Αν έχεις βγει αρκετά ραντεβού στη ζωή σου, γνωρίζεις ότι υπάρχουν τόσα πολλά κλισέ χαρακτηριστικά σπιτιών όσο και προφίλ στα social media. Όπως οι άνδρες που λατρεύουν τον αθλητισμό. Οι γυναίκες που κάνουν διαλογισμό. Εκείνοι που ανεβάζουν φωτογραφίες με μωρά ή με φαγητά.

Πίσω όμως από κάθε κλισέ χαρακτήρα σε ραντεβού, υπάρχει και το αντίστοιχο σπίτι. Και μπορεί να είναι άκρως αποκαλυπτικό! Συγκεντρώσαμε λοιπόν 9 τύπους κατοικίας που θα συναντήσεις τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου όσο βγαίνεις ραντεβού.

Από το συνηθισμένο «μίνιμαλ» μέχρι το πιο εκκεντρικό σπίτι, εδώ είναι όσα περιμένεις να βρεις στα διαμερίσματα των ανθρώπων που στέκονται απέναντί σου σε δείπνο -εφόσον θα αποδεχθείς την πρόσκληση τους για το σπίτι.

σαλόνι πολυτελούς σπιτιού

Η σύγχυση της οικονομικής κατάστασης

Το ραντεβού σου είναι ένας μερικής απασχόλησης μπάρμαν, αλλά με κάποιο τρόπο έχει πλήρη θέα από το παράθυρο του υπνοδωματίου του. Ο θυρωρός είναι σαν οικογένεια, τα σεντόνια είναι τα πιο μαλακά που έχεις κοιμηθεί ποτέ, και έχει μια αυθεντική μηχανή εσπρέσο στην κουζίνα. Όταν σχολιάζεις πόσο καταπληκτικό είναι το σπίτι, σου αναφέρει μόνο ότι «πέτυχαν πολύ καλή συμφωνία».

Ίσως σου αρέσει: Άπειρα κανάλια και αναπαυτικός καναπές μπροστά από μεγάλη smart tv

Πρόσεξε για: Καθυστερημένους λογαριασμούς που συσσωρεύονται κάτω από το κρεβάτι

φωτογραφία μαμάς στο κομοδίνο

Το σχεδιασμένο από τη μαμά

Το διαμέρισμα είναι γεμάτο με πράγματα που οι γονείς σου πάντα επέμεναν ότι πρέπει να έχεις – ένα κουβερλί στο κρεβάτι, ένα σετ από μαχαίρια και πλαστικά λουλούδια. Όταν ρωτάς από πού πήρε αυτό το ωραίο πορτατίφ, σου απαντά ότι το είχε αγοράσει η μαμά.

Ίσως σου αρέσει: Οι καραμέλες βουτύρου που έχει στο χολ

Πρόσεξε για: Μια φωτογραφία της στην κομοδίνο

trendy εναλλακτική διακόσμηση

Το βγαλμένο από το Pinterest

Μπορείς να κρεμάσεις το μπουφάν σου σε μια DIY κρεμάστρα από vintage πόμολα, να περπατήσεις στο διάδρομο μετά από ένα πίνακα με τις λέξεις "Live, Laugh, Love," και να μπεις στην κουζίνα όπου θα σου σερβίρει νερό σε βαζάκι από μαρμελάδα. Θα μπορούσες άνετα να τραβήξεις μια φωτογραφία αυτού του χώρου, να την ανεβάσεις στο Pinterest και να πάρεις χιλιάδες likes.

Ίσως σου αρέσει: Το φιστικί χρώμα στους τοίχους

Πρόσεξε για: Υπερβολική δόση από κεράκια και φωτάκια

φοιτητική κρεβατοκάμαρα με αφίσες

Η φοιτητική εστία

Ο καναπές είναι δώρο από το σπίτι του παππού. Δανείστηκε το τραπεζάκι από έναν πρώην συγκάτοικο και όλα τα υπόλοιπα είναι μισοτελειωμένα έπιπλα ΙΚΕΑ. Συνήθως το ψυγείο έχει μέσα μόνο μπύρες και ίσως κάποιες σοκολάτες.

Ίσως σου αρέσει: Η αφίσα του Big Lebowski στην κρεβατοκάμαρα

Πρόσεξε για: Τη μυρωδιά υγρασίας που έρχεται από το ντους

minimal κρεβατοκάμαρα

Ωδή στο μινιμαλισμό

Δεν θα δεις ποτέ χαλί σε αυτό το διαμέρισμα, επειδή δεν πιστεύει σε αυτά. Το στρώμα είναι στο πάτωμα, οι τοίχοι είναι λευκοί και έχει σίγουρα κάδο ανακύκλωσης. Χρειάζεστε ένα ποτήρι νερό; Ευχήσου να είναι πλυμένα γιατί έχει μόνο δύο.

Ίσως σου αρέσει: Πόσο τακτοποιημένα είναι όλα - ίσως θα μπορούσες πραγματικά να ζήσεις έτσι

Πρόσεξε για: Πλήρη έλλειψη σε κουρτίνες, που σημαίνει ότι καλύτερα να κυκλοφορείς με ρούχα

διακόσμηση με εξωτικά σουβενίρ

Το πολυταξιδεμένο λουκ

Μόλις μπεις σε αυτό το διαμέρισμα, θα μεταφερθείς σε διαφορετική ήπειρο. Από ασιάτικα φωτιστικά μέχρι διακοσμητικά φλαμίνγκο από το Μαΐάμι και σουβενίρ από τη Αφρική, έχουμε την υποψία ότι έχει περισσότερες online παραγγελίες παρά σφραγίδες στο διαβατήριο...

Ίσως σου αρέσει: Η συλλογή μπαχαρικών από όλο τον κόσμο

Πρόσεξε για: Ένα σωρό από κουτιά-εμπόδια στο διάδρομο προς το μπάνιο

το σπίτι του γυμναστηριακού

Το σπίτι σε φόρμα

Αυτό κυκλοφορεί σε πολλές εκδοχές. Θα το συναντήσεις με τη μορφή γιόγκα στούντιο, αλλά και γυμναστηρίου με όργανα. Είτε έχει στη γωνία στρωματάκι και αρωματικά στικς είτε διάδρομο και βαράκια, θα σε κάνει αμέσως να θυμηθείς πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες γυμναστική.

Ίσως σου αρέσει: Το γεμάτο με φρούτα μπολ στην κουζίνα

Πρόσεξε για: Κουτάκια από πρωτεϊνικά συμπληρώματα κάπου στο πάτωμα

κρεβατοκάμαρα airbnb

Το μερικώς υπενοικιαζόμενο

Αναρωτιέσαι αν μπήκες σε ξενοδοχείο ή σε σπίτι; Αν υπάρχει ο κωδικός του wifi κολλημένος στο ψυγείο και πολλά σετ κλειδιών στην είσοδο, τότε καλύτερα να μην χρησιμοποιήσεις τις πετσέτες του μπάνιου.

Ίσως σου αρέσει: Το μίνι σαμπουάν στο μπάνιο

Πρόσεξε για: Βρώμικες κάλτσες που έχουν πέσει πίσω από το κρεβάτι από τον τελευταίο επισκέπτη

σαλόνι vintage

Η υπαίθρια αγορά

Μια κίτρινη πολυθρόνα δίπλα σε ένα ξύλινο μπουφέ αντίκα, σου δίνει την εντύπωση ότι κληρονόμησε το σπίτι της γιαγιάς. Παλιά ρολόγια, σκαλιστά βάζα συμπληρώνουν τη συλλογή που μοιάζει με πάγκο από το Μοναστηράκι.

Ίσως σου αρέσει: Η στοίβα παλιών βιβλίων

Πρόσεξε για: Οι ανατριχιαστικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες αγνώστων

Πηγή: apartmenttherapy.com

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

0diaxwristika featured

Διαχωριστικά εσωτερικού χώρου: 9 τοπ επιλογές για μοντέρνο σπίτι

Koyrtina mpanioy

Κουρτίνες μπάνιου: Πλαστικές, γωνιακές και άλλες επιλογές

Kremasta diakosmitika1

Κρεμαστά διακοσμητικά: Αυτές είναι οι τοπ λύσεις για ένα όμορφο σπίτι