Σε έναν ιδανικό κόσμο, το σπίτι είναι το ιερό μέρος όπου μπορείς να ξεφύγεις από το χάος και την αταξία του έξω κόσμου. Αλλά στην πραγματικότητα, συχνά επιβαρύνεται από θορυβώδη διακόσμηση και αντικείμενα και που δεν έχουν πλέον χρήση ή συναισθηματική αξία. Αυτό δημιουργεί μια βαριά, δυσαρεστημένη ατμόσφαιρα - αλλά είναι μια κατάσταση εύκολη να αλλάξει.

Συγκεντρώσαμε τα 8 στοιχεία από τα οποία πρέπει να απαλλαγείς άμεσα:


Παιδικά αναμνηστικά

παιχνίδια σε παιδικό δωμάτειο

Κράτα συγκεκριμένα αντικείμενα από την παιδική σου ηλικία, αλλά δε χρειάζεται να αποθηκεύσεις κάθε μικρό κουκλάκι. Θα έχεις πάντα τις αναμνήσεις, ακόμα κι αν αδειάσεις λίγο τα ντουλάπια σου.

Πράγματα των πρώην

κούτα με πράγματα του πρώην

Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να κρύψεις στην αποθήκη ή ακόμα καλύτερα να πετάξεις ό,τι σου θυμίζει προηγούμενες σχέσεις. Όχι μόνο θα κάνεις χώρο στο σπίτι σου, αλλά και στη ζωή σου!

Παλιά περιοδικά

περιοδικά

Δε θα ανατρέξεις στις τάσεις της μόδας προ πέντε ετών, ούτε θα γίνουν συλλεκτικά τα τεύχη που έχεις. Γι’ αυτό δεν υπάρχει λόγος να φυλάς παλιά περιοδικά παρά μόνο για να τα ανακυκλώσεις… σύντομα.

Διακοσμητικά που απεχθάνεσαι

διακοσμητικά για το σπίτι

Κι όμως όλοι έχουμε τέτοια. Είτε σου τα έφεραν δώρο, είτε τα κληρονόμησες από κάποιο πρόγονο, δε σημαίνει ότι ταιριάζουν με την αισθητική σου, ούτε είσαι υποχρεωμένος να τα κρατήσεις.

Χόμπι που εγκατέλειψες

πινέλα

Καθένας μας έχει στραφεί σε διάφορες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της ζωής του που όμως δεν άντεξαν στο χρόνο. Πέτα τις μισοτελειωμένες τέμπερες και κάνε χώρο για ένα νέο ενδιαφέρον.

Αραχνιασμένα βιβλία

παλιά βιβλία

Τα βιβλία δημιουργούν μια όμορφη εικόνα, αλλά δεν είναι απαραίτητο να γεμίσεις τα ράφια με ό,τι ασήμαντο έχεις διαβάσει. Κράτα τα βιβλία που σου «έμειναν» και δώρισε τα υπόλοιπα σε κάποια βιβλιοθήκη.

Γκάτζετ που δε χρησιμοποιείς

παλιά gadget

Το πρώτο σου κινητό, παλιοί φορτιστές, βιντεοκασέτες χωρίς συσκευή αναπαραγωγής και άγνωστα καλώδια. Κάνε εκκαθάριση γρήγορα, εκτός αν σκοπεύεις να φτιάξεις ένα μικρό μουσείο τεχνολογίας.

Ρούχα και παπούτσια που δε φοράς πια

παλιά ρούχα

Είναι φυσιολογικό να κρατάς ρούχα και παπούτσια με την πιθανότητα να επιστρέψουν στη μόδα ή να σου ξαναχωρέσουν. Αν όμως έχουν περάσει ήδη πολλά χρόνια, καλύτερα να τα δώσεις κάπου που τα έχουν ανάγκη και να απελευθερώσεις τη ντουλάπα σου.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

0diaxwristika featured

Διαχωριστικά εσωτερικού χώρου: 9 τοπ επιλογές για μοντέρνο σπίτι

Koyrtina mpanioy

Κουρτίνες μπάνιου: Πλαστικές, γωνιακές και άλλες επιλογές

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου