Επειδή ο χειμώνας θέλει έξυπνες λύσεις και για να μην επιβαρύνεις τους λογαριασμούς θέρμανσης, δοκίμασε αυτά τα 7 μικρά μυστικά για να ζεστάνεις το σπίτι σου χωρίς επιπλέον έξοδα!


Χρησιμοποίησε αλουμινόχαρτο

Βάλε αλουμινόχαρτο στον τοίχο πίσω από τα θερμαντικά σώματα που βρίσκονται κάτω από παράθυρα. Κόλλησε τη γυαλιστερή πλευρά προς το καλοριφέρ, αντανακλώντας έτσι τη θερμότητα πίσω στο δωμάτιο, αντί να την αφήνεις να «φύγει» από το παράθυρο.


Κάλυψε την κλειδαρότρυπα

Θα κρατήσεις το σπίτι πολύ πιο ζεστό αν σταματήσεις τη θερμότητα που διαφεύγει μέσα από κενά και ρωγμές στους τοίχους, αλλά ενώ ορισμένα σημεία είναι εύκολο να εντοπιστούν, μην ξεχνάς τις λιγότερο προφανείς περιοχές - όπου σωλήνες ή καλώδια μπαίνουν σε τοίχους, πίσω από το πλυντήριο ρούχων για παράδειγμα, γύρω από νιπτήρες και μέσα από κλειδαρότρυπες. Τις τρύπες που δεν είναι ορατές, μπορείς να τις σφραγίσεις με εφημερίδα, πλαστικές σακούλες ή παλιές κάλτσες. Για χαραμάδες ή κλειδαρότρυπες στις εσωτερικές πόρτες του σπιτιού, μπορείς να χρησιμοποιήσεις βαμβάκι ή διαφανή μεμβράνη.


Πρόσθεσε στρώσεις στις κουρτίνες

Σίγουρα σου έχει τύχει να ντύνεσαι σαν «κρεμμύδι» για να αντιμετωπίσεις το κρύο. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με το σπίτι σου! Πρόσθεσε παραπάνω στρώσεις στις κουρτίνες για να αυξήσεις τη μόνωση, κρεμώντας ή ράβοντας ένα παχύτερο ύφασμα στο πίσω μέρος τους, για να μην φαίνεται η διαφορά στο εσωτερικό του σπιτιού.


Ανανέωσε τη διακόσμηση

Τα χοντρά χαλιά δε δίνουν απλά χρώμα στο χώρο, συμβάλλουν σημαντικά και στο να τον κρατήσουν ζεστό. Το πάτωμα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες απώλειας ζέστης, εάν δεν είναι μονωμένο. Επομένως, αν είναι γυμνό, ντύσε το με όσο πιο πολλά χαλιά μπορείς, για να διατηρήσεις ψηλά τη θερμοκρασία και να περπατάς άνετα μέσα στο σπίτι.

ζεστό σπίτι



Βάλε bubble wrap

Δεν είναι όμορφο αισθητικά, αλλά αν δεν έχεις διπλά τζάμια και πολλή από τη θερμότητα χάνεται από τα παράθυρα, δοκίμασε να βάλεις αεροπλάστ, το υλικό συσκευασίας με τις φυσαλίδες, για να δημιουργήσεις χειροποίητη θερμομόνωση. Και αν περισσέψει, μπορείς να τις σπάσεις! Αρκεί να βρέξεις τα τζάμια με λίγο νερό και να κολλήσεις πάνω αεροπλάστ που έχεις κόψει στο αντίστοιχο μέγεθος. Μετά κάλυψε ολόκληρο το παράθυρο με διαφανές πλαστικό που θα σφραγίσεις με σιλικόνη και θα δεις μεγάλη διαφορά.


Αξιοποίησε το φως του ήλιου

Ο πλούσιος ελληνικός ήλιος κάνει πολύ συχνά την εμφάνισή του και το χειμώνα και πρέπει να το εκμεταλλευτείς! Οπότε όσο η μέρα είναι φωτεινή, άνοιξε τις κουρτίνες και τα παντζούρια, ακόμα κι αν νομίζεις ότι αυτά συγκρατούν τη θερμότητα μέσα στο χώρο. Το φως του ήλιου θα ζεστάνει κυριολεκτικά και μεταφορικά το σπίτι σου.


Άλλαξε σεντόνια

Το κρεβάτι είναι το μέρος που χουχουλιάζεις έτσι κι αλλιώς, όμως μπορείς να το κάνεις ακόμα πιο ζεστό αν αντικαταστήσεις τα βαμβακερά σου σεντόνια με πετσετέ.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Aytomato potisma

Αυτόματο πότισμα: Πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και τύποι αυτοματοποιημένων συστημάτων ποτίσματος

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου

Neroxytis arwmatiko

Νεροχύτης από fragranite: Τι είναι, ποια τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα;