Αναρωτιέσαι αν μπορείς να μετατρέψεις μια αρθρωτή πόρτα σε συρόμενη; Βρες τις διαθέσιμες επιλογές, καθώς και πώς μπορείς να κάνεις αυτή τη μετατροπή εύκολα και αποτελεσματικά.

Η μετατροπή μιας «κανονικής» (αρθρωτής) πόρτας σε συρόμενη πόρτα μπορεί να αποτελέσει μια πολύτιμη ευκαιρία. Πρώτον, η πραγματοποίηση αυτής της μετατροπής σου επιτρέπει να κερδίσεις περισσότερο χώρο και να εξαλείψεις το χώρο που απαιτείται για τη μετακίνηση της πόρτας. Δεύτερον, σου επιτρέπει να δώσεις μια διαφορετική πινελιά στυλ στο δωμάτιο. Τέλος, τα συρόμενα συστήματα είναι ιδιαίτερα πρακτικά και βολικά.

Πώς μπορεί λοιπόν μια «κανονική» πόρτα να μετατραπεί σε συρόμενη πόρτα; Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να δημιουργήσεις μια συρόμενη πόρτα από μια παραδοσιακή πόρτα, αλλά δεν μπορούν να γίνουν όλοι από αυτούς με DIY λύσεις. Σε αυτό το άρθρο θα σου δώσουμε έναν πρακτικό οδηγό για να πραγματοποιήσεις αυτή την ενέργεια εντελώς ανεξάρτητα.

#1 Από μια παραδοσιακή πόρτα σε μια πόρτα με εξωτερική συρόμενη ράγα

Η απλούστερη και οικονομικότερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσεις μια εξωτερική συρόμενη ράγα για να μετατρέψεις την υπάρχουσα πόρτα σε συρόμενη πόρτα. Το πρώτο βήμα είναι η αφαίρεση του συστήματος αιώρησης της πόρτας, το οποίο δεν θα είναι πλέον απαραίτητο μετά τη μετατροπή της πόρτας. Αμέσως μετά, είναι απαραίτητο να γεμίσεις τις τρύπες που σίγουρα θα αφήσουν οι μεντεσέδες της παραδοσιακής πόρτας όταν αφαιρεθούν. Στη συνέχεια, προχώρησε στην τοποθέτηση της εξωτερικής συρόμενης ράγας. Δώσε προσοχή όμως, καθώς αυτό πρέπει να έχει τουλάχιστον διπλάσιο πλάτος από την πόρτα. Πρέπει επίσης να τοποθετηθεί το πλαίσιο, φροντίζοντας να απέχει μερικά εκατοστά από τον τοίχο, ώστε η πόρτα να μπορεί να γλιστράει ανεμπόδιστα. Το τελευταίο βήμα είναι η τοποθέτηση της πόρτας στη ράγα, ελέγχοντας ότι ο μηχανισμός ολίσθησης λειτουργεί σωστά.

💡 Μην ξεχάσεις να ελέγξεις την ολίσθηση στο δάπεδο, καθώς εάν το δάπεδο δεν ολισθαίνει ομαλά, ίσως χρειαστεί να ισοπεδώσεις την επιφάνεια.

#2 Από την παραδοσιακή πόρτα στη συρόμενη πόρτα που εξαφανίζεται

Η μετατροπή μιας παραδοσιακής πόρτας σε συρόμενη πόρτα που εξαφανίζεται απαιτεί μια πιο απαιτητική παρέμβαση, καθώς για να γίνει αυτό, πρέπει να γίνουν εργασίες τοιχοποιίας προκειμένου να δημιουργηθεί ένας χώρος στον οποίο μπορεί να περάσει η πόρτα. Εάν αυτή η πρώτη οδός δεν είναι εφικτή, απελπίζεσαι. Μπορείς ακόμα να εξετάσεις το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός τοίχου από γυψοσανίδα, μέσα στον οποίο μπορεί να γλιστρήσει η πόρτα.

📌 Διάβασε επίσης: Πώς να αποκαταστήσεις παλιές πόρτες και να ανανεώσεις την εμφάνιση του σπιτιού σου

Ενδιαφέρεσαι να βρεις περισσότερες συμβουλές κι έμπνευση για το σπίτι και τον περιβάλλοντα χώρο του; Στο blog του Spitogatos θα βρεις δεκάδες άρθρα που θα σε βοηθήσουν να ανανεώσεις τον χώρο σου και να αποκτήσεις το σπίτι που πάντα ονειρευόσουν: με λίγα λόγια, το αγαπημένο σου μέρος στον κόσμο!

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου

Klimatismos

Το 2035 ξεκινάει μια νέα εποχή για τον κλιματισμό: «Αντίο» στα φθοριούχα αέρια 

Fyta tyxi

4+1 φυτά που φέρνουν τύχη στο σπίτι