Τα έχεις κάνει όλα σωστά. Έχεις βάλει αγγελία για το σπίτι σου, ως ιδιώτης ή με τη βοήθεια επαγγελματία μεσίτη,το έχεις προβάλει επιτυχώς μέσα από την περιγραφή και τις φωτογραφίες, έχουν επικοινωνήσει μαζί σου υποψήφιοι αγοραστές και τώρα πρέπει να τους το δείξεις.

Πριν το ραντεβού, φρόντισε να εξαφανίσεις τα 10 πράγματα που μπορεί να τους απωθήσουν!


1. Βρωμιά

Ένα σπίτι προς πώληση πρέπει να αστράφτει, για να αναδείξει τον πιο όμορφο εαυτό του! Ειδικά η κουζίνα και η τουαλέτα πρέπει να είναι πεντακάθαρες. Είναι αυτονόητο ότι δεν αφήνουμε βρώμικα πιάτα στο νεροχύτη, σκουπίδια, λεκέδες ή ψίχουλα στο πάτωμα. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, είναι να ανανεώσεις ή να καθαρίσεις τα χαλιά για πιο φρέσκια αίσθηση.


2. Περίεργες μυρωδιές

Αφού αποφασίσεις να πουλήσεις το σπίτι, προσπάθησε να αποφύγεις το κάπνισμα μέσα, το μαγείρεμα έντονων φαγητών ή το τηγάνισμα. Κάποιοι λένε ότι αγοράζουμε με τη μύτη μας, οπότε φρόντισε το σπίτι σου να είναι φρέσκο και φιλόξενο! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ειδικά αποσμητικά ή αρωματικά και να αερίσεις όσο γίνεται το χώρο.


3. Παλιά φωτιστικά

Θα σου κοστίσει λίγο παραπάνω, αλλά είναι μια μικρή επένδυση που αξίζει σίγουρα τα λεφτά της. Τα παλιά, βρώμικα φωτιστικά επηρεάζουν αμέσως όλη την ατμόσφαιρα και την αίσθηση του χώρου. Αν σκέφτεσαι ότι είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει εύκολα ο αγοραστής, θα χάσεις την ευκαιρία να προβάλλεις καλύτερα το σπίτι και ίσως σου κοστίσει και στην τελική τιμή.


4. Αρχαίες συσκευές

Ακόμη και αν το σπίτι είναι γενικά καθαρό, σημασία έχει και η εικόνα των συσκευών ειδικά στην κουζίνα ή το μπάνιο. Ένας σκουριασμένος φούρνος μικροκυμάτων, ένα ψυγείο γεμάτο λεκέδες και ένα παμπάλαιο πλυντήριο ρούχων είναι ικανά να «χαλάσουν» την εικόνα του υποψήφιου αγοραστή και να δώσουν την εντύπωση ενός συνολικά παλιού και βρώμικου χώρου. Αν δεν μπορείς να τις σουλουπώσεις, ίσως είναι καλύτερα ακόμη και να τις αφαιρέσεις.


5. Άσχημη μπογιά

Το χρώμα του σπιτιού μπορεί να ποικίλει, να σκοτεινιάζει ένα χώρο ή να τον φωτίζει. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι δρα στην διάθεση και την ψυχολογία των ανθρώπων που το κατοικούν, επηρεάζοντας την επιθυμία τους να μείνουν μέσα ή να τρέξουν μακριά από αυτό. Για σιγουριά επίλεξε ένα ουδέτερο, ανοιχτό χρώμα, ίσως σε γήινες αποχρώσεις.


6. Ταπετσαρίες και σαγρέ τοίχος

Η ταπετσαρία είναι κάτι πολύ εξειδικευμένο που πρέπει να ταιριάζει με την υπόλοιπη διακόσμηση και τα έπιπλα του σπιτιού, επομένως και πολύ δύσκολο να θέλει να την κρατήσει όποιος μείνει σπίτι σου. Σίγουρα θα προτιμήσει να την αφαιρέσεις εσύ για αυτόν. Αν τώρα ο τοίχος σου έχει μείνει στην ξεπερασμένη μόδα του σαγρέ, προτίμησε να τον «λειάνεις» γιατί σίγουρα θα του προσβάλλει την αισθητική…


7. Ακαταστασία

Θέλεις το σπίτι σου να φαίνεται όσο το δυνατόν πιο μεγάλο, καθαρό και φωτεινό. Μην αφήσεις τους μαγνήτες στο ψυγείο, τη συλλογή σου από σπιρτόκουτα ή τη στοίβα από ευχετήριες κάρτες να αποσπάσουν την προσοχή των πιθανών αγοραστών. Πέταξε τα περιττά σε μια κούτα και άσε μόνο λίγα και βασικά, για να μην «πνίξεις» το χώρο.


8. Προσωπικά αντικείμενα

Βγάλε τη φωτογραφία σου με τα σιδεράκια από το τραπέζι, ξεκρέμασε το σταυρό που σου χάρισε η γιαγιά σου και κρύψε τα κουκλάκια που κρατάς από παιδί. Μη δώσεις σε κανέναν το δικαίωμα να κρίνει το γούστο σου ή να χάσει το ενδιαφέρον του λόγω θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων. Θέλεις να ταυτιστούν με το σπίτι και όχι με τη δική σου ζωή μέσα σε αυτό, οπότε όσο λιγότερα τα προσωπικά αντικείμενα, τόσο πιο εύκολα θα φανταστεί κάποιος το χώρο ως δικό του.


9. Αγαπημένα κατοικίδια

Όσο κι αν ο υποψήφιος αγοραστής λατρεύει τα κατοικίδια, ένας σκύλος που γαβγίζει ή τα απομεινάρια των παιχνιδιών του στο πάτωμα δεν είναι ωραίο καλωσόρισμα. Δημιουργεί μια αίσθηση ότι το σπίτι έχει μια αδιόρατη βρωμιά και άσε που μπορεί να υπάρχει κάποιος στην οικογένεια με αλλεργία. Βρες κάποιον να τα φιλοξενήσει όσο δείχνεις το σπίτι και μάζεψε όσες τρίχες μπορείς!


10. Ατέλειες και μικροεπισκευές

Αν έχεις μια τρύπα για επιδιόρθωση, μια βρύση που στάζει και γενικώς ατέλειες που φτιάχνονται εύκολα, προσπάθησε να τις φροντίσεις πριν δείξεις το σπίτι σου. Ο στόχος είναι να απομακρύνεις κάθε πιθανό νοητό εμπόδιο για οποιονδήποτε που θα δει και θέλει το σπίτι σου. Αν αρχίσει να καταγράφει στο μυαλό του όλες τις ζημιές και απαραίτητες επιδιορθώσεις, θα χάσεις πολλούς πόντους.

Τέλος, για να βοηθήσουν όλα τα παραπάνω, φρόντισε να βάλεις στην αγγελία του σπιτιού σου φωτογραφίες που το κολακεύουν φυσικά, αλλά όχι τόσο πολύ που ο υποψήφιος αγοραστής δε θα το αναγνωρίζει… Καλύτερα να δεις τον οδηγό μας για φωτογράφιση ακινήτου!

Spitogatos team

Spitogatos team

Σχετικά άρθρα

Polisi akinitou giortes

Πώληση Ακινήτου τις Γιορτές - Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

Polisiakinitou2

Σκέφτεσαι να πουλήσεις το σπίτι σου; 7 λάθη που μπορεί να σου κοστίσουν ακριβά

Episkeues sto spiti

3 Must-Do’s πριν διαθέσεις το ακίνητό σου για πώληση ή ενοικίαση