Απόκτησε τον έλεγχο του χώρου σου με αυτές τις 3 απλές συμβουλές για ένα πιο ευρύχωρο και τακτοποιημένο σπίτι!

Η ολοένα και πιο φρενήρης ζωή οδηγεί συχνά τους ανθρώπους στη συσσώρευση αντικειμένων, εξαλείφοντας, κατά κάποιο τρόπο, τη γενικότερη τάξη του σπιτιού. Αλλά μη φοβάσαι! Είναι πιθανό να τακτοποιήσεις το σπίτι σου λαι ταυτόχρονα να εκμεταλλευτείς αυτή τη δραστηριότητα για να απελευθερωθείς από το άγχος σου. Ειναι γεγονός εξάλλου πως η απαλλαγή από τα περιττά μπορεί στην πραγματικότητα να βοηθήσει στη βελτίωση της διάθεσης και να κάνει το σπίτι σου πιο τακτοποιημένο, ευρύχωρο και άνετο.

Ας δούμε μαζί 3 απλές συμβουλές για να κάνεις ένα σπίτι πιο τακτοποιημένο και φιλόξενο, κερδίζοντας, δε, μερικά τετραγωνικά μέτρα ακόμα.

#1 Όλα έχουν μια θέση

Η πρώτη πρόταση είναι να σκεφτείς μια οργανωμένη διάταξη των χώρων. Είναι απαραίτητο να εκχωρήσεις έναν ακριβή χώρο σε κάθε κατηγορία αντικειμένων.

Για κάποιους είναι πιο απλό, οι κρέμες προσώπου, τα σαπούνια ή το μακιγιάζ, των οποίων η χρήση περιορίζεται συνήθως στο περιβάλλον του σπιτιού, θα αποθηκευτούν σχεδόν αυτόματα στα ράφια ή στα συρτάρια του μπάνιου. Ταυτόχρονα, άλλα πράγματα όπως τσαντάκια, σακίδια πλάτης, παντόφλες, κασκόλ, «κινδυνεύουν» καταλήγοντας να τα ακουμπάς δίπλα στον καναπέ, στην καρέκλα της τραπεζαρίας ή στη γωνία στο πάτωμα κάτω από την κρεμάστρα ρούχων. Κάνοντάς το χωρίς να το καταλάβεις, μέρα με τη μέρα, το χάος αυξάνεται, περιορίζοντας τον πραγματικό χρήσιμο χώρο στο σπίτι σου.

Για να αντιμετωπιστεί λοιπόν αυτή η συστηματική δημιουργία αταξίας, είναι σημαντικό να σκεφτείς έναν ειδικό χώρο, ίσως στην είσοδο, όπου θα μπορείς να αποθηκεύεις όλα εκείνα τα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται κατά την έξοδο και την είσοδο στο σπίτι.

#2 Οι κλειστές ντουλάπες είναι φίλοι της τάξης

Οι ανοιχτές ντουλάπες, χωρίς πόρτες ή συρτάρια, έχουν τη γοητεία τους, αλλά από την άλλη χρειάζονται περισσότερη φροντίδα. Στην πραγματικότητα, ενώ μια ανοιχτή ντουλάπα που διατηρείται με ακατάστατο τρόπο συμβάλλει σημαντικά στο γενικό χάος, μια που είναι εξοπλισμένη με πόρτες μπορεί να κρύψει οποιαδήποτε αταξία.

Αν είσαι ακατάστατος/η, αλλά έχεις ήδη ανοιχτά έπιπλα, δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθείς: υπάρχουν πλέον πολλοί τρόποι να μεταμορφώσεις μια ανοιχτή γκαρνταρόμπα σε κλειστή, για όλα τα γούστα και τα βαλάντια.

📌 Διάβασε επίσης: Οργάνωση ντουλάπας χωρίς άγχος – Πώς να κάνεις την αλλαγή εποχής στη ντουλάπα σου

#3 Έπιπλα πολλαπλών λειτουργιών

Μια λύση που προσεγγίζουν ολοένα και περισσότεροι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων είναι αυτή των πολυλειτουργικών επίπλων. Αλλά για ένα τακτοποιημένο σπίτι σίγουρα δεν είναι απαραίτητο να αγοράσεις υπερσύγχρονα και ακριβά έπιπλα. Αντιθέτως, μπορείς να καταφύγεις σε ορισμένα αλλά «έξυπνα» κόλπα.

Για παράδειγμα, είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί ένα σεντούκι ή μπαούλο στο σαλόνι ως κάθισμα και ταυτόχρονα ως λύση για την αποθήκευση κάποιων αντικειμένων. Ή μπορείς να χρησιμοποιήσεις τους χώρους κάτω από το κρεβάτι ή τον καναπέ ως χώρους αποθήκευσης που οργανωμένοι με πρακτικά διάφανα κουτιά, θα σου επιτρέπουν να διατηρείς τα πάντα σε τάξη και ταυτόχρονα να έχεις γρήγορη πρόσβαση σε ό,τι χρειάζεσαι.

Αναζητάς περισσότερη έμπνευση για το σπίτι και την καλύτερη οργάνωσή του; Βρες ό,τι χρειάζεσαι στα άρθρα του blog του Spitogatos και δημιούργησε έναν όμορφο και λειτουργικό χώρο, όπως ακριβώς τον ονειρεύεσαι. Δημιούργησε το αγαπημένο σου μέρος στον κόσμο!

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

0diaxwristika featured

Διαχωριστικά εσωτερικού χώρου: 9 τοπ επιλογές για μοντέρνο σπίτι

Koyrtina mpanioy

Κουρτίνες μπάνιου: Πλαστικές, γωνιακές και άλλες επιλογές

Yd minimal

Υπνοδωμάτια - Μίνιμαλ Διακόσμηση: 10 συμβουλές για τη δημιουργία ενός μίνιμαλ υπνοδωματίου