Ποια σημάδια δείχνουν ότι η μετακόμιση είναι το σωστό βήμα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Το να αλλάζεις σπίτι σίγουρα περιλαμβάνει κάποια κούραση λόγω των πρακτικών ζητημάτων που πρέπει να διευθετηθούν. Όμως, όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου, η αλλαγή κατοικίας είναι επιβεβλημένη και πολλές φορές απαραίτητη για την εξασφάλιση της ψυχικής και σωματικής μας υγείας. Όμως, πώς θα ξέρουμε ότι ήρθε η ώρα να αλλάξουμε σπίτι; Πάρε μια βαθιά ανάσα και δες τη λίστα που σου ετοιμάσαμε πριν αρχίσεις την έρευνα αγοράς για το επόμενο σπίτι που θα κάνεις σπιτικό για εσένα και όσους αγαπάς.

Σημάδι #1: Αλλαγή στα οικονομικά σου

Το πλέον βέβαιο είναι ότι αν η οικονομική σου κατάσταση δεν σου επιτρέπει την παραμονή στο τωρινό σου σπίτι ή σου ανοίγει το δρόμο για την απόκτηση κάτι καλύτερου, τότε μάλλον πρέπει να σκεφτείς αν αλλάζοντας σπίτι είναι μια καλή επένδυση για εσένα μακροπρόθεσμα.

Σημάδι #2: Έχεις “ξεμείνει” από αποθηκευτικό χώρο

Αν παρόλες τις συμβουλές εξοικονόμησης χώρου εσύ εξακολουθείς να πασχίζεις να βρεις πού θα αποθηκεύσεις τα ρούχα και τα λοιπά υπάρχοντά σου (ακόμα και μετά από μια καλή “γενική” που ξεκαθάρισε το χώρο από τα περιττά), τότε πάμε για άλλα.

Σημάδι #3: Η οικογένεια μεγαλώνει

Όσο μεγαλώνει η οικογένεια, τόσο πληθαίνουν και οι ανάγκες της σε χώρο και όχι μόνο. Αν, για πράδειγμα, ζεις σε μια γειτονιά που είναι απομακρυσμένη από σχολεία και συγκοινωνίες και πρέπει να χάνεις πολύτιμο χρόνο κάθε μέρα σε διαδρομές και υποχρεώσεις παιδιών (αλλά και δικές σου), τότε μετακομίζοντας σε μια περιοχή με καλύτερη προσβασιμότητα στις απαραίτητες εγκαταστάσεις και τις απαιτούμενες ανέσεις είναι μια λύση που αξίζει να σκεφτείς.

Σημάδι #4: Περνάς πολύ χρόνο κάνοντας πράπονα για το σπίτι σου

Οι γείτονες είναι ανυπόφοροι. Έχει πολύ φασαρία. Παρατηρείται αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή. Είσαι μακριά από φίλους και αγαπημένα πρόσωπα. Δεν έχεις κοντά σουπερ-μαρκετ και μαγαζιά για μια έκτακτη ανάγκη. Το σπίτι σου είναι πολύ ζεστό, πολύ κρύο, πολύ μικρό, πολύ μεγάλο, πολύ άβολο, πολύ σκοτεινό, πολύ φωτεινό, πολύ οτιδήποτε. Προφανώς και κάτι δε σε κρατάει άλλο εκεί που είσαι και θέλεις επειγόντως μια αλλαγή.

Σημάδι #5: Κοστίζει περισσότερο να “σουλουπώσεις” το σπίτι σου από το να αγοράσεις καινούριο

Αν για εσένα το σπίτι είναι επένδυση (π.χ. έχεις σκοπό να το διαθέσεις προς ενοικίαση/πώληση στο μέλλον), τότε σίγουρα θέλεις να το κρατήσεις σε όσο καλύτερη κατάσταση γίνεται για να μη χάσει την αξία μεταπώλησης. Αν όμως οι όποιες αναβαθμίσεις και οι εργασίες αποκατάστασης τυχόν ζημιών θα σου κοστίσουν μια περιουσία και το σπίτι είναι ένα ήδη ταλαιπωρημένο και παλιό, τότε πηγαίνοντας σε ένα πιο καινούριο, ακόμα και μικρότερο αν σου το επιτρέπουν οι συνθήκες σου, είναι ίσως μονόδρομος.

Σημάδι #6: Θέλεις επειγόντως μια καινούρια αρχή

Νιώθεις ότι η ζωή σου έχει “βαλτώσει” και αναζητάς διακαώς να γυρίσεις σελίδα; Σε αυτή την περίπτωση, αλλάζοντας σπίτι (ίσως και περιοχή) αποτελεί μια λύση που σίγουρα θα σου δώσει αυτή την αίσθηση του καινούριου που ψάχνεις. Μια αλλαγή παραστάσεων αναζωογονεί!

Σημάδι #7: Η γειτονιά αδειάζει

Όταν είχες επιλέξει το συγκεκριμένο σπίτι, ήξερες τον κάθε γείτονα με το όνομά του και ήσασταν μια ωραία παρέα που περνούσατε χρόνο διασκεδάζοντας και μοιράζοντας άγχη, χαρές, γιορτές και λύπες μαζί. Με το πέρασμα των χρόνων, είτε λόγω συνθηκών είτε άλλων παραγόντων, η γειτονιά πλέον μοιάζει έρημη ή έχει γίνει πιο εμπορική. Αν σε “χαλάει” αυτή η κατάσταση, μετακομίζοντας σε μια πιο ζωντανή περιοχή μάλλον θα καλύψει καλύτερα τις ανάγκες σου για επικοινωνία, καλή γειτονία και την αίσθηση ότι ανήκεις σε μια όμορφη κοινότητα.

Σημάδι #8: Το σύνδρομο της άδεια φωλιάς

Τώρα που τα παιδιά μεγάλωσαν και δημιούργησαν τα δικα τους σπιτικά, ίσως το τεράστιο σπίτι με τις 5 κρεβατοκάμαρες να μοιάζει αχανές και ψυχοπλακωτικό. Μπορείς να παραμείνεις εκεί για να το χαίρονται τα παιδια και τα εγγόνια σου όταν σε επισκέπτονται, ή να πάς σε κάτι μικρότερο και να γλιτώσεις τόσο το σύνδρομο της άδειας φωλιάς όσο και τον κόπο του καθαρίσματος!

Σημάδι #9: Τα πράγματα “σοβαρεύουν” για εσένα και το έταιρον ήμιση

Άν έχει έρθει η στιγμή που αποφασίσατε να αγοράσετε (ή και να νοικιάσετε) το δικό σας σπίτι με τον καλό ή την καλή σας και να πείτε αντίο στην εργένικη ζωή, τότε μάλλον επιβάλλεται η αλλαγή κατοικίας.

Σημάδι #10: Μετάβαση από ενοίκιο σε αγορά κατοικίας

Βαρέθηκες να ζεις μέσα στα ενοίκια. Τα χρήματα που δίνεις για να νοικιάσεις το σπίτι σου πλεον μπορείς να τα διαθέσεις για να αγοράσεις κάτι δικό σου. Σε αυτή την περίπτωση, ξέρεις καλά που σε οδηγεί ο δρόμος!

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

0diaxwristika featured

Διαχωριστικά εσωτερικού χώρου: 9 τοπ επιλογές για μοντέρνο σπίτι

Aytomato potisma

Αυτόματο πότισμα: Πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και τύποι αυτοματοποιημένων συστημάτων ποτίσματος

Lavi parathiroy

Κρεμονέζικες λαβές παραθύρων: Όσα πρέπει να ξέρεις πριν τις επιλέξεις