Θέλεις να μετακομίσεις, αλλά τρομάζεις με τη διαδικασία; Αν κάποιο από τα παρακάτω σημάδια έχει εμφανιστεί στη ζωή σου, ήρθε η ώρα να σκεφτείς σοβαρά να αλλάξεις σπίτι.

Η μετακόμιση δεν είναι και πολύ ευχάριστη. Εκτός από την απαιτητική διαδικασία της μετακίνησης σε νέο χώρο, υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες που πρέπει να εξετάσεις, όπως το κόστος, η τοποθεσία και η ψυχική σου υγεία. Αλλά αξίζει, αν έχεις φτάσει στο σημείο όπου η μετακόμιση πραγματικά είναι το καλύτερο για σένα.

Πάρε μια βαθιά ανάσα και ξεκίνα:


1. Οικονομικός απολογισμός

Ναι, είναι ένας προφανής λόγος, αλλά ο έλεγχος των εξόδων είναι πολύ σημαντικός για να αποφασίσεις να μετακομίσεις. Από τη μία μπορεί να σκέφτεσαι να αναβαθμίσεις το τρέχον σπίτι σου για να ταιριάζει στις ανάγκες που θα προκύψουν, από την άλλη η μετακόμιση μπορεί να σου κοστίσει λιγότερο από μια καινούρια κουζίνα. Μπορεί να είναι δύσκολο να το δεχτείς, όταν έρχεται η ώρα να βάλεις ένα στοπ στις επισκευές, ειδικά αν έχεις ρίξει σκληρή δουλειά και χρήματα στην αγαπημένη σου κατοικία. Αλλά ίσως πρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω και να σκεφτείς πόσο ωραία θα ήταν για το πορτοφόλι αλλά και τα νεύρα σου, αν ζούσες σε ένα νέο σπίτι.


2. Χρειάζεσαι περισσότερο αποθηκευτικό χώρο

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι οργάνωσης του χώρου και εκκαθάρισης από τη γενική ακαταστασία που μπορείς να δοκιμάσεις, πριν αρχίσεις να συνειδητοποιείς ότι κυριολεκτικά δε σε χωράει ο τόπος. Εάν περισσότερες ντουλάπες ή μεγαλύτερη κουζίνα θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη, προσπάθησε να τα αποκτήσεις. Είναι στο χέρι σου αν αυτό σημαίνει αναδιαμόρφωση του χώρου ή μετακόμιση, αρκεί να φύγουν αυτές οι κούτες από το πατάρι.


3. Η οικογένειά σου μεγαλώνει

Εάν θέλεις να προσθέσεις δύο παιδιά ή / και κατοικίδια ζώα στην οικογένεια, η αναβάθμιση του σπιτιού σου είναι το επόμενο λογικό βήμα. Εκτός από την ανάγκη για μεγαλύτερο χώρο, υπάρχουν κι άλλες πτυχές που ίσως έχεις παραβλέψει, όπως περιοχές κοντά σε καλά σχολεία και σε ένα όμορφο πάρκο. Δεν έχεις παιδιά; Οι συγκεκριμένες περιοχές εξακολουθούν να είναι μια καλή επένδυση για το μέλλον, αφού η τοποθεσία κοντά σε σχολεία είναι ένα μεγάλο συν για υποψήφιους ενοικιαστές ή αγοραστές.


4. Τα παιδιά / οι συγκάτοικοι έχουν φύγει

Στην αντίθετη περίπτωση, μην χάνεις χρήματα για χώρο που δεν χρειάζεσαι! Αν είσαι μόνο εσύ ή και ο/η αγαπημένος,-η σου τώρα, γιατί να μην μεταφερθείς σε ένα μικρότερο σπίτι για να γλιτώσεις όχι μόνο στο ενοίκιο, αλλά και στις δουλειές του σπιτιού, τις επισκευές, το ρεύμα, το χρόνο καθαρίσματος και περισσότερα;


5. Η γειτονιά σου είναι σε ύφεση

Εάν το ποσοστό εγκληματικότητας στη γειτονιά σου αρχίζει και μεγαλώνει, θα ήταν μια καλή ιδέα να προχωρήσεις σε μια περιοχή που σου εμπνέει περισσότερη εμπιστοσύνη προτού γίνει δύσκολο να ενοικιαστεί ή πωληθεί το σπίτι σου σε κάποιον άλλο. Δεν υπάρχει καμία ντροπή στο να θέλεις να νιώθεις ασφαλής.


6. Έχεις αρχίσει να μαγειρεύεις περισσότερο (ή λιγότερο)

Αν η κουζίνα αποτελεί πλέον σημαντικό κομμάτι του σπιτιού και τη χρησιμοποιείς καθημερινά για μαγείρεμα, επιβάλλεται να επενδύσεις σε ένα σπίτι με μεγαλύτερη κουζίνα που θα σου λύσει τα χέρια. Αν από την άλλη, δεν έχεις χρόνο για να μαγειρέψεις πια, τότε συμφέρει να μετακομίσεις σε ένα σπίτι με μικρότερη (ή πιο απλή) κουζίνα για να εξοικονομήσεις χώρο και χρήματα.


7. Τα παιδιά σου έχουν σταματήσει να καλούν τους φίλους τους

Ακούς το παιδί σου να λέει συνεχώς «Πάω στου Γιάννη», αλλά ο Γιάννης δεν έρχεται ποτέ στο σπίτι σας; Πρέπει να αντιμετωπίσεις λοιπόν το γεγονός ότι το σπίτι του φίλου του έχει περισσότερο χώρο, είναι πιο άνετο (ή ψυγείο του είναι πάντα γεμάτο!). Αν τα παιδιά σου φαίνονται διστακτικά να προσκαλέσουν τους φίλους τους, επειδή δεν μπορούν πουθενά να παίξουν ή να κάνουν μια ομαδική εργασία μαζί, ίσως να θέλεις να επανεξετάσεις τις στεγαστικές σας ανάγκες και να ξεκινήσεις την αναζήτηση σπιτιού.


8. Αναβάλλεις συνεχώς τη μετακόμιση

Εάν είναι μέσα στα σχέδιά σου να μετακομίσεις, αλλά το αποφεύγεις συνεχώς γιατί σε τρομάζει η διαδικασία, μην το καθυστερείς άλλο. Έχεις όλα τα ακίνητα της αγοράς μπροστά σου στο Spitogatos.gr και μπορείς να πάρεις προσφορές για μετακομίσεις με ένα κλικ. Όσο πιο γρήγορα σερφάρεις, τόσο πιο σύντομα θα κάνεις τη ζωή σου καλύτερη!


9. Δεν σου ταιριάζει πια η περιοχή σου

Εξακολουθείς να ζεις κοντά στο Πανεπιστήμιο ή το φοιτητικό σου στέκι; Το πλησιέστερο μανάβικο είναι χιλιόμετρα μακριά; Ρώτα τον εαυτό σου αν ο σημερινός τρόπος ζωής σου ταιριάζει με τη γειτονιά σου και αν η απάντηση είναι «όχι», είναι καιρός να συνειδητοποιήσεις τι χρειάζεσαι και να ψάξεις τοποθεσία με τα σωστά κριτήρια.


10. Το πήγαινε-έλα στο γραφείο είναι καθημερινό μαρτύριο

Η μετακίνηση από και προς το γραφείο μπορεί να πάρει ώρες από την εβδομάδα σου. Σκέψου μόνο πόσα καλύτερα πράγματα θα μπορούσες να κάνεις σε αυτό το διάστημα, όπως να πας γυμναστήριο, να δεις περισσότερες ταινίες ή απλά να μην είσαι κι εσύ μια αιτία παραγωγής καυσαερίου στην ατμόσφαιρα. Είτε ξεκινάς μια νέα δουλειά ή παραμένεις στην ίδια, η κοντινή απόσταση από το γραφείο έχει πολλά οφέλη.


11. Τα πράγματα σοβαρεύουν με το ταίρι σου

Μια νέα αγάπη δε σημαίνει απαραίτητα ότι ξαφνικά θα τα μαζέψεις και θα πας να συζήσεις. Όμως, το να μοιράζεσαι ένα νέο σπίτι μαζί με το ταίρι σου μπορεί να είναι πολύ εποικοδομητικό από άποψη χώρου, συναισθηματικά και οικονομικά.


12. Έχεις ανάγκη ένα νέο ξεκίνημα

Μερικές φορές, νιώθουμε την ανάγκη να προχωρήσουμε και να κάνουμε μια νέα αρχή. Μη διστάζεις λοιπόν! Ζεις μόνο μια φορά και η ζωή είναι πολύ σύντομη για να μην την απολαύσεις στο έπακρο - ειδικά καθώς αρχίζει μια νέα χρονιά.

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

0diaxwristika featured

Διαχωριστικά εσωτερικού χώρου: 9 τοπ επιλογές για μοντέρνο σπίτι

Aytomato potisma

Αυτόματο πότισμα: Πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και τύποι αυτοματοποιημένων συστημάτων ποτίσματος

Bougainvillea

Μπουκαμβίλια ή βουκαμβίλια: Όσα πρέπει να γνωρίζεις