Ανακάλυψε τις 6 δημιουργικές ιδέες για να δώσεις νέα ζωή στα παλιά εργαλεία σου. Αυτές οι ιδέες θα σε εμπνεύσουν να αξιοποιήσεις την φαντασία σου και να δημιουργήσεις κάτι μοναδικό.

Σε κάθε σπίτι, παλιό ή καινούργιο, υπάρχουν αχρησιμοποίητα και εγκαταλελειμμένα αντικείμενα μέσα σε ντουλάπες, κελάρια, σοφίτες και γκαράζ. Πράγματα που μπορεί να χρησιμοποιείς αραιά και που, και με το πέρασμα του χρόνου ξεχνά ότι τα έχεις Εκτός από τα ρούχα, τα έπιπλα και άλλα μικροαντικείμενα, συχνά υπάρχουν και κουτιά εργασίας που έχουν αφεθεί σε κάποια γωνιά για DIY ή μικρές επισκευές. Πρόκειται για εργαλεία όπως κλειδιά, πριόνια, πένσες και άλλα, αχρησιμοποίητα και λιγάκι σκουριασμένα, ίσως, εργαλεία. Υπάρχει τρόπος να ανακυκλώσεις τέτοια εργαλεία με δημιουργικό τρόπο;

Ακολουθούν μερικές ιδέες για την επαναχρησιμοποίηση παλιών εργαλείων και τη μετατροπή τους σε διακοσμητικά για να ομορφύνεις το σπίτι και τον κήπο σου.

#1 Ρολόι τοίχου

Μια πρώτη ιδέα θα μπορούσε να είναι να δώσεις νέα ζωή στα κλειδιά που δεν χρησιμοποιείς πλέον. Μπορείς να προμηθευτείς μερικές σανίδες και να τις συναρμολογήσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματιστεί μια βάση, η οποία θα αποτελέσει την πρόσοψη ενός ρολογιού. Στο κέντρο, θα τοποθετήσεις τον μηχανισμό και τους δείκτες. Τέλος, περιμετρικά, θα βάλεις τα κλειδιά που σημαδεύουν τις διάφορες ώρες.

#2 Κρεμάστρα για παλτό

Ένα πριόνι μπορεί να μετατραπεί σε βάση για παλτό ή ακόμα και ομπρελοθήκη. Απλά κρέμασε το οριζόντια σε έναν τοίχο και εξόπλισε το με γάντζους για να μπορεί να κρατάει αντικείμενα. Voilà! Έχεις πλέον στη διάθεσή σου την πιο ιδιαίτερη και φυσικά, DIY κρεμάστρα!

📌 Διάβασε επίσης: 10 Δημιουργικές Ιδέες για DIY κατασκευές με κρεμάστρες

#3 Διακοσμητικό λουλούδι

Αυτή η λύση είναι ιδανική για έναν κήπο. Τα εργαλεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία μικρών γλυπτών, π.χ. ενός λουλουδιού που θα φυτευτεί στο χώμα ή στο χαλίκι. Απλά φτιάξε το στέλεχος και το κέντρο του λουλουδιού με σιδερένια στοιχεία και στερέωσε παλιά κατσαβίδια, κατά προτίμηση με διαφορετικού χρώματος λαβές, σε ένα ακτινωτό μοτίβο γύρω-γύρω σαν πέταλα.

#4 Γιρλάντα

Για να διακοσμήσεις μια εξώπορτα ή ακόμα και μια πύλη, μπορείς να φτιάξεις μια όμορφη χειροποίητη γιρλάντα. Αφού επιλέξεις μια άκαμπτη κυκλική βάση που μπορεί να χρησιμεύσει ως στήριγμα, μπορείς να προσαρτήσεις πάνω της παλιά εργαλεία, είτε κολλώντας τα είτε στερεώνοντάς τα με καρφιά, ώστε να σχηματίσουν ένα διακοσμητικό μοτίβο.

#5 Θήκη για μαγνήτες

Ακόμα και ένα παλιό πριόνι ξυλουργού μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί με κάποιον τρόπο. Πώς; Μπορεί να γίνει μια θήκη για μαγνήτες που θα κρεμαστεί στον τοίχο. Εύκολο και πρακτικό!

#6 Διακοσμητικοί πίνακες

Αν έχεις μπόλικη φαντασία, μπορείς να φτιάξεις ωραίους διακοσμητικούς πίνακες για να τους κρεμάσεις στους τοίχους, δίνοντας νέα όψη σε μια βαρετή, μέχρι πρότινος έστω, γωνιά. Αφού επιλέξεις τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσεις, τοποθέτησε τα μέσα σε ένα μεταλλικό πλαίσιο. Μερικά καρφιά, πένσες και κλειδιά μπορούν να σχηματίσουν στυλιζαρισμένες φιγούρες, ίσως σε συνδυασμό με άλλες φιγούρες ή λουλούδια.

📌 Σε ενδιαφέρει πέρα από μικροαντικείμενα να απασχοληθείς και με DIY έπιπλα; Αν ναι, ρίξει μια ματιά στο άρθρο που ετοίμασε για σένα ο Spitogatos: DIY έπιπλα από κόντρα πλακέ – Μερικές ιδέες

Πολλά αντικείμενα στο σπίτι μπορεί να σου φαίνονται άχρηστα και να σκέφτεσαι ακόμα και να τα πετάξεις χωρίς δεύτερη σκέψη. Ωστόσο αν αφήσεις τη φαντασία σου να πάρει τα ηνία θα δεις πως από διάφορα μικροπράγματα, όπως παλιά εργαλεία, μπορείς να δημιουργήσεις διακοσμητικά θαύματα. Βάλε το μυαλό σου να δουλέψει και άσε την φαντασία σου να μεγαλουργήσει. Το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει. Είναι βέβαιο! Μπορείς επίσης να αναζητήσεις περισσότερες χρήσιμες συμβουλές για το σπίτι, καθώς κι έμπνευση για DIY κατασκευές στα άρθρα του blog του Spitogatos.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

0diaxwristika featured

Διαχωριστικά εσωτερικού χώρου: 9 τοπ επιλογές για μοντέρνο σπίτι

Aytomato potisma

Αυτόματο πότισμα: Πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και τύποι αυτοματοποιημένων συστημάτων ποτίσματος

Bougainvillea

Μπουκαμβίλια ή βουκαμβίλια: Όσα πρέπει να γνωρίζεις