Αναρωτιέσαι ποια φυτά φέρνουν καλή τύχη σε ένα σπίτι; Ποια συστήνει το Feng Shui;

Ανακαλύψτε έναν κόσμο φυτών που φέρνουν όχι μόνο πράσινο και ομορφιά στο σπίτι σου, αλλά και τύχη και θετική ενέργεια. Από αρχαιοελληνικές πεποιθήσεις μέχρι σύγχρονες περιβαλλοντικές αναζητήσεις, αυτά τα φυτά αναδεικνύονται ως κάτι περισσότερο από απλά διακοσμητικά στοιχεία. Ετοιμάσου να εξερευνήσεις και να «αγκαλιάσεις» τη μαγεία που φέρνουν στον χώρο σου, καθώς και πώς μπορούν να ενισχύσουν την αισιοδοξία και την ευημερία σου συνολικά.

Ποια είναι τα τοπ φυτά για καλοτυχία στο σπίτι;

Είναι πολλά τα φυτά που μπορούν να φέρουν τύχη και καλή ενέργεια σε έναν χώρο, ωστόσο στην κορυφή της λίστας βρίσκονται τα παρακάτω. Ας τα δούμε αναλυτικά.

#1 Δράκαινα ή στέλμα ευτυχίας

Αυτό το φυτό είναι ιδιαίτερα εύκολο στη φροντίδα και υπόσχεται να φέρει λίγη χαρά στο σπίτι και τη ζωή σου, καθώς και να καθαρίσει τον αέρα που αναπνέεις. Η δράκαινα (Dracaena fragrans) χρειάζεται μέτριο έως έντονο έμμεσο ηλιακό φως, ωστόσο μπορεί να επιβιώσει σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ οι καφέ κηλίδες στα φύλλα ή τα χλωμά, λευκασμένα φύλλα συνήθως δείχνουν ότι λαμβάνει πολύ φως. Είναι ένα εντυπωσιακό φυτό εσωτερικού χώρου με σχετικά αργή ανάπτυξη που μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 1-2 μέτρα, ενώ φέρνει τύχη και καλή ενέργεια στο σπίτι.

δράκαινα

#2 Παχίρα

Στην Ανατολή, αυτό το φυτό αποδίδεται με την ικανότητα να προσελκύει χρήματα και τύχη. Ο πλεκτός κορμός του το κάνει ιδιαίτερα όμορφο, ενώ η ικανότητά του να μεγαλώνει σε ύψος το καθιστά τέλειο φυσικό στοιχείο επίπλωσης -στο φυσικό του περιβάλλον μπορεί να φτάσει τα 18 μέτρα ύψος! Και αυτό το φυτό θεωρείται ως δέντρο του χρήματος (money tree). Να θυμάσαι, δε, πως η παχίρα (Pachira aquatica) είναι αρκετά ευαίσθητη στις χαμηλές θερμοκρασίες που μπορούν να οδηγήσουν σε πτώση του φυλλώματός της.

παχίρα

#3 Κρασούλα

Τα διογκωμένα και στρογγυλεμένα φύλλα της κρασούλας (Crassula ovata) ορίζουν αναμφίβολα τη γοητεία της αφθονίας αυτού του φυτού, το οποίο ονομάζεται επίσης και το «φυτό του χρήματος» που, ως γνωστόν, μπορεί να μην φέρνει ευτυχία, αλλά είναι πάντα ευπρόσδεκτο! Είναι ένα φυτό που αγαπάει τα πολύ φωτεινά σημεία στο χώρο και γι’ αυτό η τοποθεσία μέσα στο σπίτι είναι κοντά σε παράθυρο, χωρίς όμως να την «χτυπάει» απευθείας το ηλιακό φως.

κρασούλα

#4 Φτέρη

Η φτέρη (Nephrolepis exaltata) είναι ένα καταπράσινο φυτό, το οποίο έχει γνήσιες ρίζες, βλαστό και φύλλα, όμως δε σχηματίζει άνθη και, φυσικά, ούτε καρπούς και σπέρματα, γι' αυτό και χαρακτηρίζεται ως κρυπτόγαμο φυτό. Αν κρεμαστεί, σύμφωνα με το Feng Shui, η φτέρη βοηθάει σημαντικά στην κυκλοφορία της ενέργειας, φέρνοντας καλοτυχία και ευημερία. Η φτέρη μπορεί να ευδοκιμήσει τόσο στο εσωτερικό του σπιτιού όσο και σε εξωτερικούς χώρους, όπως ο κήπος, η βεράντα ή το μπαλκόνι.

φτέρη

📌 Αναζητάς κι άλλα φυτά, τα οποία προσελκύουν θετική ενέργεια, σύμφωνα με το Feng Shui; Ρίξε μια ματιά σε ένα ακόμη άρθρο του Spitogatos: Feng Shui: Φυτά που προσελκύουν θετική ενέργεια και ανακάλυψε περισσότερα!

#5 Lucky Bamboo (Dracaena sanderiana)

Ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση το όνομα του φυτού τα λέει ήδη όλα. Το μπαμπού αποτελεί ένα σύμβολο ανάπτυξης, δύναμης, ανθεκτικότητας, ενώ παράλληλα είναι άμεσα συνδεδεμένο με την τύχη, τη θετική ενέργεια, την αρμονία, την αρετή και τον πλούτο. Σύμφωνα με το Feng Shui, μάλιστα, ο αριθμός των μίσχων του lucky bamboo έχει συμβολική αξία. Συγκεκριμένα, εάν το φυτό έχει δύο μίσχους θα προστατεύσει την αγάπη, ενώ με τρία στελέχη θα προσφέρει ευτυχία.

Lucky Bamboo

📌 Τώρα που ξέρεις ποια φυτά φέρνουν θετική ενέργεια, μην παραλείψεις να τσεκάρεις και εκείνα που φέρνουν γρουσουζιά, ώστε να τα αποφύγεις για το σπίτι σου. Τσέκαρε το άρθρο του Spitogatos: Φυτά που φέρνουν γρουσουζιά και δες ποια φυτά πρέπει να αφήσεις εκτός σπιτιού για να εξασφαλίσεις τύχη και ευημερία.

Αναζητάς περισσότερες ιδέες για τα φυτά που αξίζουν μια θέση στο σπίτι σου, καθώς και άλλες συμβουλές για το σπίτι; Βρες ό,τι χρειάζεσαι στα άρθρα του blog του Spitogatos και δημιούργησε ένα ονειρεμένο σπίτι!

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Aytomato potisma

Αυτόματο πότισμα: Πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και τύποι αυτοματοποιημένων συστημάτων ποτίσματος

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου

Parke patwma

Καθαρισμός παρκέ: Πώς να το καθαρίσεις αποτελεσματικά με ταλκ