Ανακάλυψε γιατί το πλενόμενο χρώμα είναι η ιδανική επιλογή για την κουζίνα σου και ποια είναι τα οφέλη του.

Σκέφτεσαι να ανανεώσεις την εμφάνιση της κουζίνας σου και αναζητάς μοντέρνες αλλά και εξαιρετικά πρακτικές λύσεις; Η αντικατάσταση των κλασικών πλακιδίων της κουζίνας με ένα πλενόμενο χρώμα είναι πιθανώς η σωστή λύση για σένα. Όλο και πιο συχνά οι άνθρωποι επιλέγουν να εφαρμόσουν ένα πλενόμενο χρώμα αντί για επένδυση με πλακάκια για να προστατεύσουν τους τοίχους του χώρου εργασίας της κουζίνας του σπιτιού τους. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι γι' αυτό, ας προσπαθήσουμε να τους αναλύσουμε λεπτομερώς.

Η μινιμαλιστική πλευρά του

Η επιλογή ενός χρώματος αντί για πλακάκια θα δώσει στην κουζίνα σου ένα πιο καθαρό κι μινιμαλιστικό στυλ. Τα έπιπλα και τα αξεσουάρ θα ξεχωρίζουν. Σίγουρα, είναι μια επιλογή που ταιριάζει με ένα πιο μοντέρνο στυλ μιας σύγχρονης κουζίνας.

📌 Αν θες το σύγχρονο να συνδυαστεί με το τεχνολογικό τότε διάβασε το άρθρο που ετοίμασε ο Spitogatos για σένα και αφορά τα πλεονεκτήματα μιας τεχνολογικής κουζίνας.

Μια έκφραση του προσωπικού σου στυλ

Η επίτευξη ενός πιο καθαρού, πιο μινιμαλιστικού αποτελέσματος δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι πρέπει να απαρνηθείς την έκφραση του δικού σου στυλ. Τα χρώματα που διατίθενται στο εμπόριο διατίθενται σε χρώματα RAL ή NCS και συνεπώς σου επιτρέπουν να καθορίσεις το χρώμα της κουζίνας σου επιλέγοντας από ένα ευρύ φάσμα αποχρώσεων.

Πώς εφαρμόζεται το πλενόμενο χρώμα

Η εφαρμογή αυτών των χρωμάτων είναι πολύ απλή: μπορούν να εφαρμοστούν με ρολό σε μεγαλύτερες επιφάνειες ή με πινέλο σε μικρότερες επιφάνειες. Επιπλέον, αυτού του είδους τα προϊόντα διαθέτουν υψηλή καλυπτική ικανότητα. Τα πλεονεκτήματα φαίνονται και κατά τον καθαρισμό: ξέχνα τον εφιάλτη των γραμμών αρμολόγησης, όπου μικρά υπολείμματα μπορούν να εγκλωβιστούν, αθέατα και να κάνουν τον καθαρισμό όλο και πιο κουραστικό με την πάροδο του χρόνου. Ο καθαρισμός ενός τοίχου βαμμένου με πλενόμενο χρώμα είναι εξαιρετικά γρήγορος και εύκολος, ένα καθημερινό σκούπισμα θα είναι το απλό τέχνασμα για να τον διατηρήσεις στην καλύτερή του όψη. Για να διατηρήσεις την πλενόμενη βαφή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, είναι σημαντικό να ακολουθείς επίσης τις οδηγίες του κατασκευαστή και να μην εφαρμόζεις πολύ δραστικά απορρυπαντικά, τα οποία ενδέχεται μέχρι και να αφαιρέσουν τη βαφή μακροπρόθεσμα.

Το κόστος

Εκτός του ότι αποτελεί μια βολική επιλογή, η επιλογή της βαφής ενός τοίχου σου εξοικονομεί επίσης και χρήματα. Σε σχέση με αυτό, η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο είναι σημαντικά χαμηλότερη. Πρόσεξε, ωστόσο, είναι σημαντικό να επιλέξεις ένα προϊόν καλής ποιότητας, το οποίο θα προστατεύσει όσο το δυνατόν καλύτερα τον τοίχο της κουζίνας σου και θα διασφαλίσει ότι ο τοίχος δεν θα αποχρωματιστεί ή θα υποβαθμιστεί με την πάροδο του χρόνου. Υπάρχουν στην αγορά εξαιρετικά προϊόντα που είναι μη τοξικά και εξαιρετικά ανθεκτικά στο νερό και την υγρασία. Οι τιμές για τα πλενόμενα χρώματα κυμαίνονται από 50 έως 60+ ευρώ για έναν κουβά καλής ποιότητας λευκό χρώμα (γύρω στα 10lt), ενώ για τα χρώματα το κόστος αυξάνεται λίγο.

Σε κάθε περίπτωση, πλέον ξέρεις τα πλεονεκτήματα του πλενόμενου χρώματος, και σε μια ενδεχόμενη ανακαίνιση της κουζίνας (ή του σπιτιού σου συνολικά), είσαι σε θέση να αποφασίσεις αν σου ταιριάζει ή όχι. Αν θες περισσότερη έμπνευση για τον σχεδιασμό, τη διακόσμηση ή την οργάνωση του σπιτιού σου, μπες στο blog του Spitogatos και βρες ό,τι χρειάζεσαι.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

0diaxwristika featured

Διαχωριστικά εσωτερικού χώρου: 9 τοπ επιλογές για μοντέρνο σπίτι

Aytomato potisma

Αυτόματο πότισμα: Πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και τύποι αυτοματοποιημένων συστημάτων ποτίσματος

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου