Σκέφτεσαι αν η θέση κάτω από το παράθυρό σου είναι η ιδανική για να βάλεις το κρεβάτι σου; Τσέκαρε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτής της επιλογής και μάθε περισσότερα.

Αναζητάς συμβουλές σχετικά με το πώς να επιπλώσεις το υπνοδωμάτιό σου, και συγκεκριμένα σε ποιο σημείο να τοποθετήσεις το κρεβάτι σου; Και αν η τοποθέτησή του κάτω απ’ το παράθυρο είναι η καλύτερη δυνατή; Τότε βρίσκεσαι στο σωστό μέρος. Ας μάθουμε μαζί αν υπάρχουν και ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της τοποθέτησης του κρεβατιού κάτω από το παράθυρο.

Γιατί η θέση του κρεβατιού σου είναι σημαντική;

Η θέση του κρεβατιού στο δωμάτιο δεν είναι ένας παράγοντας που πρέπει να υποτιμάται. Στην πραγματικότητα, επηρεάζει τον ύπνο και συνεπώς τη σωματική και ψυχική μας ευεξία. Ορισμένες επιλογές είναι σίγουρα διαθέσιμες χάρη στον διαθέσιμο χώρο, ειδικά στην περίπτωση ενός μικρού διαμερίσματος-στούντιο. Πολλές φορές, μάλιστα, η λύση αυτή μπορεί να σημαίνει εξοικονόμηση χώρου, καθώς αφήνει έναν ολόκληρο τοίχο για άλλη χρήση.

📌 Διάβασε επίσης: Τρία μοντέρνα στυλ επίπλωσης για κρεβατοκάμαρα

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα τοποθέτησης του κρεβατιού κάτω από το παράθυρο;

Η τοποθέτηση του κρεβατιού κάτω από το παράθυρο προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα, κυρίως λειτουργικά. Συγκεκριμένα:

  • Πολύ φυσικό φως: Για όσους θέλουν να ξυπνούν εντελώς φυσικά, αυτή είναι η καλύτερη λύση. Θα έχεις άφθονο φυσικό φως κάθε πρωί που θα χτυπάει κατευθείαν στο κρεβάτι σου, φωτίζοντας όλο το δωμάτιο
  • Βελτιστοποίηση του χώρου (ειδικά αν το κρεβάτι είναι μονό): Χρησιμοποιώντας τον τοίχο με το παράθυρο για να τοποθετήσεις το κρεβάτι σου, θα βελτιστοποιήσεις επίσης τον χώρο στο εσωτερικό του δωματίου. Αυτό συμβαίνει επειδή θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις ελεύθερα τον τοίχο χωρίς παράθυρο για μια μεγάλη ντουλάπα ή ένα πρακτικό γραφείο. Με τη χρήση αυτής της λύσης θα έχεις επίσης πιθανότατα μεγαλύτερη ελευθερία διέλευσης στο δωμάτιο, αν και λιγότερη εκατέρωθεν του κρεβατιού.
  • Αισθητικός αντίκτυπος: Η τοποθέτηση του παραθύρου κάτω από το κρεβάτι μπορεί να είναι απλώς μια αισθητική λύση. Πράγματι, σε πολλούς ανθρώπους αρέσει να μπαίνουν στην κρεβατοκάμαρα και να βλέπουν το κρεβάτι ως κεντρικό σημείο του δωματίου, κάτω από το παράθυρο.

📌 Διάβασε επίσης: Χρώματα στην κρεβατοκάμαρα: Οι τοπ τάσεις για ένα μοντέρνο υπνοδωμάτιο

Ποια τα μειονεκτήματα τοποθέτησης του κρεβατιού κάτω από το παράθυρο;

Ωστόσο, το κρεβάτι κάτω από το παράθυρο έχει και μειονεκτήματα:

  • Προστασία της ιδιωτικής ζωής: Το πρόβλημα αυτό προκύπτει ιδίως εάν το κρεβάτι βλέπει σε πολυσύχναστο δρόμο ή ίσως σε εσωτερική αυλή.
  • Εξωτερικός θόρυβος: Εάν το παράθυρο δεν είναι απόλυτα ηχομονωμένο, το πρόβλημα του εξωτερικού θορύβου θα γίνει επιζήμιο για τον ύπνο και τη χαλάρωσή σου γενικότερα. Επομένως, σιγουρέψου ότι τα παράθυρα κάτω από τα οποία πρόκειται να τοποθετήσεις το κρεβάτι σου κάνουν καλά τη δουλειά τους.
  • Κρύα ρεύματα: Παρόμοια με το προηγούμενο πρόβλημα, εάν το παράθυρό σου δεν είναι θερμομονωμένο, είναι πιθανό να έχεις ρεύματα αέρα απευθείας στο κρεβάτι σου. Αυτό θα επηρεάσει τον ύπνο σου αλλά και την υγεία σου. Επομένως, τσέκαρε ότι τα παράθυρά σου είναι τέλεια μονωμένα.

📌 Διάβασε επίσης: Ηχομόνωση κρεβατοκάμαρας: Ποια είναι τα ιδανικά υλικά;

Εξέτασε τα παραπάνω πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και δες αν η τοποθέτηση του κρεβατιού σου κάτω από το παράθυρο είναι ή δεν είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή. Ψάχνεις περισσότερες ιδέες και tips για την κρεβατοκάμαρα ή το σπίτι στο σύνολό του; Βρες ό,τι χρειάζεσαι στα άρθρα του blog του Spitogatos και δημιούργησε έναν κομψό και λειτουργικό χώρο, όπως ακριβώς τον ονειρεύεσαι.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

0diaxwristika featured

Διαχωριστικά εσωτερικού χώρου: 9 τοπ επιλογές για μοντέρνο σπίτι

Aytomato potisma

Αυτόματο πότισμα: Πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και τύποι αυτοματοποιημένων συστημάτων ποτίσματος

Bougainvillea

Μπουκαμβίλια ή βουκαμβίλια: Όσα πρέπει να γνωρίζεις