5 ιδέες για να κάνεις το καλύτερο που μπορείς με γωνίες του σπιτιού που… σου βάζουν δύσκολα!

Σε έναν τέλειο κόσμο, θα ζούσαμε σε ένα όμορφο σπίτι όπου κάθε εκατοστό θα ήταν όπως το έχουμε σχεδιάσει στο μυαλό μας. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν παράξενες γωνίες, ανεξήγητες εσοχές, επικλινείς τοίχοι και καλοριφέρ σε μέρη που δεν βολεύουν καθόλου. Σε κάθε περίπτωση όμως υπάρχει ελπίδα για ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα. Παρακάτω έχουμε μερικές πρακτικές και στυλιστικές προτάσεις για να διαμορφώσεις μια “παράταιρη” γωνία του σπιτιού σου. Το φανταστικότερο όλων; Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία ούτε να επέμβεις τρομερά. Απλά πράγματα, όπως ξύλινες τάβλες, μπορούν να μεταμορφωθούν σε πανέμορφα τραπεζάκια για τον πρωινό σου καφέ ή και καθιστικό για διάβασμα.

1. Καθίστε παρακαλώ

Μια γωνία που σε κάνεις να λες “Και τώρα τι κάνουμε; Πώς την διακοσμούμε;” μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια φωλιά με ένα καναπεδάκι. Είναι, ίσως, ο εύκολότερος και πιο πρακτικός τρόπος για να χρησιμοποιήσεις το χώρο και να γεμίσεις τις άκρες/γωνίες του σπιτιού. Μπορείς να φτιάξεις σε έναν ξυλουργό μια βάση στο σχήμα του χώρου και να παραγγείλεις ένα αντίστοιχο μαξιλάρι ή να το γεμίσεις με μαξιλάρες και ένα χαμηλό τραπεζάκι ή τρέιλερ. Εκεί μπορείς να ξαπλώνεις λίγο το μεσημέρι, να πίνεις τον καφέ σου το πρωί -ειδικά αν βρίσκεται κοντά σε παράθυρο ή να τον μοιράζεσαι μαζί με κάποιον άλλο.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Φωτογραφία από: www.digsdigs.com

2. Η τέλεια γωνία παιχνιδιού

Ασύμμετρες γωνίες φαίνονται άδειες και αμήχανες αν μείνουν ως έχουν. Μια καλή πρόταση για να βελτιώσεις την αισθητική αλλά και τη χρηστικότητα ενός τέτοιου χώρου είναι να δημιουργήσεις μια παιδική γωνία με παιχνίδια και ράφια. Στρώσε ένα χαλάκι με παιδικές παραστάσεις, τοποθέτησε μια σκηνή ινδιάνου στο κέντρο, κουτιά αποθήκευσης παιχνιδιών τριγύρω και άσε τους λιλιπούτειους συγκατοίκους σου να το ευχαριστηθούν με την ψυχή τους!

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Φωτογραφία από: www.mydomaine.com

3. Μια υπέροχη πράσινη γωνιά

Επενδύοντας σε φυτά όχι μόνο προσθέτεις φρεσκάδα (και ποιότητα) στον αέρα που αναπνέεις, αλλά και ντύνεις με χρώματα μια αναξιοποίητη γωνία. Δεν πιάνουν χώρο, μπορείς να επιλέξεις το μέγεθος και το σχήμα που σε εξυπηρετεί και είναι και ένας σχετικά ανέξοδος τρόπος να διακοσμήσεις μια γωνία του σπιτιού που σε φέρνει σε... αδιέξοδο. Συνδύασε φυτά διαφορετικού ύψους, με πίνακες και ίσως έναν καθρέφτη στον τοίχο για να προσθέσεις φωτεινότητα και ζωντάνια στο χώρο!

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Φωτογραφία από: www.houzz.com

4. Εργασία και χαρά

Μπορεί αυτή η γωνία που σε προβληματίζει ως προς την διακόσμησή της ή που δεν είχες δει ποτέ με άλλα μάτια, να έχει το ιδανικό μέγεθος και σχήμα για να φιλοξενήσει ένα εργασιακό χώρο για εσένα. Ένα ράφι που να κουμπώνει στον πίσω ή τους δίπλα τοίχους και μια καρέκλα είναι τα μοναδικά πράγματα που χρειάζεσαι. Έτσι θα μπορείς να αλλάζεις περιβάλλον την ώρα εργασίας, έστω και λίγο, από το σαλόνι ή την τραπεζαρία, ειδικά σε περιόδους που περνάμε πολύ χρόνο μέσα στο σπίτι.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Φωτογραφία από: www.housebeautiful.com

5. Μια γωνιά διαβάσματος και ηρεμίας

Μία γωνία που δεν την είχες σε υπόληψη, μπορεί να μεταμορφωθεί για σένα στο σημείο χαλάρωσης όπου θα αφιερώνεις χρόνο στον εαυτό σου και θα ξεφεύγεις με ένα βιβλίο. Τοποθετώντας μια αναπαυτική πολυθρόνα, ένα επιδαπέδιο φωτιστικό και ένα κομοδίνο ή ράφι με μερικά βιβλία γίνεται κατευθείαν η γωνιά σου! Πρόσθεσε ένα χαλάκι και λίγη μουσικούλα και δε θα σηκώνεσαι με τίποτα από εκεί.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Όπως βλέπεις, δεν χρειάζεται να απογοητεύεσαι αν στο σπίτι σου δεν είναι όλα τέλεια ευθυγραμισμένα! Με λίγη φαντασία και δημιουργικότητα, ακόμα και ο πιο παράξενα δομημένος χώρος έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει όμορφες και χρηστικές γωνιές.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

0diaxwristika featured

Διαχωριστικά εσωτερικού χώρου: 9 τοπ επιλογές για μοντέρνο σπίτι

Koyrtina mpanioy

Κουρτίνες μπάνιου: Πλαστικές, γωνιακές και άλλες επιλογές

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου