Θες να κάνεις μια απλή αλλά ουσιαστική αλλαγή στο μπάνιο σου δίχως να ξοδέψεις μια περιουσία; Δες πως μπορείς να το πετύχεις εύκολα, γρήγορα και οικονομικά.

Αν σκέφτεσαι να ανακαινίσεις το μπάνιο σου, αλλά δεν θες να έρθεις αντιμέτωπος/η με το σημαντικό κόστος της αφαίρεσης των πλακιδίων, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως υπάρχουν πολλές λύσεις.

#1 Βινύλιο ή PVC

Σίγουρα πολύ χρήσιμη σε μια μίνι ανακαίνιση μπάνιου μπορεί να είναι η χρήση βινυλίου ή PVC ως επένδυση δαπέδου. Πριν προχωρήσεις στην εφαρμογή, πρέπει να λάβεις υπόψη σου το πάχος του επιλεγμένου υλικού, για να διασφαλιστεί ότι οι πόρτες μπορούν να ανοίγουν και να κλείνουν εύκολα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί να τις τρίψεις ελαφρώς για να μπορέσουν να ανοίξουν σωστά.

Πρόκειται για μια εξαιρετική επιλογή διότι πρόκειται για ανθεκτικό υλικό, εύκολο στην τοποθέτηση λόγω του ελάχιστου πάχους του, που δεν προκαλεί καμία ενόχληση κατά το άνοιγμα των πορτών ή των επίπλων στο μπάνιο.

💡 Αναζητάς τον ιδανικό συνεργάτη για ανακαίνιση; Άσε το Spitogatos να σε βοηθήσει στην αναζήτηση και εύρεση του ιδανικού επαγγελματία που θα κάνει το μπάνιο (ή και το σπίτι σου) αγνώριστο.

Οι λύσεις είναι πολλές, με επιλογές που μιμούνται την όψη του ξύλου για ένα κλασικό στυλ, την πέτρα για ένα πιο μοντέρνο ή μινιμαλιστικό στυλ ή φωτεινά χρώματα για να δώσεις στο δωμάτιο μια ιδιαίτερη εμφάνιση.

📌 Διάβασε επίσης: Εύκολη & γρήγορη αλλαγή πατώματος – Πώς θα το πετύχεις χωρίς κόπο

#2 Χρώματα

Τα χρώματα μπορούν επίσης να αποτελέσουν μια εξαιρετική λύση εάν θέλεις να ανακαινίσεις το μπάνιο σου χωρίς να βγεις εκτός προϋπολογισμού. Υπάρχουν, δε, ειδικά χρωματιστά χρώματα μόνο για τους αρμούς ή, εναλλακτικά, τόσο για τους αρμούς όσο και για τα παλιά πλακάκια ενός μπάνιου. Τα χρώματα δύο συστατικών, με βάση τη ρητίνη, τα οποία μπορούν να αναμιχθούν με νερό, είναι καταλληλότερα για υγρούς χώρους όπως τα μπάνια.

Να θυμάσαι όμως πως το βάψιμο απαιτεί μεγάλη ακρίβεια, επειδή απαιτούνται ορισμένα πρόσθετα βήματα. Πριν από τη βαφή, οι αρμοί και τα πλακάκια πρέπει να καθαριστούν προσεκτικά με ειδικά προϊόντα, προσπαθώντας να αφαιρέσετε τις επικαθίσεις.

📌 Διάβασε επίσης: Ιδέες για το βάψιμο του μπάνιου: Τα πιο κατάλληλα χρώματα

#3 Αυτοκόλλητα

Εάν, από την άλλη πλευρά, θέλεις να διατηρήσεις τα πλακάκια κάνοντάς τα πιο μοντέρνα, μπορείς να επιλέξεις αυτοκόλλητα πλακιδίων, τα οποία πωλούνται σε διάφορα στυλ και μορφές. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλες για μονόχρωμα πλακάκια τοίχου, καθώς επιτρέπουν την ανανέωσή τους γρήγορα και με ελάχιστο κόστος.

📌 Έχεις μικρό μπάνιο; Δες πως μπορείς να το κάνεις αξιοζήλευτο με τα κατάληλα έπιπλα. Διάβασε περισσότερα στο άρθρο του Spitogatos: Συμβουλές επίπλωσης και διακόσμησης ενός μικρού μπάνιου

Ό,τι κι αν επιλέξεις να κάνεις, φρόντισε να διαμορφώσεις το μπάνιο σου με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι κομψό και παράλληλα, άνετο και λειτουργικό. Πάρε έμπνευση από τις παραπάνω ιδέες και δημιούργησε το τέλειο μπάνιο.

Αναζητάς περισσότερες ιδέες για τον σχεδιασμό, την ανακαίνιση, την επίπλωση ή τη διακόσμηση του σπιτιού σου; Βρες ό,τι χρειάζεσαι στα άρθρα του blog του Spitogatos και δημιούργησε έναν κομψό και λειτουργικό χώρο, όπως ακριβώς τον ονειρεύεσαι.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

0diaxwristika featured

Διαχωριστικά εσωτερικού χώρου: 9 τοπ επιλογές για μοντέρνο σπίτι

Aytomato potisma

Αυτόματο πότισμα: Πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και τύποι αυτοματοποιημένων συστημάτων ποτίσματος

Bougainvillea

Μπουκαμβίλια ή βουκαμβίλια: Όσα πρέπει να γνωρίζεις