Η σημασία της εξώπορτας
Η μπροστινή πόρτα είναι πολύ σημαντική για το Feng Shui, και αποκαλείται το «στόμα του Τσι», από όπου δηλαδή το σπίτι λαμβάνει την ενέργεια. Η ποιότητά της καθορίζει και την ποιότητα της ενέργειας μέσα στο σπίτι.

Βγάλε όλα τα εμπόδια
Είναι σημαντικό να καθαρίσεις το χώρο μπροστά από την εξώπορτα του σπιτιού, ώστε να είναι ομαλή και ελεύθερη η πρόσβαση στο εσωτερικό. Φαντάσου την ενέργεια σαν νερό που κυλάει και φρόντισε να μη μπλοκάρεις τη ροή της μέσα από την είσοδο του σπιτιού. Αφαίρεσε περιττά σκουπίδια, φύλλα ή μπάζα που μπορεί να βρίσκονται μπροστά και γύρω από το σπίτι σου, ακόμα και από το πεζοδρόμιο.

Χρώματα
Αρχικά, βεβαιώσου ότι η πόρτα δεν έχει φθορές, ούτε είναι ξεφλουδισμένη η βαφή. Σύμφωνα με την κινέζικη φιλοσοφία, η επιλογή του πιο ευοίωνου χρώματος για την εξώπορτα βασίζεται στην κατεύθυνσή της και το αντίστοιχο στοιχείο της στο Φενγκ Σούι.

Ανατολική: Το Φενγκ Σούι στοιχείο της Ανατολής είναι το Ξύλο και τα χρώματα που το αντιπροσωπεύουν είναι το καφέ και το πράσινο. Αν η πόρτα είναι Νοτιοανατολική, ισχύουν τα ίδια χρώματα αλλά έχεις περισσότερες επιλογές, αφού η Νοτιοανατολική κατεύθυνση σχετίζεται με τον πλούτο και τα στοιχεία της Γης και του Νερού. Αντίστοιχα, τα χρώματα της Γης είναι το ανοιχτό κίτρινο και όλα τα γήινα χρώματα, ενώ του Νερού είναι το μπλε και το μαύρο.

Νότια: Είναι η μόνη κατεύθυνση με το Φενγκ Σούι στοιχείο της Φωτιάς, επομένως η καλύτερη επιλογή χρώματος είναι το κόκκινο. Άλλα χρώματα που ταιριάζουν είναι κίτρινο, μοβ, πορτοκαλί και έντονο ροζ ή φούξια. Η ενέργεια Φενγκ Σούι που συνδέεται με μια Νοτιοδυτική πόρτα είναι η μητρική ενέργεια, καθώς και αυτή της αγάπης και του γάμου. Καλύτερη επιλογή είναι ένα χρώμα του στοιχείου της Γης - δηλαδή όλα τα γήινα και αμμώδη χρώματα ή ανοιχτό κίτρινο.

Δυτική: Τα καλύτερα χρώματα για μια Δυτική πόρτα είναι αυτά του Μεταλλικού Φενγκ Σούι στοιχείου, δηλαδή σε αποχρώσεις λευκού και γκρι. Αν η κατεύθυνση είναι Βορειοδυτική, χρειάζεται περισσότερη φροντίδα και προσοχή, αφού το Φενγκ Σούι στοιχείο της συμβολίζει τους εξυπηρετικούς ανθρώπους.

Βόρεια: Βόρεια είναι η κατεύθυνση του Φενγκ Σούι στοιχείου του Νερού, οπότε οι καλύτερες επιλογές είναι το μαύρο και το μπλε. Η Βορειοανατολική κατεύθυνση συμβολίζει το άνοιγμα στην πνευματική ανάπτυξη και την καλλιέργεια, και το στοιχείο της είναι η Γη με όλες τις αποχρώσεις των γήινων χρωμάτων.

Φωτισμός
Για να «καλέσεις» την Τσι ενέργεια μέσα στο σπίτι, φώτισε σωστά την εξώπορτα με λάμπες ή φαναράκια και αντικατάστησε τυχόν καμένους λαμπτήρες. Ο αριθμός του σπιτιού θα πρέπει επίσης να είναι εμφανής και καθαρός.

Θετική είσοδος
Ανεξάρτητα από το μέγεθος ή τη δομή του σπιτιού, θέλεις να το κάνεις φιλόξενο και ανοιχτό, φροντίζοντας την είσοδο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια φυτά που δεν έχουν αγκάθια, αλλά λεία και στρογγυλά φύλλα.

Σωστή λειτουργία
Η πόρτα θα πρέπει σε γενικές γραμμές να είναι σε καλή κατάσταση. Αν κάνει θόρυβο ή τρίζει, δοκίμασε να βάλεις λίγο λάδι στους μεντεσέδες και φτιάξε τις χαλασμένες κλειδαριές ή το στραβό πόμολο. Ακόμη, σιγουρέψου ότι το κουδούνι λειτουργεί σωστά.

Τέλος, φρόντισε και το εσωτερικό χωλ ανοίγοντας την πόρτα να είναι άνετο και προσεγμένο, ώστε να μην εμποδίζεται η ροή της ενέργειας συνεχίζοντας μέσα στο σπίτι.

Δες κι άλλα μυστικά Feng Shui για τη διακόσμηση, το υπνοδωμάτιο, τον κήπο, το παιδικό δωμάτιο, τα χρώματα.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου

Mikro saloni1

Διακόσμηση σαλονιού μικρού: Ιδέες για διακόσμηση μικρού σαλονιού με τραπεζαρία ή χωρίς

Mint living room

Χρώμα μέντα: Ένα αναζωογονητικό χρώμα στη σύγχρονη διακόσμηση του σπιτιού