Ποιες είναι οι ιδανικές καρέκλες κήπου;

Οι καρέκλες κήπου είναι απαραίτητο στοιχείο της επίπλωσης ενός εξωτερικού χώρου. Στη βεράντα, κάτω από ένα κιόσκι ή γύρω από ένα τραπέζι ολοκληρώνουν τον τρόπο εμπειρίας των χώρων έξω. Πώς όμως να επιλέξεις τις καλύτερες καρέκλες κήπου; Παρακάτω θα βρεις μερικές χρήσιμες ιδέες, προκειμένου να πάρεις την καλύτερη απόφαση.

Πώς πρέπει να είναι μια καρέκλα κήπου

Όταν επιλέγεις μια καρέκλα κήπου, είναι σημαντικό να ξεκινήσεις από την επιλογή του υλικού από το οποίο είναι κατασκευασμένη. Η επιλογή του καταλληλότερου υλικού, δε, μπορεί να γίνει λαμβάνοντας υπόψη σου ορισμένους παράγοντες, όπως οι παρακάτω:

  • η αντοχή του υλικού στις καιρικές συνθήκες,
  • η αισθητική,
  • η άνεση και
  • η φορητότητα.

Ποια είναι τα τοπ υλικά για καρέκλες κήπου;

Υπάρχουν διάφοροι διαφορετικά υλικά για καρέκλες κήπου στην αγορά και μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στα εξής:

  • ξύλο,
  • ατσάλι,
  • αλουμίνιο,
  • πλαστικό και
  • κατεργασμένος σίδηρος.

Αυτά είναι υλικά που γενικά αντιστέκονται καλά στις κακές καιρικές συνθήκες και στους ατμοσφαιρικούς παράγοντες. Ας δούμε αναλυτικά τις διαφορές.

#1 Ξύλινες καρέκλες κήπου

Συνήθως, το ξύλο που χρησιμοποιείται για τις καρέκλες κήπου σε αυτό το υλικό μπορεί να είναι πεύκο, ακακία ή δρυς, ενώ μπορείς να εξερευνήσεις και πιο εξωτικές επιλογές όπως τικ, itauba και cumaru. Οι ξύλινες καρέκλες είναι όμορφες στην εμφάνιση αλλά πολύ λεπτές, ενώ δεν είναι τόσο ανθεκτικές στην υγρασία, στη μούχλα και στα έντομα. Η συντήρηση πρέπει να γίνεται τακτικά με ένα κατάλληλο προϊόν, όπως κερί, λάδι ή εμποτιστικό. Μπορείς να επιλέξεις επίσης συνθετικό ξύλο που αναμιγνύει ίνες ξύλου και πλαστικό υλικό, μια φόρμουλα που κάνει τις καρέκλες πιο ανθεκτικές.

📌 Διάβασε επίσης: Ξύλινα έπιπλα: Ποιοι είναι οι πιο κοινοί παράγοντες φθοράς

#2 Καρέκλες από χάλυβα

Αυτός ο τύπος καρέκλας έχει μια σαφώς μοντέρνα εμφάνιση. Ο ανοξείδωτος χάλυβας δεν «φοβάται» τους ατμοσφαιρικούς παράγοντες όπως η βροχή, ωστόσο είναι βαρύς και τείνει να θερμαίνεται πολύ στον ήλιο. Παρόλα αυτά, είναι μια εξαιρετική επιλογή για τον κήπο του σπιτιού σου, καθώς απαιτεί λίγη συντήρηση.

#3 Καρέκλες αλουμινίου

Το αλουμίνιο είναι ένα υλικό πολύ ανθεκτικό στη βροχή, τον παγετό, τη θερμότητα, τη διάβρωση και γενικότερα τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Οι καρέκλες αυτές είναι ελαφριές και επομένως πολύ πρακτικές στη μετακίνηση, αλλά κινδυνεύουν να υπερθερμανθούν από τον ήλιο.

📌 Διάβασε επίσης: 4 ιδέες επίπλωσης και διακόσμησης για ρουστίκ βεράντα

#4 Πλαστικές καρέκλες

Οι πλαστικές καρέκλες κήπου είναι πρακτικές και οικονομικές, καθώς και ελαφριές, εύκολες στο καθάρισμα και σχετικά ανθεκτικές στις καιρικές συνθήκες. Διατίθενται σε μεγάλη γκάμα χρωμάτων και στυλ, ώστε να μπορείς να βρεις την τέλεια καρέκλα για κάθε διακόσμηση εξωτερικού χώρου. Ωστόσο, μπορεί να αποχρωματιστούν με την πάροδο του χρόνου, εάν το υλικό δεν έχει υποστεί επεξεργασία.

#5 Καρέκλες από σφυρήλατο σίδερο

Οι καρέκλες από σφυρήλατο σίδερο είναι πολύ συμπαγείς, ωστόσο θερμαίνονται στον ήλιο και είναι πολύ βαριές. Απαιτούν επίσης συνεχείς επεξεργασίες κατά της σκουριάς με την πάροδο του χρόνου. Είναι όμως μια τέλεια λύση εάν θες να δώσεις μια πιο ρομαντική πινελιά στον κήπο.

📌 Διάβασε επίσης: Ονειρεμένος Κήπος: Επίπλωση σε Προβηγκιανό Στυλ

Άλλες επιλογές για καρέκλες κήπου που πρέπει να εξετάσεις για εξοικονόμηση χώρου

Μια καρέκλα κήπου με βαθύ και φαρδύ κάθισμα είναι πιο άνετη από μια μικρότερη καρέκλα, αλλά είναι και πιο ογκώδης. Για να κερδίσεις χώρο, μπορείς να αξιολογήσεις:

  • Πτυσσόμενες καρέκλες: είναι η δανική λύση για κήπους ή βεράντες με περιορισμένο χώρο, μπορούν εύκολα να διπλωθούν και να αποθηκευτούν όταν δεν χρησιμοποιούνται, και φυσικά, διατίθενται σε διάφορα υλικά, όπως ξύλο, μέταλλο και πλαστικό.
  • Στοιβαζόμενες καρέκλες κήπου: είναι η ιδανική επιλογή για μικρούς χώρους και μπορούν εύκολα να στοιβάζονται για τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση χώρου, όταν δεν χρησιμοποιούνται.
  • Ανακλινόμενες καρέκλες κήπου: είναι η απόλυτη λύση εάν η χαλάρωση στον κήπο αποτελεί προτεραιότητα, προσφέρουν άνετη στήριξη για την πλάτη και τα πόδια, μπορούν να προσαρμοστούν σε διαφορετικές θέσεις και είναι διαθέσιμες σε διαφορετικά υλικά (π.χ. μέταλλο, ρητίνη κ.ά.).

📌 Διάβασε επίσης: Επίπλωση μεγάλης βεράντας – Συμβουλές για μια αξιοζήλευτη βεράντα

Ψάχνεις χρήσιμα tips και ιδέες για το σπίτι; Βρες ό,τι χρειάζεσαι στα δεκάδες άρθρα του blog του Spitogatos και δημιούργησε έναν κομψό και λειτουργικό χώρο, όπως ακριβώς τον ονειρεύεσαι.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Koyrtina mpanioy

Κουρτίνες μπάνιου: Πλαστικές, γωνιακές και άλλες επιλογές

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου

Neroxytis arwmatiko

Νεροχύτης από fragranite: Τι είναι, ποια τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα;