Πολυτελή ακίνητα στα δημοφιλέστερα ελληνικά νησιά που εμπνέουν με την αισθητική και την πολυτέλειά τους. Πού κυμάνθηκαν οι μέσες ζητούμενες τιμές πώλησης κι ενοικίασης ακινήτων στα πιο γνωστά κι αγαπημένα νησιά της χώρας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023;

Τα ελληνικά νησιά δεν έχουν πάψει λεπτό να αποτελούν πόλο έλξης ταξιδιωτών και φυσικά αγοραστών-επενδυτών, και σίγουρα στο κομμάτι του Real Estate στη χώρα μας κατέχουν την πρωτοκαθεδρία. Κάτι το απέραντο γαλάζιο και οι αμμουδερές παραλίες, κάτι η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των κατοικιών τους, κάτι η φιλοξενία των κατοίκων και το πεντανόστιμο φαγητό, πώς είναι δυνατόν να μην τα ερωτευτεί κανείς; Η αλήθεια είναι πως τα ακίνητα στα ελληνικά νησιά μπορούν να «κερδίσουν» την καρδιά ακόμα και του πιο απαιτητικού ανθρώπου. Σίγουρα, στα σοκάκια των ελληνικών νησιών ή διάσπαρτα στην νησιωτική ακτογραμμή θα βρει κανείς ακίνητα για όλα τα γούστα, βέβαια ορισμένα πολυτελή ακίνητα κερδίζουν επάξια τις εντυπώσεις και συγκεντρώνουν πάνω τους τα βλέμματα όλων. Η αρχιτεκτονική τους ξεχωρίζει, ο εσωτερικός σχεδιασμός τους και η επίπλωση προκαλεί το ενδιαφέρον και σίγουρα, οι ανέσεις που μπορούν να προσφέρουν καθηλώνουν - και υπόσχονται να κάνουν τη ζωή πιο εύκολη.

📌 Διάβασε επίσης: Πόσο κοστίζει ένα σπίτι στα διάσημα ελληνικά νησιά που έχουν πρωταγωνιστήσει σε ξένες παραγωγές;

Παρακάτω θα βρεις ορισμένα πολυτελή ακίνητα στα πιο δημοφιλή νησιά της Ελλάδας, μαζί με ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες για το εκάστοτε νησί. Είτε σκέφτεσαι το να αγοράσεις κάποιο ακίνητο, είτε όχι, το βέβαιο είναι ένα: οι κατοικίες στα δημοφιλέστερα ελληνικά νησιά της χώρας πρόκειται να σου τραβήξουν την προσοχή χάρη στην ομορφιά και την πολυτέλεια τους, αλλά και να σου εξασφαλίσουν υπέροχες στιγμές διασκέδασης, χαλάρωσης και χαράς.

Πάμε να δούμε περισσότερες πληροφορίες για τα δημοφιλέστερα νησιά της χώρας και τις μέσες ζητούμενες τιμές πώλησης κι ενοικίασης κατοικίας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Κρήτη

  • Απόσταση από Αθήνα: 391.63 χιλιόμετρα
  • Μετάβαση: Αεροδρόμιο και λιμάνι σε Χανιά, Ηράκλειο και Σητεία
  • Διάσημες παραλίες: Φοινικόδασος Βάι (Σητεία), Μπάλος και Φαλάσαρνα (Χανιά), Αμμούδι και Ίστρο (Άγιος Νικόλαος), Αγία Πελαγία και Λυγαριά (Ηράκλειο), Σπηλιές και Γεροπόταμος (Ρέθυμνο)
  • Τοπικές γαστρονομικές λιχουδιές: Αντικριστό, χοχλιοί, σταμναγκάθι τσιγαριαστό, καλτσούνια, σκιουφιχτά, απάκι, στάκα, γαμοπίλαφο

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί της χώρας και σίγουρα αν την επισκεφτείς μία φορά θα θες να γυρνάς εκεί ξανά και ξανά! Σε κάθε γωνιά της κρύβει και μια ομορφιά. Από την μαγευτική παραλία Φαλάσαρνα μέχρι τα όρη του Ψηλορείτη και από την Ελούντα μέχρι την Κνωσσό, δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο. Εκτός αυτού, η φιλοξενία και το ταπεραμέντο των Κρητικών σε κάνουν να αποζητάς διαρκώς λίγο ακόμα - πάντα με τη συνοδεία της ρακής βεβαίως βεβαίως! Είναι βέβαιο λοιπόν πως ένα ακίνητο στην Κρήτη δε μπορεί να απογοητεύσει κανέναν. Αντιθέτως, ποιος θα έλεγε «όχι» σε ένα ακίνητο, και δε πολυτελές, με θέα τα βουνά της Κρήτης, ή το απέραντο γαλάζιο μιας και το νησί τα συνδυάζει όλα τόσο αρμονικά; Αν σε ενδιαφέρει να βρεις το δικό σου καταφύγιο στην Κρήτη, είναι σημαντικό να αποφασίσεις, πρώτα απ’ όλα, ποιος νομός ταιριάζει στα δικά σου γούστα και ανάγκες. Από εκεί και πέρα, είναι σημαντικό να ενημερωθείς για τις τάσεις στην αγορά ακινήτων και φυσικά, για τις μέσες ζητούμενες τιμές πώλησης κι ενοικίασης. Για να μην ψάχνεσαι όμως. ο Spitogatos είναι εδώ για να σου δώσει τα φώτα του. Ειδικότερα, στα Χανιά, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και το Λασίθι, η μέση ζητούμενη τιμή πώλησης κατοικίας, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023, ήταν 2.538€/τ.μ., 1.500€/τ.μ., 2.097€/τ.μ. και 1.716€/τ.μ. αντίστοιχα. Βέβαια, η Κρήτη είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και στο κομμάτι ενοικίασης ακινήτων. Και για αυτό πρέπει να ξέρεις πως οι μέσες ζητούμενες τιμές ενοικίασης για το ίδιο διάστημα ήταν 9,2€/τ.μ. (Χανιά), 8,2€/τ.μ.(Ηράκλειο), 10,0€/τ.μ. (Ρέθυμνο) και 7,1€/τ.μ. (Λασίθι).

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3
svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3
svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Μύκονος

  • Απόσταση από Αθήνα: 183 χιλιόμετρα
  • Μετάβαση: Αεροδρόμιο και λιμάνι
  • Διάσημες παραλίες: Φτελιά, Πάνορμος, Ψαρού, Ορνός, Ελιά, Super Paradise και Paradise
  • Τοπικές γαστρονομικές λιχουδιές: Κοπανιστή, λουκάνικα, λούζα, μόστρα, χουχουλιοί με πιλάφι, μαραθοκεφτέδες, μυκονιάτικα ραφιόλια, αμυγδαλωτά

Το νησί των ανέμων έχει αποδείξει επανειλημμένα το πόσο δημοφιλές και αγαπητό είναι σε ανθρώπους εντός και εκτός συνόρων. Πέρα από τους Έλληνες, κάθε καλοκαίρι κατακλύζεται από τουρίστες του εξωτερικού που σπεύδουν να απολαύσουν τα Ματογιάννια και να φωτογραφήσουν τους ξακουστούς κυκλαδίτικους μύλους της Μυκόνου. Όντας σχετικά κοντά στην Αθήνα, η Μύκονος αποτελεί μια ιδανική λύση για να αγοράσει κανείς μια εξοχική κατοικία. Μάλιστα, ουκ ολίγοι είναι εκείνοι που αναζητούν, διαχρονικά, τον δικό τους παράδεισο στο δημοφιλές νησί των ανέμων. Αν είσαι ένα από εκείνους που σκέφτονται σοβαρά μια επένδυση στο νησί, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως η μέση ζητούμενη τιμή πώλησης κατοικίας, το πρώτο τρίμηνο του 2023, ήταν 6.500€/τ.μ. Παράλληλα, αν προτιμάς μια λιγότερο μόνιμη λύση, πρέπει να ξέρεις πως η μέση ζητούμενη τιμή ενοικίασης σπιτιού στη Μύκονο, τους πρώτους τρεις μήνες του 2023, ήταν 41,7€/τ.μ. Και να θυμάσαι πως η αρχιτεκτονική των ακινήτων με την κυκλαδίτικη αύρα ξεχωρίζει σε κάθε περίπτωση και αξίζει μια ευκαιρία.

📌 Διάβασε επίσης: Κυκλάδες: Τα πιο εντυπωσιακά σπίτια του Αυγούστου

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3
svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3
svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Σαντορίνη

  • Απόσταση από Αθήνα: 397 χιλιόμετρα
  • Μετάβαση: Αεροδρόμιο και λιμάνι
  • Διάσημες παραλίες: Κόκκινη Παραλία, Περίβολος, Βλυχάδα, Άσπρη Παραλία και Καμάρι
  • Τοπικές γαστρονομικές λιχουδιές: Κουφέτο, μελιτίνια, σαντορινιά πουτίγκα, σφουγγάτο, ψαρόλια, ντοματοκεφτέδες, φάβα

Και ποιος δεν έχει ακούσει για τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα στην εντυπωσιακή καλντέρα της Σαντορίνης; Για τους περισσότερους δε, είναι ένα θέαμα στη to-do τους. Είναι γεγονός πως η Σαντορίνη είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά της χώρας και σίγουρα ένα από τα πιο ξακουστά σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Γι’ αυτό λοιπόν δε θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα, καθώς τα ακίνητα στη Σαντορίνη προσφέρουν αβίαστα κάθε πολυτέλεια και άνεση με την κυκλαδίτική αισθητική τους και με θέα που «κόβει» την ανάσα. Έτσι, εάν αναζητάς κάποιο ακίνητο, ίσως ένα σπίτι στη Σαντορίνη να είναι αυτό ακριβώς που θέλεις. Να αναφέρουμε κάπου εδώ πως η μέση ζητούμενη τιμή πώλησης μιας κατοικίας στη Σαντορίνη το πρώτο τρίμηνο αυτής της χρονιάς ήταν 3.969€/τ.μ. Να σημειωθεί, δε, πως στη Σαντορίνη θα βρεις διαθέσιμα και δεκάδες ακίνητα προς ενοικίαση με μέση ζητούμενη τιμή, κατά το πρώτο διάστημα του 2023, περί τα 17,9€/τ.μ.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3
svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3
svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Ρόδος

  • Απόσταση από Αθήνα: 755,8 χιλιόμετρα
  • Μετάβαση: Αεροδρόμιο και λιμάνι
  • Διάσημες παραλίες: Βλυχά, Γλύστρα, Αφάντου, Άντονι Κουίν, Ιαλυσός, Λαδικό και Πρασονήσι
  • Τοπικές γαστρονομικές λιχουδιές: Πιταρούδια, ριζότο με μελάνι σουπιάς, συμιακό γαριδάκι, λακάνη, γιαπράκια, κουλουρά, ταχινόπιτα, μελεκούνι, λαδόπιτα

H Ρόδος, γνωστή και ως το «νησί των Ιπποτών», είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της χώρα και σίγουρα έχει πολλά να προσφέρει σε κάθε επισκέπτη. Πρόκειται για ένα νησί με πλούσια ιστορία και σύγχρονες υποδομές, που δίνει απλόχερα πληθώρα επιλογών για όλα τα γούστα και τις ηλικίες: Από εντυπωσιακά αρχαιολογικά και μεσαιωνικά μνημεία μέχρι αμέτρητες παραλίες και από δραστηριότητες στη φύση ή τη θάλασσα μέχρι παραδοσιακές γεύσεις στα διάφορα εστιατόρια του νησιού. Επιπλέον, τα ακίνητα που διατίθενται στις διάφορες περιοχές της Ρόδου μπορούν να εντυπωσιάσουν κάθε δυνητικό επενδυτή-αγοραστή. Η μέση ζητούμενη τιμή για ένα σπίτι προς πώληση στη Ρόδο, το πρώτο τρίμηνο του 2023, ήταν 1.514€/τ.μ., ενώ η μέση ζητούμενη τιμή ενοικίασης, για το ίδιο διάστημα, ήταν 7,7€/τ.μ.

📌 Διάβασε επίσης: Δωδεκάνησα: Τα πιο πολύχρωμα σπίτια του Αυγούστου

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3
svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3
svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Κέρκυρα

  • Απόσταση από Αθήνα: 505.6 χιλιόμετρα
  • Μετάβαση: Με αεροπλάνο, οδικώς και μετά πλοίο από Ηγουμενίτσα ή με Υπεραστικό ΚΤΕΛ
  • Διάσημες παραλίες: Παλαιοκαστρίτσα, Ισσός, Γλυφάδα, Κανάλι της Αγάπης και Μυρτιώτισσα
  • Τοπικές γαστρονομικές λιχουδιές: Παστιτσάδα, σοφρίτο, μπουρδέτο

Η ρομαντική και άκρως κοσμοπολίτικη Κέρκυρα εντυπωσιάζει με τη σπάνια φυσική της ομορφιά και ξελογιάζει σαν Κίρκη κάθε επισκέπτη με την παλιά πόλη, το Ποντικονήσι και την Παλαιοκαστρίτσα. Η Κέρκυρα κερδίζει επάξια τον τίτλο ως «κόμισσα» του Ιονίου με τα πολυάριθμα μνημεία της, τους γραφικούς οικισμούς με την ενετική αρχιτεκτονική και τις θεσπέσιες τοπικές λιχουδιές. Έτσι, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός πως η αγορά ενός ακινήτου στο νησί αποτελεί μια πολύ σοφή επιλογή. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα πολυτελές ακίνητο που μπορεί να προσφέρει όλες τις ανέσεις, Η μέση ζητούμενη τιμή κατοικίας προς πώληση το πρώτο διάστημα (τρίμηνο) του 2023 ήταν 1.850€/τ.μ., ενώ η αντίστοιχη μέση ζητούμενη τιμή κατοικίας για ενοικίαση ήταν 8,6€/τ.μ.

📌 Διάβασε επίσης: Επτάνησα: Τα πιο ρομαντικά ακίνητα του Αυγούστου

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3
svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3
svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Πάρος

  • Απόσταση από Αθήνα: 246,4 χιλιόμετρα
  • Μετάβαση: Αεροδρόμιο και λιμάνι
  • Διάσημες παραλίες: Κολυμπήθρες, Χρυσή Ακτή, Σάντα Μαρία, Πούντα, Μαρτσέλο και Λογαράς
  • Τοπικές γαστρονομικές λιχουδιές: Κακαβιά, σαλατούρι, καράβολοι σκορδαλιά, ρεβιθάδα

Η Πάρος είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά του Αιγαίου και σίγουρα ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του Αιγαίου. Και κάθε χρόνο συγκεντρώνει δεκάδες επισκέπτες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Και μάλιστα, είναι απολύτως λογικό, καθώς η Πάρος έχεις τόσα πολλά να σου προσφέρει. Συγκεκριμένα, στην Πάρο θα βρεις υπέροχες παραλίες, απαράμιλλη φυσική ομορφιά, γραφικά σοκάκια και οικισμούς και φυσικά, έντονη νυχτερινή ζωή. Η Νάουσα και η Παροικιά αποτελούν σίγουρα κομμάτι της «επιτυχίας» αυτού του νησιού με τον έντονο κοσμοπολίτικο αέρα. Τα ακίνητα στην Πάρο είναι πολλά, ενώ τα πολυτελή ακίνητα εντυπωσιάζουν τους πάντες, Σημειώνεται, ότι η μέση ζητούμενη τιμή πώλησης κατοικίας στην Πάρο κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023 ήταν 4.000€/τ.μ. Αντίστοιχα, η μέση ζητούμενη τιμή ενοικίασης, κατά το ίδιο διάστημα, ήταν 27,8€/τ.μ.

📌 Διάβασε επίσης: Ελληνικά νησιά: Τα πιο γνωστά μοναστήρια και εκκλησίες

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3
svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3
svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Τέλος, να σημειωθεί πως τα ελληνικά νησιά αποπνέουν έναν άλλον αέρα, έναν πιο ανάλαφρο και αρκούντος ελληνικό αέρα, που ο καθένας από εμάς, είτε είναι ντόπιος, είτε όχι, αξίζει να απολαύσει κατά τη διάρκεια της ζωή του. Η ζωή στα νησιά εξάλλου είναι μια μοναδική εμπειρία από μόνη της, πόσο μάλλον αν συνοδεύεται και από λίγη πολυτέλεια. Αν σε ενδιαφέρει να απολαμβάνεις πιο συχνά ή ακόμα και μόνιμα την ομορφιά των ελληνικών νησιών, μη χάνεις χρόνο κι αναζήτησε το αγαπημένο σου μέρος στον κόσμο. Που και πως; Αναζητώντας ακίνητα προς πώληση στα δημοφιλέστερα νησιά της Ελλάδας.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Loft diamerisma 3

Τι είναι το loft διαμέρισμα; 3+1 διαφορές μεταξύ loft και διαμερίσματος

Trisdiastata spitia printer

Τα σπίτια του μέλλοντος θα είναι τρισδιάστατα εκτυπωμένα; Όσα γνωρίζουμε

Kouzina mellontos

Θα υπάρχει κουζίνα στα σπίτια του μέλλοντος;