Μάθε πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά τις άσχημες οσμές στο σπίτι σου και να δημιουργήσεις έναν φρέσκο και ευχάριστο χώρο.

Παρά τον τακτικό καθαρισμό, πάντα ενδέχεται να αναπτυχθούν άσχημες οσμές στο σπίτι, ειδικά σε χώρους όπως το μπάνιο και η κουζίνα. Αυτό μπορεί να εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η συνύπαρξη πολλών ανθρώπων σε ένα μικρό χώρο, η παρουσία ζώων, ο σχηματισμός μούχλας και υγρασίας, η τοποθεσία και η έκθεση του σπιτιού ή το γεγονός ότι είναι συχνά κλειστό.

Σίγουρα, ο συχνός αερισμός των χώρων, ακόμη και το φθινόπωρο και το χειμώνα, μπορεί να βοηθήσει πολύ, καθώς η κυκλοφορία του αέρα μπορεί να απομακρύνει τα μικρόβια, τα βακτήρια και την υγρασία και επομένως να περιορίσει τις άσχημες μυρωδιές. Ωστόσο, υπάρχουν και εντελώς φυσικές «θεραπείες» που μπορούν να εξαλείψουν αποτελεσματικά τις κακές οσμές στο σπίτι.

Ας δούμε παρακάτω ορισμένες αποτελεσματικές λύσεις για την εξάλειψη των άσχημων οσμών στο σπίτι.

#1 Διττανθρακική σόδα και ξύδι

Πρόκειται για προϊόντα που βρίσκονται σε όλα τα σπίτια και τα οποία, εκτός του ότι είναι πολύ φθηνά, είναι και εντελώς φυσικά. Οι δύο αυτές ουσίες, οι οποίες έχουν πολλαπλές χρήσεις, έχουν την ιδιότητα να καθαρίζουν και να απολυμαίνουν σε βάθος τις επιφάνειες, εξουδετερώνοντας κάθε οσμή.

Η διττανθρακική σόδα και το ξύδι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό μεταξύ τους, για να σχηματίσουν ένα μείγμα, για να καθαρίσουν και να απολυμάνουν σε βάθος κάθε επιφάνεια, από τους πάγκους εργασίας μέχρι τα εξαρτήματα του μπάνιου, από το φούρνο μέχρι το ψυγείο και τη σόμπα.

Το ξύδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί επιπλέον του κανονικού απορρυπαντικού στο πλυντήριο ρούχων και στο πλυντήριο πιάτων για απολύμανση. Η διττανθρακική σόδα μπορεί να τοποθετηθεί σε φλιτζάνι ή ποτήρι μέσα σε ράφια παπουτσιών, ντουλάπες, ψυγεία, καθώς έχει την ικανότητα να απορροφά τις οσμές και να τις εξουδετερώνει.

📌 Διάβασε επίσης: Ξύδι: Η φθηνή και αποτελεσματική λύση για τον οικιακό σου καθαρισμό!

#2 Πομάδα

Ίσως δεν είναι ένα ευρέως γνωστό προϊόν, ωστόσο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό. Πρόκειται για ένα εσπεριδοειδές, για παράδειγμα ένα λεμόνι ή ένα μανταρίνι, στην επιφάνεια του οποίου είναι κολλημένα γαρίφαλα. Το προϊόν που λαμβάνεται με αυτόν τον τρόπο είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά αποσμητικά για το περιβάλλον του σπιτιού.

Η πομάδα έχει τη δύναμη να απορροφά τις οσμές και ταυτόχρονα να διαχέει ένα πολύ ευχάριστο άρωμα εσπεριδοειδών. Εάν τοποθετηθεί κοντά σε πηγές θερμότητας, απελευθερώνει μεγαλύτερο άρωμα και αυξάνει την απορροφητικότητα των οσμών που υπάρχουν στον αέρα.

#3 Κεριά και λιβάνια

Μια άλλη κλασική λύση για τον αρωματισμό χώρων είναι η χρήση κεριών, αφεψημάτων και λιβανιών, το είδος των οποίων μπορείς να επιλέξεις ανάλογα με τα γούστα σου. Ειδικότερα, τα κεριά είναι σε θέση να απορροφήσουν τις οσμές που δημιουργούνται στην κουζίνα από το τηγάνισμα ή το πολύωρο μαγείρεμα. Τα αφεψήματα μπορούν επίσης να σου φανούν χρήσιμα.

Μπορούν να ληφθούν με την τοποθέτηση μπαχαρικών ή αρωματικών βοτάνων, όπως φασκόμηλο, δεντρολίβανο, ευκάλυπτος, μέντα ή λεμονόχορτο, σε βραστό νερό. Αφού γίνει το έγχυμα, μπορείς να αφήσεις το κατσαρολάκι στη φωτιά ή να το ρίξεις σε μικρά δοχεία και να το τοποθετήσεις σε διάφορες γωνιές του σπιτιού, έτσι ώστε τα αρώματα να εξαπλωθούν στον αέρα.

📌 Διάβασε επίσης: Δυσάρεστες μυρωδιές στο μπάνιο: Αιτίες και τρόποι αντιμετώπισης

Αναζητάς περισσότερες χρήσιμες συμβουλές για την καθαριότητα του σπιτιού σου ή το σπίτι το σύνολό του; Αν ναι, στο blog του Spitogatos θα βρεις δεκάδες άρθρα που θα σε βοηθήσουν να ανανεώσεις τον χώρο σου και να αποκτήσεις το σπίτι που πάντα ονειρευόσουν: με λίγα λόγια, το αγαπημένο σου μέρος στον κόσμο!

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

0diaxwristika featured

Διαχωριστικά εσωτερικού χώρου: 9 τοπ επιλογές για μοντέρνο σπίτι

Aytomato potisma

Αυτόματο πότισμα: Πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και τύποι αυτοματοποιημένων συστημάτων ποτίσματος

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου