσμητικά και βιβλία, δίνοντας μια διαφορετική νότα στο χώρο.
  • Μαξιλάρες – Ιδανική ιδέα για παράθυρα με περβάζια αρκετά άνετα και ευρύχωρα για να χωρέσουν τουλάχιστον ένα άτομο. Με αυτό τον τρόπο, μεταμορφώνεις το παράθυρό σου σε μια άνετη και πολύ ευχάριστη γωνιά προσωπικής χαλάρωσης!

Πάρε έμπνευση από εξαιρετικά παράθυρα από όλο τον κόσμο με εξωτική διακόσμηση

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Koyrtina mpanioy

Κουρτίνες μπάνιου: Πλαστικές, γωνιακές και άλλες επιλογές

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου

Mikro saloni1

Διακόσμηση σαλονιού μικρού: Ιδέες για διακόσμηση μικρού σαλονιού με τραπεζαρία ή χωρίς