Ενας δρόμος στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας και του εμπορικού της ιστού, ο οποίος ήταν υποβαθμισμένος λίγα χρόνια πριν, φαίνεται ότι αναγεννάται. Πρόκειται για την οδό Μητροπόλεως, η οποία τον τελευταίο χρόνο έχει αλλάξει εντελώς πρόσωπο, καθώς οι αναπλάσεις και οι αναπαλαιώσεις κτιρίων οδήγησαν στην ανάδειξη νέων χρήσεων.

Νέοι προορισμοί

Ηδη, η εγκατάσταση του ισπανικού μορφωτικού κέντρου, η αξιοποίηση του εκθεσιακού χώρου στο ύψος της Βουλής, αλλά και η ανάπλαση δύο κτιρίων έχουν αλλάξει σημαντικά τη μορφή του δρόμου. Η αλλαγή αυτή, σύμφωνα με τις απόψεις μεσιτών, θα ολοκληρωθεί με την αξιοποίηση του κτιρίου στο οποίο ήταν εγκατεστημένες πριν από λίγα χρόνια οι κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας. Αν και τα σενάρια που ακούγονται για το συγκεκριμένο κτίριο είναι πολλά, για παράδειγμα η μετατροπή του σε ξενοδοχείο, εντούτοις δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η αναβάθμισή του θα δώσει το τελικό πρόσωπο σε ένα δρόμο που για πολλά χρόνια κινούνταν στα όρια της υποβάθμισης. «Το κτίριο αυτό φαίνεται ότι είναι ο καταλύτης για τον δρόμο».

Διαδηλώσεις διαρκώς

Τα προηγούμενα χρόνια, οι σχεδόν καθημερινές συγκεντρώσεις είχαν οδηγήσει στην απαξίωση της περιοχής, αφού για δύο τουλάχιστον μέρες της εβδομάδας ήταν αποκλεισμένη από την υπόλοιπη Αθήνα. Αυτό είχε άμεση επίπτωση στην εμπορική δραστηριότητα και κατ' επέκταση και στην εμπορικότητα. «Οταν τελείωσε αυτή η φάση, ο δρόμος άρχισε να προσελκύει το ενδιαφέρον τόσο για αγορές όσο και για μισθώσεις με ανάλογες επιπτώσεις και στο επίπεδο των τιμών», σχολίαζε χαρακτηριστικά μεσίτης αναφερόμενος στο νέο πρόσωπο της Μητροπόλεως και συμπλήρωνε ότι «σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις διαδραμάτισε και η αναβάθμιση κτιρίων, τα οποία για πολλές δεκαετίες είχαν εγκαταλειφθεί».

«Χρυσός» συνδυασμός

Ο συνδυασμός εμπορικού περιβάλλοντος και σύγχρονου κτιριακού αποθέματος είναι η συνταγή για την ανάπτυξη επιμέρους αγορών, με την προϋπόθεση φυσικά ότι το συγκεκριμένο σημείο εξασφαλίζει προβολή και υποδομές.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Akinita programma stegasis

Πρόγραμμα στέγασης «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις – Όσα πρέπει να γνωρίζεις

Exoikonomw

Β’ κύκλος προγράμματος Εξοικονομώ 2023/2024: Δικαιούχοι, προϋποθέσεις και δικαιολογητικά για αίτηση «Εξοικονομώ»

Koinwniki stegasi1

Πρόγραμμα «Σπίτι μου» 2024: Τι προβλέπεται για τη στέγαση νέων και ευάλωτων ομάδων