Κάθε χώρα έχει τη δική της κουλτούρα, παραδοσιακά μοτίβα και αρχιτεκτονική με κάποιες να ξεχωρίζουν με το μοναδικό τους στυλ. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία σχεδιασμού που δίνουν χαρακτήρα σε μία πόλη, εντοπίζονται στην εξωτερική διαμόρφωση των κτιρίων και πιο συγκεκριμένα, στα παράθυρα.

Για πολλούς ανθρώπους, αυτές οι εικόνες χρησιμοποιούνται ως έμπνευση για την καθημερινή ζωή και προσωπική διακόσμηση. Παρακάτω συγκεντρώσαμε κάποια εμβληματικά παραδείγματα από την Ινδία, το Μαρόκο, το Μεξικό και την Ιταλία για να ταξιδέψεις «ανοίγοντας» παράθυρα σε νέους κόσμους!

παράθυρα στην Ινδία

Ινδία

- Βάλε χρώμα

Πλαισίωσε με χρώματα όπως το λαμπερό μπλε και το κίτρινο τους τοίχους που περιβάλλουν το παράθυρο.

- Χρησιμοποίησε φλοράλ σχέδια

Τα λουλούδια λότους είναι η προφανής επιλογή. Επίλεξε κουρτίνες με λουλούδια ή φωτεινές πολύχρωμες ρίγες.

άλλα παράθυρα στην Ινδία

- Πρόσθεσε ελέφαντες

Ο ελέφαντας είναι ένα ιερό ζώο στον ινδικό πολιτισμό, που συμβολίζει τη σοφία. Επίσης, αντιπροσωπεύει ένα κλασικό σχέδιο στην ινδική διακόσμηση, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μοτίβο ή ως γλυπτό στο παράθυρο.

- Πρόσθεσε αυτοκόλλητα τοίχου

Προσθέτοντας γεωμετρικά αυτοκόλλητα ή ταπετσαρία γύρω από το παράθυρο, μπορείς να το κάνεις να μοιάζει περισσότερο με αψίδα και να δημιουργεί όμορφες σκιές.

Μαρόκο

παράθυρο στο Μαρόκο

- Χρησιμοποίησε ζεστά χρώματα

Οι χρωματισμοί εδώ είναι έντονοι και γήινοι με κυρίαρχους το μπλε με το κίτρινο ή τις αποχρώσεις του κόκκινου και του καφέ, που δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα.

- Κρέμασε διαφανείς κουρτίνες

Λόγω της θερμότητας, τα ελαφριά και αέρινα υφάσματα είναι χαρακτηριστικά αυτής της βορειο-αφρικανικής χώρας. Μπορούν να συνδυαστούν με βαρύτερες εσωτερικές κουρτίνες με λεπτομέρειες από δαντέλα.

άλλα παράθυρα στο Μαρόκο

- Πρόσθεσε κρεμαστά φανάρια

Μπορείς να κρεμάσεις φαναράκια ή βάσεις κεριών με σκίαστρα και να τα συνδυάσεις με αρωματικά έλαια κανέλας και βανίλιας για να ολοκληρώσεις την εξωτική αίσθηση.

- Χρησιμοποίησε γεωμετρικά μοτίβα

Για το απόλυτο μαροκινό στιλ, αναζήτησε επαναλαμβανόμενα γεωμετρικά ομόκεντρα σχέδια σε έντονα χρώματα που θα τοποθετήσεις σε όλη την επιφάνεια του τζαμιού.

Μεξικό

παράθυρο στο Μεξικό

- Φύτεψε κάκτους

Είναι ανθεκτικό φυτό, ιδανικό για εσωτερικό χώρο, αφού επιβιώνει και στην έρημο! Αν δεν έχεις πολύ χώρο βάλε μικρά χρωματιστά γλαστράκια ή και αυτοκόλλητα τοίχου δεξιά και αριστερά.

- Συνδύασε έντονα χρώματα

Όπως η Frida Kahlo, συνδύασε διαφορετικά φωτεινά χρώματα στους τοίχους. Δοκίμασε να βάψεις για παράδειγμα τις τέσσερις πλευρές των παραθύρων σου με διαφορετικά χρώματα.

άλλα παράθυρα στο Μεξικό

- Γέμισέ τα λουλούδια

Πρόσθεσε πράσινο και λουλούδια στο περβάζι, στο πάτωμα ή κρεμαστά από το ταβάνι για την τέλεια αντίθεση με τους χρωματιστούς τοίχους.

- Παίξε με τις κουρτίνες

Κρέμασε μια οριζόντια κουρτίνα από την κορυφή για να δημιουργήσεις την αίσθηση καμάρας. Ακόμη μπορείς να κρεμάσεις κορδέλες σε διάφορα χρώματα.

παράθυρο στην Ιταλία

Ιταλία

- Προτίμησε ξύλινα παντζούρια

Για αυτό το ιταλικό στυλ, χρειάζεται απαραίτητα ξύλινο, παλ παντζούρι -γαλάζιο ή πράσινο κατά προτίμηση. Θα νιώσεις σαν να βρίσκεσαι στην Τοσκάνη.

- Πρόσθεσε φυτά και κεριά

Τα πιο ιδανικά φυτά για να διακοσμήσεις στο εξωτερικό των παραθύρων σου είναι βότανα όπως ο βασιλικός, βουκαμβίλιες και φυτά με ροζ ή κόκκινα άνθη! Όσο πιο πυκνά και αρωματικά, τόσο το καλύτερο.

άλλα παράθυρα στην Ιταλία

- Διάλεξε δέντρα με καρπούς

Αν έχεις μεγάλο περβάζι ή από κάτω από το παράθυρο αυλή ή μπαλκόνι, τοποθέτησε κάποιο μικρό δενδρύλλιο. Μπορεί να είναι εσπεριδοειδές ή ελιά που θα του δώσει μεσογειακή χροιά.

- Διάλεξε σιδερένια αξεσουάρ

Αυτό μπορεί να είναι ένα σκεύος για φρούτα, βάση για μεγάλο κερί ή κάποιο διακοσμητικό, ως ένας κομψός τρόπος να συμπεριλάβεις το ιταλικό στιλ στη διακόσμησή σου.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Koyrtina mpanioy

Κουρτίνες μπάνιου: Πλαστικές, γωνιακές και άλλες επιλογές

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου

Neroxytis arwmatiko

Νεροχύτης από fragranite: Τι είναι, ποια τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα;